Topiknyitó: Törölt felhasználó 2016. 11. 17. 17:24

A Trump!  

4 évig aktuális lesz a topik ))))))))

és izgalmas
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
SeldonKuper 2019. 11. 11. 09:40
Előzmény: #1463  _Macika_
#1464
Emberek halnak meg? Hihetetlen érvelés! 
Ennyit az árulásról! 
_Macika_
_Macika_ 2019. 11. 11. 06:42
#1463
A könyvből kiderül, hogy Rex Tillerson és John Kelly megpróbálta Haleyt a maga oldalára állítani és Trump-ellenes állásfoglalásokra rábírni.Tillerson bizalmasan elmondta nekem, hogy amikor ők ketten (Kellyvel) ellenálltak az elnöknek, ezt nem engedetlenségből tették, hanem azért, hogy megpróbálják megmenteni az országot- írta Haley, aki a volt külügyminisztert fárasztó és dölyfös embernek írta le, John Kellyről pedig azt tartotta, hogy gyanakvással viseltetett iránta, mert szabad bejárása volt az elnökhöz.
_
A két volt kormánytag nézeteiről Nikki Haley megállapította: "azt mondták, az ő döntésük és nem az elnöké, hogy mi a legjobb az amerikaiaknak, és az elnök nem is tudja, mit csinál". Nikki Haley szerint Tillerson azt is fejtegette neki, hogy "ha Trump munkáját nem hekkelik meg, akkor emberek halnak majd meg".
-
A The Washington Post megkereste a két volt politikust. Tillerson nem reagált, Kelly pedig csak annyit mondott: "ha a döntéshozatalhoz szükséges legjobb és legnyitottabb jogi és etikai tanácsok Trump-ellenes tevékenységet jelentenek, akkor bűnös vagyok a felhozott vádakban".
,
https://index.hu/kulfold/2019/11/11/a_volt_amerikai_ensz-nagykovet_elmeselte_mikent_probaltak_trump_kollegai_alaasni_az_elnok_hatalmat/
_Macika_
_Macika_ 2019. 09. 08. 19:01
#1461
Egyre nagyobb hullámokat ver a Trump által a Fehér Házban bemutatott hurrikántérkép és annak az utóélete. Az amerikai elnök szerdán egy olyan térképet mutatott, amin valaki (a gyanakvók szerint maga az elnök) utólag fekete filccel megnagyobbította azt a területet, amit veszélyeztethet a Bahamát letaroló Dorian hurrikán. Trump arról beszélt, hogy Alabama déli része is veszélyben van, és hogy ezt bizonyítsa, előkapta ezt az átrajzolt térképet, amit előzetesen a stábja nem is akart használni.A bemutató után az alabamai amerikai meteorológiai szolgálat a Twitteren gyorsan cáfolta, hogy az államukat érintené a vihar: „Alabamát sehogy NEM fogja elérni a Dorian. Megismételjük, a Dorian hurrikán nem lesz érezhető sehol Alabamában. A rendszer ehhez messze keleten marad”.  Erre Trump bedühödött, és visszaírta, hogy igenis igaz, amit mutatott.Fotó: Jonathan Ernst / ReutersAz előző napokban a 75 részletes hurrikánelőrejelzés egyike sem említette Alabamát, és eleinte úgy tűnt, hogy a szakma egyértelműen cáfolja az elnököt. Péntek este azonban a szövetségi időjárási hatóság, a National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) váratlanul Trump mellé állt. Közleményük szerint ők igenis arról tájékoztatták a fehér Házat, hogy Alabamát is elérheti a hurrikán. Szerintük a helyi meteorológusok tévedtek, a kijelentésük, hogy ott nincs veszély, nem volt konzisztens az előrejelzési adatokkal.Ez főleg azért furcsa, mert a nyilvánosság előtt korábban a NOAA is végig azt mondta, hogy Alabamáig nem ér el a hurrikán (nem is ért, azóta kiderült, hogy valóban nem érintette a déli államot).A NOAA Trump melletti közleménye sok meteorológust felbőszített, szerintük az ügynökség politikai céloknak akarhat megfelelni. Bill Read, a National Hurricane Center korábbi igazgatója szerint a NOAA vezetése vagy szakmailag alkalmatlan, és nem tudja, hogy kell használni a valószínűségi előrejelzéseket, vagy utasították őket, hogy ezt kell mondani.
Példátlan, hogy a NOAA tudományos alap nélkül, politikai okokból megkérdőjelezze a saját alkalmazottait. Ilyesmi egyetlen vezetés alatt sem történt idáig, ez nem történhet meg– nyilatkozta Dan Sobian, az amerikai meteorológusok érdekvédelmi szervezetének vezetője.
_Macika_
_Macika_ 2019. 09. 05. 11:08
#1460
Trump nem bírja a fejlődést, most visszahozza a hagyományos égőket.
Még egy másik republikánus elnök, George W. Bush alatt fogadták el 2007-ben a jogszabályt, amely 2020-ra teljesen eltüntette volna az amerikai háztartásokból hagyományos villanykörtéket. Azok nem kerülhettek volna forgalomba, helyettük már csak fénycsöves világítótesteket vagy LED-eket lehetett volna használni. A rendszabály bevezetése évi 14 milliárd dollár megtakarítást jelentett volna a fogyasztóknak.
,
A szénszálasok helyébe már 2014-től halogén izzók léptek. Azok ugyan kevésbé hatékonyak, mint a legkorszerűbb fényforrások, de 2010 óta így is 6 százalékkal csökkent az amerikai háztartások áramfogyasztása.
,
Az iparág üdvözölte az elnök döntését. Szakértők viszont arra figyelmeztettek, hogy az alacsony fogyasztású fényforrásokra való teljes áttéréssel 24 nagy erőmű teljesítményét, illetve 38 millió tonna széndioxid kibocsátást lehetne kiváltani, írta a The New York 
,
Times.Trump eleve kétségbe vonta az éghajlatváltozást és tagadta annak következményeit. 
,
Döntése csak egy a sorban intézkedései közül, amelyekkel szembemegy a környezetvédelem szempontjaival. A múlt héten jelentett be széles körű tervet arra, hogy feloldják a metángáz-kibocsátással kapcsolatos korlátozásokat. Korábban azt javasolta, hogy fagyasszák be, a jövőben ne szigorítsák az autók károsanyag-kibocsátását szabályozó előírásokat.
-bubu-
-bubu- 2019. 09. 03. 09:47
Előzmény: #1458  _Macika_
#1459
Hétfő estig öt halálos áldozatról érkezett jelentés a Dorian hurrikán pusztította Bahama-szigetekről, helyi idő szerint este az amerikai Virginia államban is szükségállapotot hirdetett a kormányzó. 
