Én általánosságban írtam h a rv árazását eps és p/e mellett tudom értékelni. Ebidta még nem elegendő ehhez mint ahogy lentebb irta valaki. p/bv is oke meg, de csak a revenue vagy a profit nem.
a magyar tőzsdén sokan csak pár papírt ismernek, mert már a szomszéd tehene is tőzsdézik , akinek fingja nincs a BÉT-ről. Hallott 3-4 papírról aztán ennyi. Engem speciel nem zavar...
ez a papír nincs túlárazva! 900-1200.-Huf/rv. között jönne a fair value. Azért mert nem "sláger" papír sajnos azért nem ott van az ára. De majd sokan rájönnek , hogy ....."baxus miért nem vettem 350 .-Huf-ért?! "
Nézzük objektíven a helyzetet: Lassan 900 K forgalom 381-től lefele az árfolyamban és tartja a 350-et! Indik alapján indulhat. A 180 napos már 307 felett! Ha tőkeemelés lesz, azt mihamarabb lemenedzselik, mert ez folyamatosan emelkedik, márpedig az éves jelentés is egyre közelebb időben, amely brutál eredményesség mellett tovább, feljebb hajtja az árfolyamot! Srv-re 18 hónapjuk van, amiből már 7 hónap eltelt, sztem nem akarnak, másba gondolkodnak és másnak akarnak kedvezni, mert az feljebb hajtaná az árat és éppen ezért nincs elemzés sem a cégről. Szerintem lassan 4 hónap elég ahhoz, hogy végre megállappdjanak a Szerémi második felében és rakosgathatják tovább az építőkockákat.
Az AKKO az elmúlt 3 (!) év alatt duplázta a bevételeit és az EBITDA-t is. Ezzel azt hiszem, egyedülálló a BÉT-en. Közben az árfolyam a felére esett, és még most is kb. 30%-al alatta van az akkori szinteknek. Ezzel is -negatív- rekordot produkált, és hosszú időre elvette a komoly befektetők kedvét, akik mutyipapírként rá se néztek (jogosan). Most, hogy a WING a tulaj, a bizalomnak ha lassan is, de vissza kell térnie. A NEO szédületesen nő, az eddigi létesítményfenntartás mellé a generálkivitelezésbe is belevágott, ami a WING-el együtt, túlzás nélkül, exponenciális növekedést vetít előre (különösen most, amikor be kell hogy induljon a lakásépítés ismét.) A fentiek tükrében nem értem a csendet én sem. A srv-vásárlással sem tudom, hogy mire várnak. Pedig ha valami, az biztosan felhúzná az árfolyamot. És nem csak 400 fölé....
Neked nagyon jók a meglátásaid, mi vár ránk szerinted? Egy pénz gyár ami a WINGel óriásit szólhat, mégis megy a totymorges a 0 prémiumot tartalmazó vételi ajánlattal, és azóta megint csend van
Akko fórum