Törölt felhasználó
2016. november 17. | 17:24
#1

A Trump!  

4 évig aktuális lesz a topik ))))))))

és izgalmas
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
április 04. | 11:45
#1411
Trump szerint a szélerőművek zaja rákot okoz
2019. április 4. 11:34      
.
 Ismét betámadta a szélenergiát Donald Trump. Az Egyesült Államok elnöke azt állította egy republikánus adománygyűjtő vacsorán, hogy a szélerőművek által keltett zaj rákot okoz. Állításával szemben nincs bizonyíték rá, hogy a turbinák által keltett zaj hozzájárulhat daganatos megbetegedések kialakulásához - hívja fel a figyelmet az amerikai rákellenes társaság (American Cancer Society) reakciójára hivatkozva a Bloomberg, amely párhuzamot von Donald Trump és Cervantes világhírű regényének szintén szélmalmokkal hadakozó, nem teljesen épelméjű főhőse Don Quijote között. 
.
Amennyiben valahol a házad közelében működik egy szélmalom, gratulálok, a házad értéke 75 százalékkal csökkent. És azt mondják, a zaj rákot okoz- fogalmazott Trump a rendezvényen.
.
A portál beszámolója szerint a jelent annál is kínosabb volt, hogy az elnök a becsmérlő kijelentések közben karjaival igyekezett a turbinalapátok mozgását utánozni, miközben kellemetlen, berregő hangot hallatott.
.
A klímaváltozást tagadó, az országát a Párizsi Klímaegyezményből kiléptető, a megújulókkal szemben a fosszilis energiahordozókat favorizáló Trump szemében valószínűleg akkor vált ellenséggé a szélenergia, amikor sikertelenül igyekezett megakadályozni, hogy az északkelet-skóciai Aberdeen mellett található golfklubja közelében 2018 elején felállítsák a világ legnagyobb, 191 méter magas szélerőművét.
.
Azóta többször, változatos módokon kritizálta a szélenergiát, miközben az egészségre bizonyítottan veszélyes, egyebek mellett légzőszervi daganatos betegségeket okozó szénégetés mellett rendszeresen kiállt.
.
A fentiek fényében az már mellékesnek tűnik, hogy Trump ezúttal is pongyolán fogalmazott, és a szélturbina vagy szélerőmű kifejezés helyett a szélmalom szót használta, amely, mint tudjuk, nem áramot termel, hanem gabonát őröl - és harcra tüzeli Don Quijotét - fogalmaz a Bloomberg.
.
Az elnök megjegyzését egyszerűen ostobának titulálta Chuck Grassley republikánus szenátor is, akinek nevéhez fűződik a szélenergiához kapcsolódó tengerentúli adókedvezmény megalkotása. A világ első számú szuperhatalmának vezetője ezt megelőzően legutóbb márciusban egy nyilvános eseményen támadta a szél- és napenergiát, ezzel a tudományos közösség haragos reakcióját kiváltva.
február 25. | 19:50
#1410
Mindkét irányban alaposan megmozgatta az olajárakat néhány órán belül az Egyesült Államok elnöke: előbb, bizakodást csepegtetett a piacra a kereslet várható alakulásával kapcsolatban a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások meghosszabbítását bejelentve, aminek hatására az árfolyamok emelkedéssel indították a hétfőt. A WTI jegyzése korábban 57,50, a Brenté pedig 67 dollár fölött, új háromhónapos csúcsokon is járt.
,
Nem sokkal a bátorító vasárnapi bejelentés megjelenését követően azonban igencsak lehűtötte a kedélyeket. December eleje óta először ugyanis Trump ismét twitter-üzenetben kritizálta a Kőoalj-exportáló Országok Szervezetét (OPEC), az olajárak emelkedése miatt.
,
"Az olajárak túl magasak. OPEC, kérlek, lazíts és vedd lazán. A világ nem tud elviselni egy áremelkedést - törékeny!" - fogalmazott bejegyzésében az elnök. 
,
A bejegyzés hatására az árfolyamok esni kezdtek. A Brent azonnali jegyzése közel 3 százalékos mínuszban, 65 dollár felett alakul este fél nyolc körül. 
február 15. | 22:14
#1409
Donald Trump amerikai elnök pénteken egy fehér házi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Abe Sinzó japán miniszterelnök Nobel-békedíjra jelölte őt az Észak-Koreával való párbeszédért és a koreai-félszigeti feszültség csökkentéséért tett erőfeszítéseiért.Az amerikai államfő beszámolója szerint Abe átadta neki annak a levélnek a másolatát, amelyet elküldött a Nobel-bizottsághoz. Trump a levelet "a legszebb ötoldalas levélnek" minősítette. Trump állítása szerint a japán kormányfő azt mondta neki:Jelöltelek téged (...) Japán nevében tisztelettel. Arra kérem őket, hogy adják neked a Nobel-békedíjat.Trump hozzátette azonban, hogy bár "valószínűleg sosem kapná meg, annak ellenére, hogy sokan mások is így éreznek".
január 23. | 09:37
Törölt hozzászólás!
#1407
január 15. | 10:04
előzmény: #1405  _Macika_
#1406
jo reklám
január 12. | 11:29
#1404