Donald Trump elnököt, aki délután virginiai klubjában golfozott, a katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) óránként tájékoztatta a fejleményekről. Ron DeSantis floridai kormányzó telefonon konzultált az elnökkel.
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 30. 10:09
#1458
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 29. 15:10
#1457
Engedélyezné a világ legnagyobb mérsékelt övi esőerdeje, az alaszkai Tongass Nemzeti Erdő faipari, bányászati és energetikai hasznosítását az amerikai elnök - írja a The Washington Post értesülésére hivatkozva az MTI.A lap szerint
,
DONALD TRUMP UTASÍTOTTA SONNY PERDUE MEZŐGAZDASÁGI MINISZTERT, HOGY A GAZDASÁGI HASZNOSÍTÁS ÉRDEKÉBEN OLDJA FEL A FAKIVÁGÁST TILTÓ CSAKNEM KÉT ÉVTIZEDES JOGSZABÁLYT AZ ALASZKA DÉLKELETI NYÚLVÁNYÁN ELTERÜLŐ, CSAKNEM 68 EZER NÉGYZETKILOMÉTERES TERÜLETEN.
,
A terv megvalósulása esetén a világ mérsékelt övi esőerdeinek több mint felét kitevő erdőségek védettsége szűnne meg - írta a Washington Post, amely úgy tudja, hogy az alaszkai kormányzó és Alaszka szenátora erőltette Trumpnál a védett státusz, mint fejlődést akadályozó tényező megszüntetését.A Tongass-erdőt 2001-ben helyezte védelem alá Bill Clinton akkori elnök. A fakivágási tilalom feloldásával már utódja, George W. Bush is megpróbálkozott, de őt a bíróság megakadályozta ebben.
,
A TÉRSÉG GAZDAG FENYŐBEN, CÉDRUSBAN, LAZACCAL TELI FOLYÓKBAN, LÉLEGZETELÁLLÍTÓ FJORDOKBAN, RITKA ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYFAJOKBAN
,
- írja a Washington Post, ami szerint ezen a vidéken a fakitermelés mindössze a munkahelyek 1 százalékát biztosítja, miközben a foglalkoztatás 17 százalékát a minőségi turizmus, 8 százalékát pedig a halfeldolgozás adja.Trump a legkevésbé alkalmas pillanatot választotta ki erre a lépésre, amikor az egész világ a hatalmas kiterjedésű amazonasi erdőtüzek miatt aggódik.
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 29. 09:05
#1456
SeldonKuper 2019. 08. 22. 13:53
#1454
https://www.portfolio.hu/gazdasag/donald-trump-a-kivalasztott-megnyeri-a-kereskedelmi-haborut-ha-tudja.5.334983.html ;
-
Árfolyamok kereskedelmi egyenlegre gyakorolt hatás(ár)a.
Az IMF javaslata a probléma feloldására mindkét félnek szól: Amerikának, mint deficit ország, többet kéne befektetnie a munkásai képzésébe és elő kéne segítenie az öregkori megtakarításokat. E lépések tartalmazhatnának innovációra vonatkozó adóösztönzőket a K+F területeken, továbbá csökkenteni kéne a belépési korlátokat a szolgáltatói üzletágban és a szabályozott szakmában. 
-
Kína részére pedig az IMF azt tanácsolja, hogy további strukturális reformok szükségesek, hogy sikeres külső egyensúlyozás menjen végbe kereskedelmi téren, annak érdekében, hogy kezelje a privát és állami adósságnak való kitettségét. További javaslatok, hogy az állami cégeket megreformálják, és hogy további szektorokat nyissanak meg a magánszektor és a külföldi szereplők számára.
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 21. 20:19
#1453
Trump újra nekiment a Fed-elnöknek
Kovács-Dobák Géza2019. augusztus 21. 20:10      
 Szerda reggel az Amerikai Egyesült Államok elnöke egy újabb Twitter-hadjárattal kezdte a napot. Újonnan szokásává vált, hogy Jerome Powellt, a Fed elnökét, hibáztassa az amerikai gazdaság esetleges lassulása miatt. Trump úgy látja, hogy a gazdaság teljesen egészséges és jól működik. Az "egyetlen probléma" a Federal Reserve, ami vissza akarja fogni az amerikai gazdasági növekedését.
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 16. 07:24
#1452
https://www.portfolio.hu/gazdasag/donald-trump-megvenne-gronlandot.334533.html
Jönnének az olajfúrók, bányák tömegével
annyi volna az érintetlen tájnak
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 13. 13:27
#1451
A változtatás megkönnyítené a bányáknak, olaj- és gázcégeknek a terjeszkedést olyan helyeken, ahol védett fajok élnek. Az új rendelet nehezíti a klímaváltozás figyelembevételét a fajokra a döntéshozásnál, valamint, hogy az adott faj védelemre szorul-e vagy sem. Ezen kívül a lehető legminimálisabbra csökkentik a válságos területeknek a méretét, és gazdasági szempontokból is vizsgálni fogják, hogy mennyire értékes a terület, és a döntésnél ez is szerepet fog játszani. A módosítás még ezen a héten megjelenhet a kormány közlönyében, ami után 30 nappal érvénybe lép. https://index.hu/techtud/2019/08/12/donald_trump_veszelyeztetett_faj_torveny/
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 07. 16:33
#1450
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 09. 07:28
#1442
Trump odavan a saját környezetvédelmi politikájától.
,
Kormányzata környezetvédelmi politikáját dicsérte Donald Trump amerikai elnök a környezetvédelmi hivatal elnökével, szakembereivel és aktivistákkal tartott tanácskozáson a Fehér Házban. Trump elmondta, lehetségesnek tartja, hogy az Egyesült Államok vezesse a környezetszennyezés elleni harcot a világban és egyúttal előmozdítsa, segítse a fosszilis fűtőanyagok alkalmazását. Beszélt arról is, Egyesült Államok az első helyen áll a világban a tiszta ivóvíz biztosításában, és úgy csökkentette a levegő szennyezését és fogta vissza a káros anyagok kibocsátását, hogy közben erősítette az ipari tevékenységet és csökkentette a túlburjánzó szabályozást. "
,
Az erős gazdaság életfontosságú az egészséges környezet fenntartásához" - fogalmazott. Donald Trump több mint egy tucatnyi szabályozást törölt el és általában véve is lazított a szigorú környezetvédelmi előírásokon, lehetővé tett ingatlanfejlesztéseket természetvédelmi területeken, és 2017-ben bejelentette az Egyesült Államok kivonulását a párizsi klímavédelmi egyezményből.(MTI)
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 09. 07:17
#1441
 • 22:14 | Donald Trump jól nekiment Theresa Maynek

 • Ahogyan az várható volt, Donald Trump nem hagyta szó nélkül, hogy a hétvégén kiszivárgott: a brit nagykövet lesújtó véleménnyel van az Egyesült Államok kormányzatáról és ezt a Londonnak írt feljegyzéseiben a diplomáciai szóvirágok mellőzésével fogalmazta meg. Trump erre a Twitteren gyorsan közölte, hogy szerinte a brit miniszterelnök Theresa May rosszul kezeli a Brexitet, a nagykövetet nem ismeri, de nem szereti, viszont a királynő lenyűgözi
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 08. 08:00
Előzmény: #1438  _Macika_
#1439
_Macika_
_Macika_ 2019. 07. 08. 07:59
#1438

_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 24. 19:03
#1437
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 21. 07:48
Előzmény: #1434  totem_is_back
#1435
Katonai csapást hagyott jóvá Donald Trump Irán ellen, de az előkészületek közben visszavonta a döntést – írja a New York Times.Kormányzati tisztségviselők szerint radarállomások és rakétakilövő állások ellen hajtottak volna végre támadást pénteken, napfelkelte előtt, hogy a lehető legkisebbre szorítsák a katonai és civil áldozatok számát. Az akcióval azt torolták volna meg, hogy Irán csütörtökön lelőtt egy amerikai felderítő drónt. Trump csütörtökön azt állította: a pilóta nélküli repülőgép nemzetközi vizek felett repült, amikor lelőtték.A repülőgépek már a levegőben voltak, és a hadihajók is elfoglalták pozícióikat, de még egyetlen rakétát sem lőttek ki az akció lefújásakor. Egyelőre nem világos, hogy Trump egyszerűen meggondolta magát, esetleg logisztikai vagy stratégiai oka volt a visszakozásnak. Az sem világos, hogy később sort kerítenek-e a támadásra. Sem a Fehér Ház, sem a Pentagon nem nyilatkozott az ügyben
totem_is_back
totem_is_back 2019. 06. 20. 18:37
Előzmény: #1433  _Macika_
#1434
>>>"Amerikai katonai illetékesek azt állítják, hogy a lelőtt amerikai drón nem iráni, hanem nemzetközi légtérben volt, az irániak viszont azt állítják, hogy ez hazugság, mert igenis iráni légtérben történt az incidens.
A pontos helyszín azért nem mindegy, mert ha nemzetközi légtérben történt, akkor az irániak amerikai infrastruktúra ellen követtek el támadást a saját iráni légterükön kívül."
Lehet a lelövéskor nem volt iráni légtérben, de előtte tuti... meg amúgy is, mi a pék faszát képzel usa, hogy mindenhol büntetlenül drónt repkedtet..  bár ez amúgy is csak egy ócska provokáció... 
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 20. 18:25
#1433
Ijesztő kijelentés Trumptól: rövidesen kiderül, megtámadjuk-e Iránt
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 13. 21:04
#1432
troll
SeldonKuper 2019. 06. 13. 20:53
#1431
https://pestisracok.hu/trumpnak-van-egy-fenomenalis-javaslata-brexit-ugyben/
Előterjesztett egy 18 oldalas dokumentumot, amely az Amerikai Egyesült Államok javaslatait tartalmazza egy, a kemény Brexit után megkötendő szabadkereskedelmi egyezményről.
SeldonKuper 2019. 06. 06. 16:33
Előzmény: törölt hozzászólás
#1430
Szóval téged neveztek ki a "tartótisztemnek". Sajnálom nem tudtam róla.
De nincs is szükségem ilyen durva "tartótisztre"!
Il Silencio!
tartótiszt 2019. 06. 06. 16:26
Törölt hozzászólás
#1429
SeldonKuper 2019. 06. 06. 16:22
Előzmény: #1426  goapsy1
#1428
Mérges lesz a tartótisztem, ha sokig bosszantod a hazugságoddal.
goapsy1 2019. 06. 05. 07:52
Előzmény: #1425  SeldonKuper
#1426
És miben is hazudozok, propagandista?
Ideküldött a tartótiszted, hogy a mihán keresztül nyald a fidesz seggét, de lebuktál, elfelejtettél nicket cserélni.
Evvan, törődj bele.
SeldonKuper 2019. 06. 04. 22:41
Előzmény: #1424  goapsy1
#1425
Egyet tudok mondani: mindketten tudjuk, hogy hazudozol.
Egy "mihaszna" vagy a gittegyleteddel együtt.
goapsy1 2019. 06. 04. 21:37
Előzmény: #1423  SeldonKuper
#1424
Tényleg vannak. Pl lebukott fideszes propagandisták, akik eddig joco nicknéven tolták a mihasznazánk gittegyletet. :)
       
Amúgy nem akarlak kiábrándítani, de a tőzsdék zömmel emelkednek, kb 200-300 éve. 
Alacsony kamatkörnyezetben, adócsökkentések és hatalmas eladósodás után meg szinte mindig.
:))
SeldonKuper 2019. 06. 04. 21:20
Előzmény: #1422  goapsy1
#1423
Szárnyalnak az amerikai tőzsdék.
Ez a Trump mégis tud valamit, mégha nem is tetszik mindenkinek.
De vannak akik még Trumpnál is okosabbaknak tartják magukat, ráadásul egy gazdasági és pénzügyi fórumon.
goapsy1 2019. 06. 04. 20:55
Előzmény: #1421  peter_s
#1422
"Hogy 1974 óta nem látott mélyponton van a munkanélküliségi ráta Nagy-Britanniában."
Ez valóban csodás, tekintve, hogy egész Európában mélyponton van, konkrétan lasszóval fogják az embert mindenhol. Ami nem csoda egy tíz éves nonstop  konjunktúra után. Ezt még a brexiter idióták se tudták tönkrekúrni eddig, pláne úgy, hogy uk még ki se lépett az euból.
Ha ez neked már sikernek számít, nem vitatkozom. :))
        
"Valahogy nem akar bejönni a jóslatotok, hogy hanyatt-homlok menekülnek kifelé a cégek"
        
Valahogy hozzám nem az jutott el, hogy a végvezetők osztatlan lelkesedéssel vannak a nagyszerű brexit iránt. Pedig még el se kezdődött. :))
         
"és még a BOE stressz tesztje is azt mutatja, hogy a brit bankrendszer simán kibírna egy hard brexitet is."
         
Ez tényleg szuper. Ha valamibe konkrétan nem döglenek bele, az már sikernek számít nálad? :D Ha ilyen magasan van a léc, tényleg nem kizárt, hogy a brexit "rendkívül sikeres" lesz. Hisz valószínűleg túlélik. 
:))
            
"Az amerikai elnök meg ismét nem az EU bürokratákhoz ment jópofizni, hanem Londonba ment és II. Erzsébettel és a brit miniszterelnökkel találkozott"
          
 Hogy a hülye Trump kivel jópofizik, kb pont leszarja mindenki.
Van haszna uk-nek abból, hogy velük jópofizott? Van már ALÁÍRT kereskedelmi szerződése uk-nek usával, ami (és ez fontos) JOBB FELTÉTELEKET TARTALMAZ, MINT AMILYEN KAPCSOLATBAN EDDIG AZ EUVAL VOLTAK?
Egyedül ez a lényeg. Abból nem lesz brit dzsidipi, hogy a hülye Trump meg a hazudozó Farage együtt berúgnak valami brit pubban, vagy Trump bazsevál egy jót a brexit sikereibe épp most belebukott brit miniszterelnökkel.
De természetesen én is biztosra veszem, hogy az eu sokkal, de sokkal szarabb feltételeket tud kialkudni egy ker-i tárgyalássorozaton, mint a tizedakkora piacot képviselő uk.
Pláne, ha ugyanazokat a profi tárgyalókat küldik, akik a brexitet is letárgyalták. :)))))))))
    
"Valahogy az erős és csodálatos EU nem nagyon remekel az USA-val és a Kínával való kapcsolatokban"
Ne aggódj. A független, és erős Britannia tutira fog! ;) :))
         
"britek meg szívesen látott vendégek Washingtonban és az USA elnöke is szívesebben látogat Londonba, mint Brüsszelbe."
        
Én is szívesen eljárkálok egzotikus helyekre vizitelni. Ettől még beruházni nem fogok ott.
Naná, hogy trampli lázítja a hülye brexitereket. Ha az eut kicsit is meggyengítik, azon ő csak nyer. Az árát meg amúgy is a britek fizetik meg. Más f@szával könnyen veri a csalánt trampli. Pláne, ha neki annyi a dolga meg a kockázata az egésszel, hogy "szívesen látogat" Londonba. :D
        
" Csak nehogy összejöjjön az, amitől tartotok, hogy a végén USA-UK szabadkereskedelmi megállapodást köt egymással, aztán belengetnek egy kis importvámot az EU termékeire."
         
Megeshet, Trump elég hülye hozzá.
De ha alapszinten tud számolni, akkor azért gyorsan rájön majd, hogy az eut, vagy a tizedakkora piac uk-t érdemes választania.
         
"Az EUR a déli államok lassú halálát fogja okozni ebben a struktúrában, de ez valahogy nem zavar benneteket."
      
Engem tényleg nem.
Költöttek volna kevesebbet, adósodtak volna el kevésbé, akkor nem kellett volna a németekhez meg a franciákhoz járni pénzért kuncsorogni.
         
De ha ennyire rosszul érzed magad az euban, rengeteg olyan ország van a világon, ami nem eu-tag. Amikor Mo nem volt eu-tag, sorellenőrzés volt a határon, vámok az árukon, nem lehetett külföldön dolgozni, meg nem jött egy rakat eus lóvé. (Igaz, azt orbáncék jórészt ellopják.)
Kösz, én ebből a fasza világból a magam részéről nem kérek. 
peter_s 2019. 06. 04. 19:54
Előzmény: #1420  goapsy1
#1421
Annyira beledöglenek goapsy1, hogy 1974 óta nem látott mélyponton van a munkanélküliségi ráta Nagy-Britanniában. Valahogy nem akar bejönni a jóslatotok, hogy hanyatt-homlok menekülnek kifelé a cégek, és még a BOE stressz tesztje is azt mutatja, hogy a brit bankrendszer simán kibírna egy hard brexitet is. Az amerikai elnök meg ismét nem az EU bürokratákhoz ment jópofizni, hanem Londonba ment és II. Erzsébettel és a brit miniszterelnökkel találkozott, utóbbival egyébként volt egy randija a Fehér Házban is. Valahogy az erős és csodálatos EU nem nagyon remekel az USA-val és a Kínával való kapcsolatokban, a britek meg szívesen látott vendégek Washingtonban és az USA elnöke is szívesebben látogat Londonba, mint Brüsszelbe. Csak nehogy összejöjjön az, amitől tartotok, hogy a végén USA-UK szabadkereskedelmi megállapodást köt egymással, aztán belengetnek egy kis importvámot az EU termékeire. A déli EU államok előbb fognak beledögleni az eurójukba, mint UK a brexitbe. Azért azt lehet látni, hogy nem véletlenül nyert néhány magországban a szélsőjobb, hiába tarolnak a liberálisok, szocdemek a periféria országokban, vagy a kisebb magországokban, ha egy Franciaország vagy Olaszország beadja a kulcsot vagy hátat fordít a közösségeknek, akkor az egésznek annyi. Az EUR a déli államok lassú halálát fogja okozni ebben a struktúrában, de ez valahogy nem zavar benneteket.
goapsy1 2019. 06. 04. 18:05
Előzmény: #1419  SeldonKuper
#1420
A "mi hazánk" nevű gittegyletnek mi erről a véleménye, joco? :)))
             
Amúgy csak újra idézni tudom az előzményeket:
"Kétségtelen, azzal ő (mármint trampli) nagyon jól járt volna, ha a briteknek valahogy sikerül éket verni az euba.
       
Ha meg ebbe a britek beledöglenek, az nem neki fáj. :))))))
       
A régi Bud Spencer-Terence Hill filmekben vannak ilyen jelenetek, mikor T Hill (persze szigorúan a pálya széléről :))))) biztatja a már addig is félhülyére vert rosszfiút, hogy persze, támadj csak megint, most biztos nyersz. 
A folytatást meg mindenki ismeri.
        :)))))
SeldonKuper 2019. 06. 04. 17:44
Előzmény: #1416  goapsy1
#1419
https://www.portfolio.hu/gazdasag/trump-en-beperelten-volna-az-eu-t-a-britek-helyeben.326665.html
Az amerikai elnök kedden Londonban megerősítette azt a véleményét, hogy a brit kormánynak pert kellett volna indítania az Európai Unió ellen. 
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 04. 17:31
#1417
brzzz szag van
goapsy1 2019. 06. 04. 17:29
Előzmény: #1413  SeldonKuper
#1416
Kétségtelen, azzal ő (mármint trampli) nagyon jól járt volna, ha a briteknek valahogy sikerül éket verni az euba.
       
Ha meg ebbe a britek beledöglenek, az nem neki fáj. :))))))
       
A régi Bud Spencer-Terence Hill filmekben vannak ilyen jelenetek, mikor T Hill (persze szigorúan a pálya széléről :))))) biztatja a már addig is félhülyére vert rosszfiút, hogy persze, támadj csak megint, most biztos nyersz. 
A folytatást meg mindenki ismeri.
        :)))))
SeldonKuper 2019. 06. 04. 17:26
#1415
https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20190604-juncker-megbeszelest-folytat-trump-vejevel-a-kozel-keleti-helyzetrol ;
Sajtóhírek szerint az Egyesült Államok hamarosan bemutathatja az izrael-palesztin konfliktus rendezését célzó, Trump által máris „az évszázad megállapodásaként” emlegetett béketervet.
_Macika_
_Macika_ 2019. 06. 04. 16:56
#1414
brrrrz
_Macika_
_Macika_ 2019. 04. 04. 11:45
#1411
Trump szerint a szélerőművek zaja rákot okoz
2019. április 4. 11:34      
.
 Ismét betámadta a szélenergiát Donald Trump. Az Egyesült Államok elnöke azt állította egy republikánus adománygyűjtő vacsorán, hogy a szélerőművek által keltett zaj rákot okoz. Állításával szemben nincs bizonyíték rá, hogy a turbinák által keltett zaj hozzájárulhat daganatos megbetegedések kialakulásához - hívja fel a figyelmet az amerikai rákellenes társaság (American Cancer Society) reakciójára hivatkozva a Bloomberg, amely párhuzamot von Donald Trump és Cervantes világhírű regényének szintén szélmalmokkal hadakozó, nem teljesen épelméjű főhőse Don Quijote között. 
.
Amennyiben valahol a házad közelében működik egy szélmalom, gratulálok, a házad értéke 75 százalékkal csökkent. És azt mondják, a zaj rákot okoz- fogalmazott Trump a rendezvényen.
.
A portál beszámolója szerint a jelent annál is kínosabb volt, hogy az elnök a becsmérlő kijelentések közben karjaival igyekezett a turbinalapátok mozgását utánozni, miközben kellemetlen, berregő hangot hallatott.
.
A klímaváltozást tagadó, az országát a Párizsi Klímaegyezményből kiléptető, a megújulókkal szemben a fosszilis energiahordozókat favorizáló Trump szemében valószínűleg akkor vált ellenséggé a szélenergia, amikor sikertelenül igyekezett megakadályozni, hogy az északkelet-skóciai Aberdeen mellett található golfklubja közelében 2018 elején felállítsák a világ legnagyobb, 191 méter magas szélerőművét.
.
Azóta többször, változatos módokon kritizálta a szélenergiát, miközben az egészségre bizonyítottan veszélyes, egyebek mellett légzőszervi daganatos betegségeket okozó szénégetés mellett rendszeresen kiállt.
.
A fentiek fényében az már mellékesnek tűnik, hogy Trump ezúttal is pongyolán fogalmazott, és a szélturbina vagy szélerőmű kifejezés helyett a szélmalom szót használta, amely, mint tudjuk, nem áramot termel, hanem gabonát őröl - és harcra tüzeli Don Quijotét - fogalmaz a Bloomberg.
.
Az elnök megjegyzését egyszerűen ostobának titulálta Chuck Grassley republikánus szenátor is, akinek nevéhez fűződik a szélenergiához kapcsolódó tengerentúli adókedvezmény megalkotása. A világ első számú szuperhatalmának vezetője ezt megelőzően legutóbb márciusban egy nyilvános eseményen támadta a szél- és napenergiát, ezzel a tudományos közösség haragos reakcióját kiváltva.
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 25. 19:50
#1410
Mindkét irányban alaposan megmozgatta az olajárakat néhány órán belül az Egyesült Államok elnöke: előbb, bizakodást csepegtetett a piacra a kereslet várható alakulásával kapcsolatban a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások meghosszabbítását bejelentve, aminek hatására az árfolyamok emelkedéssel indították a hétfőt. A WTI jegyzése korábban 57,50, a Brenté pedig 67 dollár fölött, új háromhónapos csúcsokon is járt.
,
Nem sokkal a bátorító vasárnapi bejelentés megjelenését követően azonban igencsak lehűtötte a kedélyeket. December eleje óta először ugyanis Trump ismét twitter-üzenetben kritizálta a Kőoalj-exportáló Országok Szervezetét (OPEC), az olajárak emelkedése miatt.
,
"Az olajárak túl magasak. OPEC, kérlek, lazíts és vedd lazán. A világ nem tud elviselni egy áremelkedést - törékeny!" - fogalmazott bejegyzésében az elnök. 
,
A bejegyzés hatására az árfolyamok esni kezdtek. A Brent azonnali jegyzése közel 3 százalékos mínuszban, 65 dollár felett alakul este fél nyolc körül. 
_Macika_
_Macika_ 2019. 02. 15. 22:14
#1409
Donald Trump amerikai elnök pénteken egy fehér házi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Abe Sinzó japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte őt az Észak-Koreával való párbeszédért és a koreai-félszigeti feszültség csökkentéséért tett erőfeszítéseiért.Az amerikai államfő beszámolója szerint Abe átadta neki annak a levélnek a másolatát, amelyet elküldött a Nobel-bizottsághoz. Trump a levelet "a legszebb ötoldalas levélnek" minősítette. Trump állítása szerint a japán kormányfő azt mondta neki:Jelöltelek téged (...) Japán nevében tisztelettel. Arra kérem őket, hogy adják neked a Nobel-békedíjat.Trump hozzátette azonban, hogy bár "valószínűleg sosem kapná meg, annak ellenére, hogy sokan mások is így éreznek".
_Macika_
_Macika_ 2019. 01. 23. 09:38
#1408
hatosa 2019. 01. 23. 09:37
Törölt hozzászólás
#1407
AIDA64 2019. 01. 15. 10:04
Törölt hozzászólás
#1406
elemes
elemes 2019. 01. 12. 11:29
#1404

a new york times szerint az FBI nyomozása illetve Mueller nyomozása már nem az oroszokkal való összejátszás kiderítésére irányul -- az már  biztos. most már azt vizsgálják, hogy tudatlanságból, vagy szándékosan szolgálja az orosz érdekeket. utóbbi esetben Trump lehetne az első elnök, akit hazaárulásért ítélnek el.
.
https://index.hu/kulfold/2019/01/12/new_york_times_az_fbi_2017_ota_nyomoz_trump_ellen/
elemes
elemes 2019. 01. 10. 23:41
#1403
Putyinnak bizonyos szempontból ez is megfelel (Trump lebénulása a következő másfél évre), de még ezzel a pojácával sem tudta annyira meggyengíteni az USA-t, hogy közben érdemi területeket nyerhessen.
.
komoly veszélybe kerültek viszont a balti államok.
elemes
elemes 2019. 01. 10. 23:40
Előzmény: #1401  _Macika_
#1402
Kicsit későn...
.
https://index.hu/kulfold/2019/01/10/trump_cohen_vallomas/
.
Trump ügyvédjének nyilvános vizsgálóbizottsági meghallgatása, négy hét múlva. A republikánus párt jobban járt volna ha tavaly nyáron megszabadul Trumptól -- az elnöki ciklus végéig is elhúzódó impeachment nem sok jót ígér a pártna a 2020-as választásokon.
_Macika_
_Macika_ 2019. 01. 10. 08:06
#1401
_Macika_
_Macika_ 2018. 12. 03. 20:07
#1397
 • 19:49 | Schwarzenegger bolondnak nevezte Trumpot

 • Bolondnak nevezte Arnold Schwarzenegger volt kaliforniai kormányzó hétfőn Donald Trump amerikai elnököt, amiért kilépett a párizsi klímavédelmi egyezményből.
  .
  Az ENSZ katowicei klíma-csúcstalálkozóján Schwarzenegger úgy fogalmazott, az Egyesült Államok "továbbra is részese" az egyezménynek dacára annak, hogy Trump júniusban bejelentette: kilépteti országát a 2015 decemberében aláírt párizsi klímamegállapodásból.
  .
  Mint mondta, a klímavédelmi egyezménynek széles körű a támogatottsága az Egyesült Államokban tagállami és helyi szinten is. Hangsúlyozta:
  .
  a klímavédelem tekintetében nagyobb figyelmet kell szentelni a helyi vezetőknek, nemcsak a kormányoknak.
  Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az Egyesült Államok hátat fordított a klímaegyezménynek, ugyanis a szén-dioxid-kibocsátás mintegy 70 százalékát a helyi kormányzatok és városok ellenőrzik.
  A világhírű színész a konferencián megjelent küldöttek előtt kijelentette:
  .
  Amerika több Washingtonnál vagy egy vezetőnél
  ..
  Úgy vélekedett, hogy az Egyesült Államokat nem egy vezető, hanem helyi vezetők sokasága jelenti, akik keményen dolgoznak a levegő minőségének javításán.
  .
  Schwarzenegger a következő évi klímacsúcsra tekintettel a delegátusoknak azt mondta: "Hívjuk meg ezeket a helyi vezetőket ide, hadd legyenek egy ehhez hasonlóan nagy konferencia résztvevői, ahol közvetlenül beszélhetnek Önökkel." "Ha ezt megteszik, megígérhetem önöknek: visszatérek" - idézte Schwarzenegger a Terminator című filmből ismert, ikonikus mondatát. (MTI)
Vazsmegyei 2018. 11. 05. 21:25
Előzmény: #1392  _Macika_
#1395
http://www.origo.hu/nagyvilag/20181104-a-brett-kavanaugh-fobirot-szexualis-eroszakkal-vadolo-nok-egyike-elismerte-hogy-hazudott.html
Újabb, Soros György hálózatához tartozó ember bukott le, és vallotta be, hogy hazudott. Mint ismert, Soros György zsoldosai befolyásolni akarták az amerikai főbíróválasztást azért, hogy ne Donald Trump jelöltje, Brett Kavanaugh kapja meg a kinevezést. Emiatt a migránspárti multimilliárdos emberei a balliberális médiában hamisan vádolták meg a főbírót nemi erőszakkal, holott erre még az FBI sem talált semmilyen bizonyítékot. Most az egyik nő bevallotta, hazudott, soha nem is találkozott Kavanaugh-val. Nem ő az első, akiről kiderült, hogy hazudik.
Vazsmegyei 2018. 11. 05. 18:34
#1394
http://www.origo.hu/nagyvilag/20181104-amerikai-keszulodes-a-migranskaravan-ellen.html
Már "amerikáig" ér a drótkerítés. Ezzel akarják megakadályozni a legújabb Soros-Expressz száguldását.
_Macika_
_Macika_ 2018. 10. 05. 17:28
#1393
Most lesz csak igazán ideges Donald Trump
.
 A globális kereskedelmi partnerekkel vívott vámháború közepette tovább nőtt az Egyesült Államok kereskedelmi mérlegének hiánya augusztusban, az export csökkent, az import bővült, és a politikailag kényes kínai relációban emelkedett az amerikai hiány.
.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/most-lesz-csak-igazan-ideges-donald-trump.300370.html
Vazsmegyei 2018. 10. 01. 09:00
Előzmény: #1390  _Macika_
#1391
Vihar a biliben.
_Macika_
_Macika_ 2018. 09. 26. 07:09
Előzmény: #1388  -bubu-
#1389
Körberöhögték Trumpot az ENSZ közgyűlésén
Donald Trump a New York-i ENSZ-székházban felszólalt a szervezet közgyűlése előtt, és kevesebb mint egy perccel a beszéde megkezdése után már arról szónokolt, hogy a kormánya két év alatt többet ért el, mint szinte bármelyik másik az USA történelmében.
.
 Erre a  közgyűlés résztvevői hangos röhögésbe törtek ki, mire Trump annyit vetett közbe, hogy "mennyire igaz", aztán meg ő is mosolygott, hogy nem pont erre a reakcióra számított, de rendben van ez így.
A Mashable azt is kiemelte, hogy amikor Trump később arról beszélt, hogy Németország az energiafüggése miatt teljesen kiszolgáltatottá válhat Oroszországnak, a német delegáció megmosolyogta.
..
.
..
.
A Mashable a cikket azzal zárta, hogy már várják, hogy Trump újra kézbe vehesse a telefonját, és elárassza a világot a twitter-bejegyzéseivel.
.
-bubu-
-bubu- 2018. 09. 10. 16:14
Előzmény: #1387  Törölt felhasználó
#1388
:)))
Törölt felhasználó 2018. 09. 10. 16:12
Előzmény: #1386  Törölt felhasználó
#1387
Törölt felhasználó 2018. 08. 30. 17:04
#1386
Törölt felhasználó 2018. 08. 24. 15:47
#1385
Törölt felhasználó 2018. 08. 16. 14:10
#1383
Egyszerre több száz amerikai lap szólt vissza Trumpnak
.
Amikor egy korrupt rezsim átveszi a hatalmat egy országban, az első intézkedés mindig az, hogy a szabad sajtó helyét az állami média veszi át..
.
https://index.hu/kulfold/2018/08/16/egyszerre_tobb_szaz_amerikai_lap_szolt_vissza_trumpnak/
Törölt felhasználó 2018. 08. 16. 09:22
#1382
Vazsmegyei 2018. 08. 06. 08:13
Előzmény: #1380  Törölt felhasználó
#1381
Spinóza-szalon! Esti imádság! Az egyiknek szabad a másiknak nem!?
Törölt felhasználó 2018. 08. 06. 07:56
Előzmény: #1379  Törölt felhasználó
#1380
Donald Trump amerikai elnök vasárnapi Twitter-bejegyzéseinek egyikében közölte, hogy idősebb fia, ifjabb Donald Trump 2016-ban azért találkozott a New York-i Trump-toronyban oroszokkal, hogy információkat kapjon Hillary Clinton demokrata párti elnökjelöltről. Az elnök szerint ebben nem volt semmi törvényellenes, mert a "politikában mindig így csinálják". 
felcsúti trámp
Törölt felhasználó 2018. 08. 01. 07:45
#1379
Törölt felhasználó 2018. 07. 10. 12:59
Előzmény: #1376  Törölt felhasználó
#1378
Törölt felhasználó 2018. 07. 06. 09:16
Törölt hozzászólás
#1377
Törölt felhasználó 2018. 07. 06. 09:08
#1376
Törölt felhasználó 2018. 07. 06. 08:59
#1375
mfor.hu/cikkek/makro/trump-nem-enged-a-vamok-ugyeben.html
Törölt felhasználó 2018. 07. 03. 10:15
#1374
Törölt felhasználó 2018. 06. 27. 10:34
Előzmény: #1372  Törölt felhasználó
#1373
Törölt felhasználó 2018. 06. 22. 16:43
#1372
kerge
kerge 2018. 06. 18. 22:24
Előzmény: #1370  Törölt felhasználó
#1371
egyre jobb ötletei vannak! boldog boldog békeidők))
Törölt felhasználó 2018. 06. 18. 21:34
#1370
Törölt felhasználó 2018. 06. 11. 09:43
#1368
Vasárnap éjszaka osztották ki az amerikai színházi szakma legnagyobb elismerésének számító Tony-díjakat, ám az esemény nem a The Band's Visit 10 kategóriában aratott győzelme miatt lesz emlékezetes, hanem Robert De Niro miatt. A színész azért lépett a Radio City Music Hall színpadára, hogy felkonferálja Bruce Springsteent, azonban egy ponton eltért az előre megírt szövegétől és azt kiáltotta a mikrofonba:
BASSZA MEG TRUMP!
Ezt nem sokkal később újra megismételte.
https://index.hu/kultur/2018/06/11/tony_gala_robert_de_niro_donald_trump/
)))
Törölt felhasználó 2018. 06. 08. 19:14
#1367
Törölt felhasználó 2018. 06. 07. 12:12
#1366
Washingtonban egy új háborút fontolgatnakAz Irán elleni fellépés első akciója lehet a rosszul teljesítő, de annál gazdagabb szövetségesek megtámogatása. Az ENSZ megelőző manővert vetett be, átvenné a célpont kormányzását, mielőtt milliók halnak éhen.
https://index.hu/kulfold/2018/06/07/jemen_amerikai_beavatkozas_szaud-arabia_egyesult_arab_emirsegek_huszik_iran/
Törölt felhasználó 2018. 05. 31. 15:32
#1364
-bubu-
-bubu- 2018. 05. 29. 13:09
Előzmény: #1362  -bubu-
#1363
Ahogy felkelt az amerikai elnök, rögtön elkezdett ma is twitterezni és pár perccel ezelőtt azt közölte a világgal, hogy jól haladnak a június 12-i szingapúri csúcstalálkozó előkészületei közte és az észak-koreai diktátor között és ezért köszönetet mondott az északiaknak. 
A Donald Trump által kirakott üzenet lényege az, hogy éppen most tart New York felé Észak-Korea alelnöke, Kim Dzsong Chol, akivel előkészítő tárgyalásokat folytatnak a két hét múlva esedékes elnöki csúcstalálkozó előtt. Trump dicsérte saját csapatának erőfeszítéseit a találkozó érdekében és egyúttal az észak-koreaiakat is, akik kedvezően reagáltak az ő saját múlt heti levelére, amelyben lemondta a találkozót, igaz nyitva hagyta a találkozás lehetőségét.
-bubu-
-bubu- 2018. 05. 29. 13:09
Előzmény: #1361  -bubu-
#1362

-bubu-
-bubu- 2018. 05. 24. 15:54
Előzmény: #1359  Törölt felhasználó
#1361
Bréking! Lemondta Trump a találkozóját Kim Dzsgong Unnal
2018. május 24. 15:46      
 Levélben lemondta a június 12-én Szingapúrban tervezett csúcstalálkozóját az észak-koreai diktátorral Donald Trump - tudósított a CNBC. Az amerikai elnök arra hivatkozik, hogy elveszett a tartós béke lehetősége. 

Topik gazda

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek