Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
oxylant
oxylant ma, 02:17

Karmelita kolostor falai között jelentették be a brutális fejleményeket...
Ennek nemzetközi visszhangjának kell megjelenni a napokban...🙂
Forgalom, forgalom!!!!😉
Toka hétfő, 22:27
Előzmény: #114546  kardos74
Prémium kategoria feltétele a közkéz 25 szazalékban, vagy min 2mrd forintban min 500 befektetőnél.☝
raus hétfő, 21:35
Előzmény: #114552  oxylant
Reméljük jól van ő már akkoris oszlopos tag volt amikor kezdtem 19 eve!
Lehet jól érzed de tudod én senki vagyok.
Ha maradhat a hadászat és gondolom 4Ig es a cseh nagyok nem 10% jöttek 
oxylant
oxylant hétfő, 20:59

Még nagyon olcsónak tünik ez a papper!
Lámát kerestem már ma is!!!!!
[Remélen minden ok Nála!?!?]
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2026/03/veteli-ajanlatot-duplazta-a-tetet-a-4ig
Optika hétfő, 20:50
Előzmény: #114550  raus
2011 be talán?  815 forintért 
raus hétfő, 20:29
Mostmár full figyelem ezen! Régen mikor kezdtem ezt mentorom gagyi A papirnak hívta kb 19 eve akkortájt volt már vmi ki vezetés fele próba az állam által de nem igen volt nekem így már nem rémlik a pontos scenario! 
Vmiert azt érzem sima dupla is lehet benne de választás miatt óvatosan.
Lehet most is hülye vagyok 😂
Jocek hétfő, 20:26
Ecpec
Ecpec hétfő, 20:25
A véleményetekre lennék kíváncsi! Mint ahogy január 5-én és 6-án ugrott az árfolyam,- ha jól emlékszem 14 %-ot összesen, akkor ugye a 4ig STD bejelentette, hogy lezárult a tulajdonrész megszerzése a Rábában - így akkor ha a CSG Defense ugyanezen folyamat végén valódi tulajdonrészt szerez, várható-e hasonló felrántás még? Vagy ez már bevan árazva a papírba? ( Akár itt,akár a 4ig-nál? 
kardos74
kardos74 hétfő, 19:56
Az 5000 alatti eladásokat vissza is vontam ezennel. Komolyak a szándékaim... :)
kardos74
kardos74 hétfő, 19:44
Már jóval korábban elkezdték begyűjteni a papírokat, csak nem nagyon volt eladó a kevés közkéz miatt. Beteges, buta kereskedés zajlott hónapokon át. Ekkor még csak az ingatlan eladások voltak terítéken. Mostanra viszont már tényleg nincs közkéz. Akinek van, ésszel az eladásokkal!!! 
spieler hétfő, 19:03
Előzmény: #114522  Fugefalevel
És persze azt is tudják, hogy semmi nem lesz belőle. (Múlt héten is zsákoltam!)😊
oxylant
oxylant hétfő, 18:49
Előzmény: #114542  ronaldinyo
ronaldinyo hétfő, 18:47
Előzmény: #114541  oxylant
nehéz ennyi hülye között-mindenkire irtam. ezt akinek inge az vegye fel magára!!!!!!!!
oxylant
oxylant hétfő, 18:45
Előzmény: #114540  ronaldinyo
Tessék viselkedni, így vissza vándorlás után is!!
/Nem bántalak,csak megint nem bírsz magaddal!!/
ronaldinyo hétfő, 18:15
Előzmény: #114539  Researcher
mondtam én 1700 nál lehetett zsákolni-hülék meg adták -köszönöm faszkalapoknak
Researcher
Researcher hétfő, 17:41
Előzmény: #114537  k-zs
nem biztos , hogy így a választások előtt  bölcs döntés egy ilyen közleményt bedobni....
k-zs hétfő, 17:38
Előzmény: #114536  Researcher
A próféta szóljon belőled, hogy a Rába esetében is ez lesz....
Researcher
Researcher hétfő, 17:16
emlékszik még valaki erre ? Én benne voltam : 
A 4iG Nyrt.  RENDKÍVÜLI TÁJÉKOZTATÁSA nyilvános vételi ajánlat eredményének bejelentéséről A 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1037 Budapest, Montevideo u. 8., cégjegyzékszám: 01-10-044993; a továbbiakban: „Társaság”) Igazgatósága ezúton tájékoztatja a tisztelt befektetőit, valamint a pénz- és tőkepiac szereplőit, hogy Jászai Gellért (lakcím: 1021 Budapest, Napraforgó utca 7., anyja neve: Nagy Margit, születési hely, idő: Vác, 1974.06.17.), az iKON Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 8., cégjegyzékszám: 01-10-140332), valamint a KZF Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 8., cégjegyzékszám: 01-09294248) mint összehangoltan eljáró személyek által a Társaság valamennyi részvényese számára tett, a Társaság által kibocsátott, egyenként 20,-Ft (azaz Húsz forint) névértékű, „A” sorozatú, névre szóló törzsrészvényekre (ISIN azonosító: HU0000167788) vonatkozó, a Magyar Nemzeti Bank H-KE-III-478/2019. számú határozatával jóváhagyott, és 2019. év 07. hónap 29. napján közzétett kötelező nyilvános vételi ajánlat (a továbbiakban: „Ajánlat”) elfogadására nyitva álló határidő 2019. év 08. hónap 28. napján 12:00 órakor lejárt, amely időpontig az Ajánlatra vonatkozó elfogadó nyilatkozat nem érkezett, és e tényre tekintettel ellenérték teljesítésére nem kerül sor.  Budapest, 2019. év 08. hónap 28.  4iG Nyrt. Igazgatósága 
Optika hétfő, 17:13
Z 4090
Researcher
Researcher hétfő, 17:11
Előzmény: #114533  Csabi100
pánikkeltésnek jó hír volt! 
Csabi100 hétfő, 17:07
Előzmény: #114529  k-zs

