Aki államkincstárba megy, az egyebek közt a kiszámíthatóság miatt megy, és ezt meg is találja ott. Továbbá a jelenlegi piaci körülmények közötti jónak mondható, biztos 10+%-ért. De ez nem jelenti azt, hogy ott is marad a kincstárban. Attól ő még ugyanúgy keresgélhet a különböző lehetőségek között mint te.
Nem sok közös vonása van a lakossági kötvényeknek és a befektetés alapoknak, kár is hasonlítgatni. A lakossági alap gyakorlatilag egy lekötött bankbetét kiszámolható kamattal. Bármikor lejárati idő előtt megválhatsz tőle, 1-2% sarc levonása után visszakapod névértéken.
"az Alapkezelő konzervatív, de aktív befektetési politikát követ. A
befektetési politika fő célja: biztosítani a befektetési jegy
árfolyamának emelkedését, valamint az állampapírpiaci hozamot meghaladó
megtérülést." Ez a lényeg, hogy a többivel nem tudsz mit kezdeni azt jól mutatja a cipőt a cipőboltból reklámszlogen a szocializmusból, amivel amúgy nincs baj, csak ennek semmi köze a befektetéshez. Te bemész az állami cipőboltba, aztán kapsz amit kapsz. Futáshoz kellene, de csak utcai van, fehéret szeretnél, de csak pirosat kapsz, 44-es a lábad, de csak 45-ös van.....,de mindez le van sz@rva, ez volt a boltban hát ezt veszed,én meg addig keresek a különböző lehetőségek között amíg olyat nem találok amilyet venni akartam.
Igen, kapsz a 2051G mellé még mást is árukapcsolásként. "Az alap portfoliója döntő részben magyar állampapírokból áll, melyet a legjobb hitelbesorolású vállalati és hitelintézeti kötvények, illetve pénzpiaci kihelyezések egészítenek ki. Az alap portfoliójának kialakításakor az Alapkezelő konzervatív, de aktív befektetési politikát követ. A befektetési politika fő célja: biztosítani a befektetési jegy árfolyamának emelkedését, valamint az állampapírpiaci hozamot meghaladó megtérülést." Aztán ott van még mellesleg az is, hogy "Tőkeáttétel". Igen? Remek. Mennyi? Mire? Máris nyugodtabban alszik, aki ezt megveszi, nem pedig cipőt a cipőboltban.
Tőzsdehír,kicsi chartcenter,de az nem az én világom volt, tőzsdefórum,stocky,portfolio meg egyszer volt még egy oldal,ahová AL külön vonult. Elnézést, hogy a stocky nem ugrott be!
"Szerintem a kincstár ezeket a folyamatokat leköveti, csak a kisbüfiknek
sokkal nagyobb marzzsal / rosszabb feltételekkel adja a termékeket." Ere mondtam, hogy nem a valós költségeket mutatja meg,amikor azt mondja, hogy nincsenek költségek.
Nem tudom mire akarsz utalni? Azt azért mégiscsak beláthatod, hogy egy két szereplős piacon nem ugyanazok a mechanizmusok alakítják az árakat, mint egy több szereplősön.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.