Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKA  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler ma, 13:40
Előzmény: #8107  totoro
#8113
Az autokrácia lebontásának első lépése a jogállamiság helyreállítása. Nincs baja vele.
Ez a feltétele az uniós pénzek hazahozatalának is, enélkül az üres ígérgetés. (Egyébként sincs hiány belőle.)
Többször hoztam példákat arra, hogy nemcsak ugyanúgy kommunikál mint Orbánék (ez még elfogadható is lenne a cél érdekében ha ennél a népnél ez működik), de ugyanazt is kommunikálja, ami elgondolkodtató. (Lásd lentebb a sajtótájékoztatót is!)
Lehet erre elméletet gyártani, hogy mert a fidesz szavazók, de elég veszélyes, és már be kellett volna látni fél év alatt, hogy nem is működik. 
Az a párt amelyik egyedül akar kormányozni az egypártrendszert akar. Nem volt elég belőle 14 év? 
Egy hatalommániás, arrogáns, ellentmondást nem tűrő, a közvetlen viták és a nem alákérdezős médiák elől menekülő ember nem kaphatja meg ugyanazokat az eszközöket mint Orbán, mert élni fog vele.
És ami a leglényegesebb - de ez sajnos magyar átok - hogy nem egyszemélyben (Vezérben) kellene gondolkodni, hanem tényleges demokráciában, megteremtve annak az összes szükséges kellékét, főleg a jogállamiságot, de a valódi választási rendszer is ide tartozik, és a szövetségi rendszereinkben is helyre kellene tenni a dolgokat.
Már azelőtt korlátozni az autokráciát mielőtt valaki visszaélne a hatalommal.
Peterbond ma, 13:22
Előzmény: #8106  realmadrid
#8112
"Úgy látom te nem érted az egészet."
.
Sose ertettem ebben egyetertunk. Ahogy pl a Hont Andrast se ertem. Az orszag miniszterelnoke gyakorlatilag kiarusitja az orszagot, milliardos kinai hitelt vesz fel szar feltetelekkel titkositva es ossza tovabb kedvezmenyesen a balkanon. Penzel oroszparti szelsojobbosokat europaban szerte, kozben tobbszaz milliardot lop ki a vejenek, masik 100 milliardot a fo stromannak, es csak utana jon a tobbi lopos. De ezekrol 10-ed annyit nem kepesek irni mint arrol hogy az 5% os ellenzeki part miert tamadja a magyar focistakat, meg miert nevetseges a homerozes, meg miert demagog a Pedofideszezes. Ja meg hogy Magyar peter most akkor eldobta azt a telefont. Meg gondolom a Hadhazy tett valamit ami nevetseges ( persze ha MPt tamadja akkor meg igaza van ).
.
Mindegy is en nem ertem. 
signal2
signal2 ma, 12:40
Előzmény: #8107  totoro
#8111
És akik 2018-ban meg 2022-ben tartották el a kisújjukat?
Istvan78 ma, 12:35
Előzmény: #8106  realmadrid
#8110
Te középen állónak mondod magad, de sokkal több kritikát gyakotrolsz a Fidesz ellenségei felé, mint a Fidesz felé.  Egyébként még ezzel a kritikával se lenne annyira baj, de legtöbbször hamis, nem helytálló kritikával illeted az aktuális Fidesz ellent.
Istvan78 ma, 12:32
Előzmény: #8084  realmadrid
#8109
"Ahol kell ott a katonaság, katasztrófavédelem, teszik a dolgukat."
A valóság az, hogy civil önkéntesek ezrei voltak már a gátakon, amikor a katonaság még seholse volt. Aztán azt se tudták megmondani, hogy mennyien vannak: 400?, 17 ezer?, 367?, stb.
Úgyhogy az nem hergelés, ha ezt szóvá teszi MP. 
badsector1
badsector1 ma, 12:15
Előzmény: #8106  realmadrid
#8108

te kire szavaztál utoljára, mert te pl egy olyan hívő vagy a te logikád szerint. :))
totoro
totoro ma, 12:02
Előzmény: #8106  realmadrid
#8107
Ez egy egyszerű értékválasztás az ORbáni rezsim és a demokrácia között. MP olyan amilyen, de le akarja bontani a Orbáni autokráciát, kb. olyan mint a csillagok háborújában Obi van Kenobi: az utolsó esélyünk. Aki most húzza a száját, meg elartja a kisujját az vagy vak, vagy idióta, vagy Orbánista. Ha MP már leváltotta Orbánt, akkor lehet majd másra szavazni, amikor ez a rendszer leborult végre, de addig mind közös hajóban evezünk, és be kell állnunk a vezérevezős mögé, nem lehet visszafelé lapátolni, meg vizet fröcskölni, mert az egész hajó borul. Nekem se tetszik MP-től sok minden, de én azt gondolom, hogy egy párt vezetője olyan mint a szavazói. Orbánból azért lett egy teljhatlamú dikttor, mert a szavazói ezt várták el tőle, mert a szavazói, a pártja felemelték ebbe a pozicióba. MP pártja, a TIsza egész más összetételű, egész más minőségű, MP ha akarna se tudna olyan diktátor lenni, mint OV.
realmadrid ma, 11:55
Előzmény: #8103  Peterbond
#8106

Úgy látom te nem érted az egészet.
Be álltál abba a sorba akik úgy vélekednek hogy mindegy hogy kivel, mindegy milyen emberrel, mindegy milyen politikával csak váltsák le Orbánt.
Ahogy egy ismerősöm fogalmazta, Ő Luciferre is szavazna csak Orbán tűnjön el.
Vagy ahogy más fogalmazta , szerinte Orbán=Hitler és inkább szavazna Sztálinra.
Te is beálltál a hívők sorába. Mindegy mekkora baromságot mond, mindegy mit cselekszik csak váltsa le Orbánt. Pontosan olyan MP hívő lettél és még jó páran itt mint amilyenek az Orbán hívők.
Arról meg annyit hogy miért nem írtam megint valami Orbán ellenes litániát,
1., párszor leírtam mit gondolok mivel nem értek egyet de azokat nagyvonalúan átugrottad ( pedig már kb. 3 éve is megírtam)
2., Nap mint nap folyamatosan leírják itt is és másik topicban is többen százszor is hogy milyen az Orbán rendszer, én nem írom le 101szer mert felesleges.
3., Igen , bajom van MPvel és jelenleg nem fogadom el de 2026 még messze van.
Mint írtam én koalícióban gondolkodom és pl. egy Tisza, momentum, dk koalíciót el tudnék fogadni a fidesz ellen mint kormányzó erőt de tisztán Tisza kormányzást MP vezetésével nem.
A probléma hogy MP kijelentette , az ó ellenzéki pártokkal nem szövetkezik, ő egyedül akar mindent.
Még egy autokrata személy meg nem kell az ország élére.
Mint írtam , október 1től lehet Budapesten megtudjuk mire számíthatunk MPtől, lehet hogy kellemes csalódás lesz.
Ezek után lehet szidni, fidesz bérencezni.
  
bigyula ma, 11:47
Előzmény: #8102  Bobby111
#8105
Orbánnak mekkora fogalma volt 1998-ban, hogy hogyan kell vezetni egy országot? Vagy Antall Józsefnek 1990-ben? Segítek: semmi. És túléltük.
badsector1
badsector1 ma, 10:54
Előzmény: #8102  Bobby111
#8104
akkor szerinted rubel viktornak van fogalma arról, hogy hogyan kell vezetni egy országot, ha megnézed a tönkretett oktatást, egészségügyet, mávot, és az el nem készült gátakat, amit már 2013ban megigért a lótolvaj.
Peterbond ma, 10:45
#8103
Irtam egy regenyt de inkabb kitoroltem. Minek csak besertodnenek rajta emberek. Nem valtozott itt semmi. A lenyeggel senki se foglalkozik. Realmadridnak megint csak azzal van baja amit az ellenzekbol valaki csinal. A kormany meg epp megint jol csinslja a dolgat. Amikor meg nem arrol mindig elfelejt szolni.
.
Az Orban csinalhat barmi egbekialto szart akkor se lesz eleg jo barmelyik ember hogy levaltsa. Jezus jonne le a keresztrol az se volna eleg jo. A hiba az onok keszulekeben van. Valasszuk meg Orbant kiralynak es 4 evente nevezzunk ki egy ellenzeki vezetot akit szidhatunk amig le nem csereljuk a kovetkezore oszt Jol van az ugy.
.
Ez kell nekunk meg is erdemeljuk. Na lehet folytatni hogy miert nem tokeletes MP MZP Momentum, LMP vagy barki ellenzeki epp. Igazatok is van nekunk nem kell egy lightos diktator masolat. Nekunk az eredeti kell csak meg tapassa megjobban a gazpedalt. 
Bobby111 ma, 09:35
Előzmény: #8091  Cicamisi
#8102

Ő lenne a legnagyobb bajban, ha nyerne.
Fogalma nem lenne arról, hogy kell egy országot vezetni.
euler ma, 09:21
Előzmény: #8095  badsector1
#8101
Aki a kezdetektől kezdve a legnagyobb összeggel támogatja. (nem Bojár Gábor, ő külön történet). De jelentkeznek a többiek is, mert ki korán kel ...
Magyar eddigi költségeit, főleg az országjárást, 500 millió fölé becsülik, a tagsági kártyával támogató számláló pedig 17 234 főn áll. Pontosabban tegnap megállították és csak kéthetente frissítik.
Elszámolás a támogatásokkal ugyan lett ígérve pár hónapja, de néhány Bp-i és talán a debreceni eseményen kívül teljes elszámolás nem történt. Azoknál is csak részleges.
(Megjegyzem a céges "támogatók" jelentkezése szinte természetes. Ez így működik és Magyar is elismerte, hogy vannak jelentkezők. Természetesen ő mindenkit elhajtott. Ja ... :)
signal2
signal2 ma, 09:11
Előzmény: #8098  janosvitez
#8100
Mármint ugye leírva, számonkérhetöen.
wgl ma, 09:08
Előzmény: #8098  janosvitez
#8099
Szentháromságuk:
LOPNI, CSALNI, HAZUDNI,
s a fidesz fényre derül!
janosvitez ma, 09:03
Előzmény: #8091  Cicamisi
#8098
Narancs fidesz programja a lopáson kívül?
euler ma, 08:43
Előzmény: #8096  euler
#8097
Koalíció kicsit durva, baráti/házi ellenzéket kellett volna írnom, hiszen a többpártrendszert fenn kell tartani.
euler ma, 08:36
Előzmény: #8087  szieszta
#8096
" a fidesz adja alá a lovat, akarom  mondani csinálja neki a reklámot"
.
Talán nem akarja még kilőni alóla a lovat, mert kivár, hogy mi alakul ebből. Koalíció vagy békés hatalomátadás legrosszabb esetben?
MP eddigi tényleges tevékenysége ezeknél nagyobb veszélyt NEM jelent a fideszre.
Bármikor kilőheti, ha nagyobb veszélyt lát, mert a Diákhitel szerződésekkel (nem a Balásty-félékkel hanem a 15 millió alatti nem ner-es kis cégekkel kötöttekkel) meg tudja fogni. Elég ha azt "bizonyítja", hogy saját zsebre dolgozott, ami nem nehéz, mert ennek lehetőségét már Hadházy is sejttette.
Az EP csapat is hordoz veszélyeket, Tarr tegnapi sajtótájékoztatójából és Gerzsényi felszólalásából az látszik, hogy nem tudnak olyan jól hantázni mint Magyar.
Októbertől Budapestre is érdemes figyelni.
badsector1
badsector1 ma, 08:34
Előzmény: #8088  realmadrid
#8095
Ha mp orban 2.0, akkor ki lesz az ő lölö 2.0-ja?
badsector1
badsector1 ma, 08:30
Előzmény: #8091  Cicamisi
#8094
Óóó de hiányzik program a tisza párt esetében,  orbántól meg neked az is megfelelel ha azt igéri neked, hogy tovább lopnak. :))
Mp az ellenkezőjét fogja tenni az egészségügyben es az oktatásba mint rubel viktor és ez már önmagában egy hatalmas előrelépés lesz.
bigyula ma, 08:28
Előzmény: #8088  realmadrid
#8093
"Ezért is írtam korábban hogy MP=Orbán 2.0"
.
Én jelenleg nem így látom. A jelenlegi kommunikációja, működése egyértelműen olyan, de ez szükséges orbánc és a fityesz legyőzéséhez. Az, hogy utána mi lesz, arra max. képzelgések vannak. Lehet jobb, lehet rosszabb. De egy esély, hogy nem olyan legyen, mint most. Star Wars stílusban: "Egy új remény"...
Shortelek ma, 08:26
Előzmény: #8089  Cicamisi
#8092
A narancsködtõl nem látsz ki a fejedbõl.
Cicamisi ma, 08:01
Előzmény: #8090  badsector1
#8091
Pl. amit leírtam!! De sorolhatom sokáig ha akarod. Egyébként te fel tudod vázolni a Tisza párt programját? Hogy fogja jobbá tenni a mostani állapotokat? Mit fog csinálni ha nyer a következő választáson? Hát ez a baLYom :))))
badsector1
badsector1 ma, 07:56
Előzmény: #8089  Cicamisi
#8090
Mi a balyod mp-vel?
Joboldali, gyurcsányellenes, nem lopta el a magannyugdijjadat, nem tette tönkre az egészsegügyet, oktatást, de még mindig a felcsuti coca kell neked. :))
Cicamisi ma, 07:52
Előzmény: #8086  szieszta
#8089
Félelmetes is egy részeges telefontolvaj, aki ahelyett hogy Bruxellesben végezné a munkáját itthon mutogatja magát. RÖHEJ
realmadrid ma, 07:42
Előzmény: #8085  bigyula
#8088

Ezért is írtam korábban hogy MP=Orbán 2.0
A választásokig még van több mint másfél év, ha így folytatja MP akkor szerintem túltolja és előfordulhat hogy egy idő után már választókat veszít és nem nyer.
Meglátjuk kicsiben Budapesten október 1. után hogy mire lehet tőle számítani.
szieszta ma, 07:32
Előzmény: #8085  bigyula
#8087

Én is ezt látom. Megy a karakter gyilkosság, közben ő nem magyarázza bizonyítványát, hanem tolja  a saját kampányát. Ha nekiállna védekezni, máris felmorzsolják.
Azt nagyon jól megtanulta, hogy nyugodtan a lehetetlent is megígérheti, minél nagyobbat mond, annál nagyobb a támogatottsága.
Közben meg a fidesz adja alá a lovat, akarom  mondani csinálja neki a reklámot, hiszen nincs híradó, ahol ne vele foglalkoznának. Amit meg már apáink is megmondtak, minden megjelenés egy reklám, legyen az pozitív, vagy negatív. Aki a címlapon van, arra emlékeznek.
szieszta ma, 07:26
#8086

Az látszik, hogy nagyon félnek MP-től, mert nincs az  a híradó, ahol nem MP-t ekézik. Elindult az agymosás a médián keresztül.
Ilyent  a hír tv-ben szoktam látni, mikor bindicsen lehet látni, hogyan pörög az agya, hogy minden gondolatába beleszője a kötelező szlogeneket. A guruló dollárok, migráns, most MP,,,,,,,szánalmas, hogy még az időjárás jelentésbe is belekeverik.
Persze megértem, mert gondolom az szerint vannak fizetve, hányszor ejtik ki ezeket a szavakat, mert mondanivalójuk az egy nagy nulla.
bigyula ma, 07:25
Előzmény: #8084  realmadrid
#8085
MP pont azt csinálja Orbánnal, a fityesszel, a kúrmánnyal, amit a figyesz, Orbán, és a kúrmány csinált korábban az IMF-el, Sorossal, a migránsokkal, az EU-val: amit írtál, hergel. Ezt tanulta, és tökéletesen másolja/alkalmazza. Ezért nem tudnak vele mit kezdeni.
realmadrid ma, 07:13
Előzmény: #8083  Istvan78
#8084

Azért mert erről más a véleményem.
Orbánék olyanok amilyenek, ezerszer ki lett itt tárgyalva mind a gazdasági ügyek kezelése, korrupció, MÁV, egészségügy, oktatás stb.  de szerintem most MP csak hergel.
Ahol kell ott a katonaság, katasztrófavédelem, teszik a dolgukat.
Viszont a cikk jól bemutatja hogy MP milyen, mit művel.
Istvan78 szerda, 23:29
Előzmény: #8081  realmadrid
#8083
Még véletlenül se Orbán késlekedése jut ezsedbe az árvízről, az, hogy miért a civil önkéntesek vannak a gátakon, miért nem a katonaság vagy a Katasztrófavédelem, hanem MP kritizálása. 
euler szerda, 23:29
Előzmény: #8081  realmadrid
#8082
Ha csak a sajtótájékoztatót olvastam volna, úgy, hogy nem tudom ki tartja, simán a fideszre tippeltem volna elsőre! 
(És az "alternatív visegrádi négyek"-et még ki is hagytam. :)
realmadrid szerda, 23:05
Előzmény: #8080  euler
#8081

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek