Én azért nem csodálkoznék, hogy így kilőtt, hát tegnap jött ki a naaaagy sajtóközlemény, hogy beléptünk a naaaaaaaaaagy, naaaaagyon naaagyon naaagy lakóprojektek piacára. Bomba ajándék karácsonyra, hálás vagyok ennek a managementnek! :D https://www.bet.hu/newkibdata/128824769/2022.12.22%20-%20AKKO%20Invest%20-%20Sajt%C3%B3k%C3%B6zlem%C3%A9ny%20-%20NEO%20-%20Le%20Jardin.pdf
Egy megjegyzés még. Az “eladósítás” ebben a szegmensben nem olyan szitokszó, mint máshol. Két okból is. Egy: amikor felvették Veresék a hitelt, akkor még a bankok kuncsorogtak az ügyfelek után, csak minél több zsét tudjanak kihelyezni. Kurva jó feltételekkel lehetett hitelhez jutni, pláne egy Akko-szerű céggel, aminek évi 1,5-2 millió EBITDA-ja van fedezetként. Kettő: az Akko esetében ott a részvényesi felhatalmazás tőkeemelésre is. Amivel ugye megint csak nem éltek….
Ez is szóról-szóra igaz. Én csak azt nem értem, hogy miért nem használják ki az Akkot, ha már van. Miért nyomják le az árat, miért ráznak ki mindenkit? Múltkor volt egy cikk valahol, hogy az Akko az alapkezelők egyik legkevésbé kedvelt cége (udvarias vagyok), nyilvánvaló okok miatt (manipulált kereskedés).Akkor miért kellett a prémium kategória? Az már a hitel után jött… 450 táján napi 45-50 millás forgalmak voltak; voltak piacin nagyobb kötések is nap mint nap. Mindegy is. Befagytam, csak a remény maradt, hogy egyszer, valamikor, egy szebb jövőben kiolvadok.
Fullra el van adositva, kuka az egesz. Az otp-s holgyemeny anno nem veletlen ult be az itba, honapokra, ki van ez maxolva. Veres koszoni a milliardokat, annyi csak dolga hogy hagyja a bejaratott helyen kavirnyazni a szaros a cegeit. Ez reszvenyesnek mostanaban semmit sem fog termelni.
Akko fórum