Ugyanezt érzem.. itt fetrengek a porban, és nézem hogy a külföldi kiszemeltjeim meg az egekbe szöknek. De lehet realizálom a vastag bukóm és úgy is jobban járok, aztán elfelejtem egy életre ezt a nyomorult BÉT-et...
2019 szeptembere óta a FED 9 trillió dollárt nyomtatott, ezért emelkedik az ami tőzsde, idehaza a BÉT meg még csak az inflációt sem követi, nulla forgalom, csak olvad a "vagyon". Egymásra teszem a BUX és EUR/HUF chartot és fejem verem a falba amiért a BÉT-en égetem a pénzt, igaz már csak a 4IG van, de lassan eluralkodik rajtam a madridizmus.
Igazán nem szeretnék ünneprontó lenni, de sajnos a vakcina érkezése csak szükséges feltételt jelent. Az elégséges feltétel az, hogy hatásos is legyen és ne csak a gyógyszergyártó cégek zsebét tömje tele pénzzel.
Jön a vakcina, a világ helyre áll akkor otp, mol a nyerő. Majd utána a kispapirok. Szerintem a 4ig idén már nem lesz 800, sőt 700 sem szerintem. Én 800ra vártam idén év végére de miután semilyen jó hírre nem emelkedik, csak esik a jó hírekre , letettem a 800ról. Majd talán jövő év végére meg lesz.
Majd ha észreveszik,hogy az egyébként túlhúzott USA és egyéb piacokon már nincs nagy tér felfelé,és jönnek jó vakcina hírek,szépen a lemaradó országokba is ömleni fog rengeteg készpénz ami a partvonalról figyel,mert itt van tér emelkedni, előbb fog az OTP vagy a 4IG 30-40%ot emelkedni,mint hogy lássunk 15-16k-s DAX árakat. Persze majd jövőre megtudjuk. Nagyot fog fejlődni a következő években az IT-piac,bánhatja majd 1év múlva aki kimarad belőle és most eldobja most apróért. Sok sikert mindenkinek aki külföldre fektet.
Nyerő a zsebben, ez a lényeg. Sok kicsi adja mert rövidtávon akar pénzt keresni majdnem mindenki. Nincs türelem, bizalom hogy éveket várjanak. Főleg amikor azt látják usa tőzsdén rövidtávon mekkorát lehet nyerni, és dax is kb. 30% előnyben van buxal szemben.
Ezt mondták az Opus-nál is. És a legalján van. Az akvizíciókra ez sem megy feljebb, inkább le. A forgalom gyatra. Valami ütős hír mozdítaná ki feljebb az árfolyamot. De én már ezzel kapcsolatban is szkeptikus vagyok. Bocs. Szvsz.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.