Pár napja est esett 23%ot, majd másnap emelkedett 20%ot. persze pánik van bármi lehet. Egyelőre mindent adnak kivéve richter. Majd egy idő után már a gazdasági teljesítmény is számít és figyelembe veszik így volt ez 2008-2009ben is.
Nem ezt írtam, nyikván k.vva nagy gáz van a világban, de most emögött kizárólag a pánik dominál, nem gazd. tényezők.. Lesznek golyóálló cegek (mint pl. a 4iG) meg lesznek olyanok is, amik nem bírják majd a gazdaság kiszáradását. Minden attól függ, hogy 2 hónapig lesz ez ami most van, vagy egész évben. Én arra számítok, hogy júniusra helyrebillen minden és újraindulnak a gazdaságok. Máskülönben nem a koronavírus lesz a legnagyobb problémánk ezt meg nyilván minden kormány tudja.
Tökéletesen látod! Ugyan így gondolom. Ráadasul egy olyan cégről beszélünk, ami a gyorsjelentés alapján tele van cash-el, megrendeléseinek a 61%-ka az államtól származik. Sok szempontból golyóálló a cég. Ha a vírus úgy megy, ahogyan jött nagy gondok nem lehetnek itt.
Az elmúlt 3 napban iszonyat mit esett, ezért én is lehetségesnek tartom, hogy lassulni fog az esés vagy stagnál esetleg, bár tudjuk a pánikban nincsen kegyelem. Azt tudni kell, hogy ez a 40% esés még véletlenül sem a cég teljesítményének szól, sokkal inkább a pánikot meglovagoló shortosok aktív tevékenységének. Eljön az a pont amikor zárniuk kell, tehát vételre állnak, és nem gondolnám hogy az mélyen 300 alatt lenne. Itt már elképzelhetőnek tartanék a cég részéről egy komoly támasztást is, de persze az lenne az igazi, ha J.G vételre állna, és növelné tulajdonát. Emlékezzünk csak arra, hogy a tsys akció részeként 700-on tett volna be 30 milliárdot...itt szerintem 3 is elég lenne:-) Kitartás mindenkinek!
Egyértelmű, de miközben a bux, dow, dax és a részvények estek az elmúlt 3 napban kb. 10-15 %ot, addig 4ig esett 40%ot. Így elképzelhető itt egy stagnálás. Persze nem valószínű.
Már lehet ma is védték a 4igt 350nél. Akárhogy öntötték 350en mindig volt vevő. Akármennyi eladó volt a könyvben 350-360 között mindig megvették. Ettől még eshet holnap de én így láttam.
Én is arra gondoltam, hogy például amikor kiderült a Mátrai erőművet nem tudják gazdaságosan üzemeltetni, egyből léptek és pillanatok alatt megvetették az MVM-mel. Rányomtak egy 18 milliárdos jelzáloghitelt az egyik leányvállalatra és kész. Olyan szintre estek az ML papírok, hogy már a sajtó is lehozta, valamit lépniük kell. Választás előtt a sok részvényesnek ismét pozitív egyenleg kell mint 2018-ban. :-)
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.