Neked sincs jobb dolgod, mint hergelni a részvényeseket? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
USA futik már pluszba vannak,ennyit a nagy várt esésről. Ma nem történik semmi a magyar piacon, fél1-kor nincs 1Milliárd forgalom az OTP-be :D kabaré az egész, nincs irány,majd jövő héten eldöntik merre kell indulni. szép hétvégét!
2022ben választás, én is abban bízom hogy addig lebonyolítják az akvikat ( több kicsi, nem 1-2 nagy) és összehozzák az eredeti tervet hogy egy 300 milliárd Ft árbevételű , megkerülhetetlen IT cég legyenek. Ez volt az eredeti terv. Az a kérdés erről letettek e vagy még mindig ez a terv.
Szerintem is gyors növekedésre számíthatunk. A választásokig a lehető legtöbb közbeszerzést ki akarják osztani, amit lehet, és ehhez megfelelő ütemben is fognak növekedni. Ha iparkodnak, maguknak iparkodnak. :D
Szerintem a cég még a gyors növekedési fázisában van és lesz 2-3 évig. (30% feletti növekedés az nagyon gyorsnak számít.) Létszámban is nagy akvi nélkül is,gyors a növekedés. Valószínű a következő években az állam informatikai költése is nagyot növekedik,ami azt jelenti,hogy a cég növekedése biztos lábakon áll. Cégek költése is növekedni fog és új területeken is megjelent-megjelenik a 4IG,ahol gyorsan akar növekedni. A következő 1-1,5 évben nagyobb akvik is lesznek és több külföldi országban is megjelenhetünk. Ez további gyors növekedést jelent.(majd az árfolyamban is) Én úgy gondolom,hogy lesznek itt még nagy rallyk ezután is. Idén ha jönnek az akvik,árfolyamban is lesz 1 nagyobb ugrás.
A piav totál bizonytalan. Tegnap délelőtt száguldott dax, aztán beverték, most újra fel. Ez a fajta pattogás a tanácstalanság jele. USA esetében a kérdés az, hogy mennyire kezd majd a funda helyet kapni a döntésekben. Jelenleg még tart a hype és a kijózanodásnak még csak pislákoló jele van. Amíg pedig sztár papírokba rohan a nép, addig a kis piacok kis papírja parkoló pályán vannak. Lássuk be, a magyar piacon elég 1-2 nemzetközi befektető, hogy menyországot, vagy poklot csináljon. Ha Csányi nem magát veszi, hanem körbevesz a béten, akkor nagy rallykat csinálhatott volna. De nem meglepő módon fotnosabb volt az OTP reputációja, mint, hogy nyerjen pár száz millát.
Szvsz az a helyes, reális, ha nem a rv-t okolja mindenki mindenhol, hanem azokat, akik
mozgatják vagy mozgathatnák ugyebár. Persze kenegeti mindenki lelkét, ha nem személyeket
hibáztat. Venni-venni nem várni kell arra, hátha a szidott rv magátol megmozdul....NEM FOG!!
Tény, hogy már egy konszolidált növekedés fázisa van soron, 50-100%-os árfolyam növekedések nem várhatók hamar. Látszik, hogy 20-30%-os évi árbevétel növekedések nem okoznak már olyan nagy emelkedéseket erről a magas árfolyam szintről. Az is igaz, hogy a NERnek is kell juttatni a nyereségből, de szerintem, itt nem követik el azt a hibát, mint az OPUSba, hogy minden elérhető pénzt kiszivattyúznak.
Persze, mi a mostani nagy Covid hullámban megint csak oldalazunk vagy esünk majd itt a BÉTen. Amerika meg hiába volt a legrosszabb járványügyileg, csak emelkedett az állami manipulálás következtében.
A bevétel növekedése azon a határon, ami már kétségessé teszi a szárnyalást. ZOOM bevétel 10x, nettóprofit 4x év/év alapon, az már döfi, ettől függetlenül, be fogja tölteni a gyorsjelentéses rést. 4iG ahogy terebélyesedik, úgy fog a mozgása, értékeltsége az OTP, MOL Telekom, Richterére hasonlítani, köthet az állam számára egyenlőtlen üzleteket, de a pénz beérkezésekor, elsők a haverok, meg a buli és fanta. Várjátok hathort, amint visszavette, leporolja a zászlóját-:)XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.