Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
miért lenne OTC?Beáll a tőzsdén egyik cégével eladónak, másik oldalon vevőnek. Pont ezt láttuk az 1500-ig borításnál.ABC beáll 2050-es árfolyamnál eldónak limit megbízással 1950-ig. Beáll vételre is EFG-vel 1950-res limittel 3000 darabbal . Elkezd borítani 2050-től adja 1950-ig nyilván átlagára valahol 2000-2020 (mert a piaci árfolyam körül több a vevő, mint a piaci árf alatt 100 forinttal.) Az utolsó 2500 darabot pont ABC EFG-nek adja el 1950-en... Mit lát a piac? Hirtelen zuhanó árfolyam, egyre növekvő forgalommal. (mert a végén 1950-en volt egy nagyobb kötés(sorozat) ahol maga alá állt az eladó. Madrid egyből pánikoltat, hogy mindjárt esni fog a részvény 40%-ot- és ő ezt megmondta. Kisbüfik pánikba esnek , hiszen ők 2100 és afelett vették és nem csak felfele tud ezek szerint menni a részvény, ezért gyorsan eldobálnak még 3000 darabot , amiből EFG köszöni szépen és visszavásárolja a hiányzó 2500 darab papírját 1900 és 1950 között, mert beáll a pánikoló papírokat összecsipegetni piaci árfolyamon... Nyilván a darabszámok csak példák, inkább 50e darabot kellett volna írjak 5000db helyett... és ezt tolták 2100-tól 1500-ig...
Szerintem amit leirtal az otc tranzakció, amiről tudnánk, és az árfolyam nyereség adóját bukja az eladó 15 százalékot. De értem amit mondasz és ez is elkepzelheto, mint olyan sok minden. A konzekvencia nekem az ( bárhogy forgatjuk) , ha a te gondolatod helyes ha az enyém, hogy csökkent a kozkez és a kereset kínálati összefüggés alapján mennie kell az árnak. Köszönöm a szakmai beszélgetést tanulságos volt. Több nézőpont is lehet és valahol ott lehet az igazság is közöttük!
hát ha van ABC kft, aki vett 10e darab részvényt 300-on és most eladott 5e darab részvényt leányvállalatának EFG Kft-nek 2000 forinton, akkor Butcher Lawrence tulajdonos (ABC Kft tulajdonosa) fog szerinted aggódni az EFG Kft-ben lévő magas (200 forintos) beker ára miatt?
Értem amit mondasz, de az a kérdésem, ha mult héten leontottek, h a haverok beszalljanak, akkor a haverok alacsony (pár száz fton) vagy relatív magas áron ( 1600-1800) vettek?
Én ennek nagyon örülnék. Es azen elméletem is ez. Csak posszant, hogy mindenki olyan kurva magabiztosan és konzekvensen kijelenti itt a dolgokat. De nem akarok vitázni senkivel, örülnék ha menne veletek együtt.
Érdekes amit mondasz. Az én tudomásom szerint a Keler tartja nyilván az isin kóddal rendelkező értékpapírok, melynek az MNB a felügyeleti szerve. És a kettő között napi jelentés van. Magyarul azért az merész gondolat szerintem, h az 5 % csak úgy titokban marad. Hozzatennem, hogy a cégeknél a TTny miatt szintén hamar kiderül ez a turpissag szerintem. Marad a család esetleg... Az meg a részvény könyvből derülhet ki. Mindegy is. Nem akarlak meggyozni, tiszteletben tartom a véleményedet, akar helyes is lehet. Én nem merem ilyen egyértelműen mondani h téves az elképzelésed.
szerintem nem magas áron lettek ezek a közkéz nagytulajok, hanem akár a teljes hírnélküli időszak alatt amikor 220-ról ment fel a papír 350-ig, amikor is bejelentették ML vásárlását. És az én elképzelésem szerint simán csökkenhet úgy a valós közkéz, hogy a hivatalos közkéz nem csökkent. Azt , hogy nem megy a papír nem lehet mondani. Ha megnézed mi volt 3 hónapja, vagy 2 hónapja, akkor a mai záró is magasan van. Igen volt a papír már 2.200 is, ahhoz képest úgy tűnik nem megy. Csak épp pont volt egy mesterséges árfolyamborítás 1500-ig, amihez képest viszont 1 hét alatt mentünk majd 25%-ot. Nem várható el, hogy egy ilyen elbizonytalanító borítás után az árfolyam 2 nap múlva ismét ATH-n legyen. Sokkal inkább várom azt, hogy hetente emelkedjünk mondjuk 1-5%-ot, amíg ismét el nem érjük a 2200-es árfolyamokat. Ott megint nagy küzdelem lesz, mert sok kisbüfi, aki ott vette, amint látja, hogy már nem veszteséges a pozija, el fogja adni. Ha egyszer elérjük az ATH-t, akkor esetleg egy-két hírrel megtámogatva ismét gyorsabban emelkedhetünk, egészen addig míg egy kicsit meg nem öntözik egy-két részvénnyel a piacok - mert a birkákat időről időre megnyírják mindig.
Téves az elképzelés. Hivatalos nagytulaj ugye kb 64%. És minden 5% alatti tulaj az közkéz. Azaz bárki, bármely néhány cég neve alatt lehet bátran gyűjtögetni. Sőt az is lehet, hogy több, mint 5% részvénye van, csak "elfelejti " bejelenteni. Volt már ilyen a tőzsdén és nem volt semmi szankció belőle. Illetve az is lehet hogy pont ezek a közkéz-nagytulajok tolták 1500-ig az árfolyamot, hogy valóban 5% alá kerüljenek a közgyűlésig ... Esetleg tolták le az árfolyamot és a 7-8%-os pakkokat szétszedték két 3-4%-os pakkra. Annyi helyen lehet ezt kijátszani, mint a szita. Valószínűleg letolták az árfolyamot, közben kiütöttek egy csomó stoppot, pánik eladásokat generáltak miközben öntötték magukra a részvényeket. Valszeg több részvényt tudtak visszavenni , mint amennyivel a stopppokat kiütötték. Erre utal az is, hogy az 1500 után nagyon gyorsan visszamászott az árfolyam, illetve azon a napon történhettek meg a pakkok visszavételei, amikor 1980-ig felrohantunk. Most már újra a teljes, vagy annál nagyobb pakkon ül a nagytulaj. Számomra tök logikus én is így csinálnám és ezt lehet kiolvasni a grafikonból is...
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...