Igen, a közgyűlésen az idős bácsi valóban ezt mondta. Igaz, az több évtizede történt és nem Rába részvénnyel...
Amúgy a mai árfolyam alapján egyértelmű, hogy a befektetők nem gondolják, hogy bárki is odaadná a részvényét 3425 forintért, a mostani árfolyam is jóval magasabb ennél, a jövőbeli árfolyamról meg ne is beszéljünk.
oxylant
oxylant hétfő, 17:07
Előzmény: #114530  Researcher
Reméljük, h. a héten ki fog az ég- kép tisztulni!!
k-zs hétfő, 17:05
Előzmény: #114530  Researcher
Meglátjuk. De majd csak nyugtával dícsérjük a napot!
Researcher
Researcher hétfő, 17:04
Nem értem, hogy miért érné meg nekik a kivezetés?!! Itt nagyon sok bennfentes sok sok pénzt szeretne még ezen keresni. És van még sok más indok a kivezetés ellen. 4ig Ben is ez volt , anno. 
k-zs hétfő, 16:38
Előzmény: #114523  oxylant
Én Ti még hisztek a mesében? A közgyűlésen szóba is került ez: az egyik részvényes megemlítette, hogy neki már kicsavartak a kezéből részvényt, nem örülne, ha itt is ez történne.  Pedig most nagyon úgy tűnik erre készülnek. A kérdés, hogy lesz-e 10%-nyi papírt birtokló részvényes, akik nem adják ennyiért.
oxylant
oxylant hétfő, 16:34
Polydiszciplinás szakma tudós kell már ide....
Fugefalevel hétfő, 16:33
Dehogy vezetik ki. 1789es árnál ugyanezt nyomták a brokik. Eleve van egy kisbefektetői csoport akiknél 10% van. Ők mondták akkor kgyn hogy 7000 nem alatt adnák. A mai hírek után,gondolom 30-40k alatt nem adják. Kiszorításhoz meg minimum 90 százalék kellene. De itt nem kiszorítást lesz hanem egy tőkemelés.
FTZS hétfő, 16:31
Előzmény: #114525  Cool55
Igen én 4000 4500 közötti mozgást várok a heten
Cool55 hétfő, 16:29
Sziasztok! Vartok meg emelkedést az elkövetkezendő napokban?
Researcher
Researcher hétfő, 16:29
Igen,  erre én is határozottan emlékszem..
oxylant
oxylant hétfő, 16:26
Előzmény: #114522  Fugefalevel
....és ígéretet tettek, h. a tőzsdéről nem vezetik ki a RÁBÁT...
Fugefalevel hétfő, 16:23
Előzmény: #114520  Stevike
Ezt kötelező tenni. Törvény írja elő.
Researcher
Researcher hétfő, 16:20
Előzmény: #114518  Fugefalevel
Ok köszi 

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek