Az Európai Bizottság javaslata nyomán a tárcavezetők tanácsa pénteken döntött Magyarország és 12 másik ország módosított, RePowerEU fejezettel kiegészített helyreállítási tervének elfogadásáról. Az Orbán-kormány így az RRF-szupermérföldkövek teljesítése nélkül is gyorsan hozzáférhet az első, 10+10 százalékos előlegfizetésekhez, ami jövőre 920 millió eurót jelenti.Az uniós rendelet nem szab feltételeket az előleg folyósításához, de a további pénzösszegek elérhetőségéhez Magyarországnak továbbra is teljesítenie kell a jogállamisági és korrupcióellenes feltételeket.
nem kell ehhez ott lenni... főleg, hogy ha az aki/k ott volt az elferdíti, elhallgatja, nem bontja ki az igazságot! amúgy ezekben az EU-s pénzekkel kapcsolatos kinyilatkoztatásokban - élén Navracsics Tiborral - az a legviccesebb amikor egy-egy évszakr pl: nyárra teszik a pénzek érkezését. na de melyik nyár, az idei vagy a jövő évi? :)) ez olyan mint egy felelés, vagy vizsga: hiába a kedves diák, hallgató fogadkozása hogy dehát én készültem, dehát megtettem mindent, a csúnya tanár a hibás... ettől függetlenül a valós teljesítmény a releváns!
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.