a new york times szerint az FBI nyomozása illetve Mueller nyomozása már nem az oroszokkal való összejátszás kiderítésére irányul -- az már  biztos. most már azt vizsgálják, hogy tudatlanságból, vagy szándékosan szolgálja az orosz érdekeket. utóbbi esetben Trump lehetne az első elnök, akit hazaárulásért ítélnek el.
.
https://index.hu/kulfold/2019/01/12/new_york_times_az_fbi_2017_ota_nyomoz_trump_ellen/
január 10. | 23:41
#1403
Putyinnak bizonyos szempontból ez is megfelel (Trump lebénulása a következő másfél évre), de még ezzel a pojácával sem tudta annyira meggyengíteni az USA-t, hogy közben érdemi területeket nyerhessen.
.
komoly veszélybe kerültek viszont a balti államok.
január 10. | 23:40
előzmény: #1401  _Macika_
#1402
Kicsit későn...
.
https://index.hu/kulfold/2019/01/10/trump_cohen_vallomas/
.
Trump ügyvédjének nyilvános vizsgálóbizottsági meghallgatása, négy hét múlva. A republikánus párt jobban járt volna ha tavaly nyáron megszabadul Trumptól -- az elnöki ciklus végéig is elhúzódó impeachment nem sok jót ígér a pártna a 2020-as választásokon.
2018. december 03. | 20:07
#1397
 • 19:49 | Schwarzenegger bolondnak nevezte Trumpot

 • Bolondnak nevezte Arnold Schwarzenegger volt kaliforniai kormányzó hétfőn Donald Trump amerikai elnököt, amiért kilépett a párizsi klímavédelmi egyezményből.
  .
  Az ENSZ katowicei klíma-csúcstalálkozóján Schwarzenegger úgy fogalmazott, az Egyesült Államok "továbbra is részese" az egyezménynek dacára annak, hogy Trump júniusban bejelentette: kilépteti országát a 2015 decemberében aláírt párizsi klímamegállapodásból.
  .
  Mint mondta, a klímavédelmi egyezménynek széles körű a támogatottsága az Egyesült Államokban tagállami és helyi szinten is. Hangsúlyozta:
  .
  a klímavédelem tekintetében nagyobb figyelmet kell szentelni a helyi vezetőknek, nemcsak a kormányoknak.
  Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az Egyesült Államok hátat fordított a klímaegyezménynek, ugyanis a szén-dioxid-kibocsátás mintegy 70 százalékát a helyi kormányzatok és városok ellenőrzik.
  A világhírű színész a konferencián megjelent küldöttek előtt kijelentette:
  .
  Amerika több Washingtonnál vagy egy vezetőnél
  ..
  Úgy vélekedett, hogy az Egyesült Államokat nem egy vezető, hanem helyi vezetők sokasága jelenti, akik keményen dolgoznak a levegő minőségének javításán.
  .
  Schwarzenegger a következő évi klímacsúcsra tekintettel a delegátusoknak azt mondta: "Hívjuk meg ezeket a helyi vezetőket ide, hadd legyenek egy ehhez hasonlóan nagy konferencia résztvevői, ahol közvetlenül beszélhetnek Önökkel." "Ha ezt megteszik, megígérhetem önöknek: visszatérek" - idézte Schwarzenegger a Terminator című filmből ismert, ikonikus mondatát. (MTI)
2018. november 05. | 21:25
előzmény: #1392  _Macika_
#1395
http://www.origo.hu/nagyvilag/20181104-a-brett-kavanaugh-fobirot-szexualis-eroszakkal-vadolo-nok-egyike-elismerte-hogy-hazudott.html
Újabb, Soros György hálózatához tartozó ember bukott le, és vallotta be, hogy hazudott. Mint ismert, Soros György zsoldosai befolyásolni akarták az amerikai főbíróválasztást azért, hogy ne Donald Trump jelöltje, Brett Kavanaugh kapja meg a kinevezést. Emiatt a migránspárti multimilliárdos emberei a balliberális médiában hamisan vádolták meg a főbírót nemi erőszakkal, holott erre még az FBI sem talált semmilyen bizonyítékot. Most az egyik nő bevallotta, hazudott, soha nem is találkozott Kavanaugh-val. Nem ő az első, akiről kiderült, hogy hazudik.
2018. november 05. | 18:34
#1394
http://www.origo.hu/nagyvilag/20181104-amerikai-keszulodes-a-migranskaravan-ellen.html
Már "amerikáig" ér a drótkerítés. Ezzel akarják megakadályozni a legújabb Soros-Expressz száguldását.
2018. október 05. | 17:28
#1393
Most lesz csak igazán ideges Donald Trump
.
 A globális kereskedelmi partnerekkel vívott vámháború közepette tovább nőtt az Egyesült Államok kereskedelmi mérlegének hiánya augusztusban, az export csökkent, az import bővült, és a politikailag kényes kínai relációban emelkedett az amerikai hiány.
.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/most-lesz-csak-igazan-ideges-donald-trump.300370.html
2018. október 01. | 09:00
előzmény: #1390  _Macika_
#1391
Vihar a biliben.
2018. szeptember 26. | 07:09
előzmény: #1388  -bubu-
#1389
Körberöhögték Trumpot az ENSZ közgyűlésén
Donald Trump a New York-i ENSZ-székházban felszólalt a szervezet közgyűlése előtt, és kevesebb mint egy perccel a beszéde megkezdése után már arról szónokolt, hogy a kormánya két év alatt többet ért el, mint szinte bármelyik másik az USA történelmében.
.
 Erre a  közgyűlés résztvevői hangos röhögésbe törtek ki, mire Trump annyit vetett közbe, hogy "mennyire igaz", aztán meg ő is mosolygott, hogy nem pont erre a reakcióra számított, de rendben van ez így.
A Mashable azt is kiemelte, hogy amikor Trump később arról beszélt, hogy Németország az energiafüggése miatt teljesen kiszolgáltatottá válhat Oroszországnak, a német delegáció megmosolyogta.
..
.
..
.
A Mashable a cikket azzal zárta, hogy már várják, hogy Trump újra kézbe vehesse a telefonját, és elárassza a világot a twitter-bejegyzéseivel.
.
2018. szeptember 10. | 16:14
előzmény: #1387  Törölt felhasználó
#1388
:)))
Törölt felhasználó
2018. szeptember 10. | 16:12
előzmény: #1386  Törölt felhasználó
#1387
Törölt felhasználó
2018. augusztus 30. | 17:04
#1386
Törölt felhasználó
Törölt felhasználó
2018. augusztus 16. | 14:10
#1383
Egyszerre több száz amerikai lap szólt vissza Trumpnak
.
Amikor egy korrupt rezsim átveszi a hatalmat egy országban, az első intézkedés mindig az, hogy a szabad sajtó helyét az állami média veszi át..
.
https://index.hu/kulfold/2018/08/16/egyszerre_tobb_szaz_amerikai_lap_szolt_vissza_trumpnak/
Törölt felhasználó
2018. augusztus 06. | 08:13
előzmény: #1380  Törölt felhasználó
#1381
Spinóza-szalon! Esti imádság! Az egyiknek szabad a másiknak nem!?

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE