Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 03. 05. 01:00

PANNERGY  

Közkívánatra.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 01. 05. 15:00
Előzmény: #66159  balta
Ja, de a hatósági árnak az alapja a világpiaci gázár, a hatósági ár lecsökkentette a nagyker árrést.

Hogy is van a mi modellünk? 20 város távhődíjának átlagából engedünk 20%-ot? A lakók jól járnának.

A megtérülésnek éppen nagyon nem kedvez, de akkora az EBITDA margin, h. még így is megéri.

A gépészet import (feltételezem német) a csövek szintén (Dunaújvárosban van még hengermű? asszem nincs) nos ezeknek nem éppen kedvez a gyenge forint.
balta
balta 2012. 01. 05. 14:47
Előzmény: #66158  Törölt felhasználó
Sajna az interjúban is benne van, hogy hatósági áras lett a távhő, tehát még az sem biztos, hogy anyagilag jól járnak a miskolciak a geotermiával.
Törölt felhasználó 2012. 01. 05. 14:02
Előzmény: #66157  Mangapane
"Ha miskolci lennék rohannék beköttetni a geotermia adta távhőt a lakásomba."

előre is bocsánat, de:
Szerencsére az egyszerű embernek talán ennél több esze van.

Amúgy normális viszonyok között tökéletesen igazad van, a távfűtésnél nincs hatékonyabb, környezetbarátabb, olcsóbb...a geotermikus távfűtés kellene legyen nemhogy a jövő, hanem a jelen!
(annál olcsóbb nincs, mint úgy dönteni, h. nem fűtesz)
De az ország most a nem normális esetre készül, mindenki reménykedik, h. nem következik be, és esélyesebb is, h. nem fog bekövetkezni, mégis a kevésbé valószínűvel számolsz, mert annak hatása sokkal jelentősebb!
Mangapane 2012. 01. 05. 13:36
Előzmény: #66156  Gatto
Én ma vettem PE-t mert szerintem energiára mindig szükség lesz, ha van válság, ha nincs fűteni, világítani kell, a PE erre ad a szokásosnál olcsóbb megoldást.

Amúgy nem értem, hogy korábban volt egy olyan stratégia Bp-en, hogy a bécsi mintára a lehető legtöbb ingatlant távfűtéssel fűteni.

Ha miskolci lennék rohannék beköttetni a geotermia adta távhőt a lakásomba.
Gatto 2012. 01. 05. 12:18
Előzmény: #66154  balta
Nah mindegy, meglátjuk mi lesz, én még hiszek abban, hogy lesz megállapodás, észhez tér a kormány, és pár éven belül jobban mennek majd a dolgok.... viszont erre pénzzel semmiképpen sem fogadnék jelenleg :S:S
Gatto 2012. 01. 05. 12:17
Előzmény: #66138  Törölt felhasználó
Uh ez pesszimistább mint amit én szoktam írni pesszimista hangulatomban, amikor minden rosszul megy... pedig innen szép fordítani..
De az tény, hogy aki itt belevesz, az magára vállalja a Magyarországgal kapcsolatos összes kockázatot, ami hatalmasnak mondható, mert ha beszakadunk, akkor a Panni sem fog megállni egy újabb felezésig (minimum)...
Csak abban lehet reménykedni, hogy az utolsó pillanatban irányt vált a kormány.. ez még idén el kell hogy következzen, de inkább minél hamarabb.
A másik forgatókönyv ugye a sokak által vizionált renegát Magyarország, mely feléli jegybanki tartalékait, majd bizonytalan (de nem túl sok) idő múlva garantáltan apokalipszis elé néz 20 %-os gazdasági krachhal, és 30 %-os munkanélküliséggel, miközben ezzel lehetőséget teremtünk arra is, hogy még a földet is kihúzzák majd a hitelezők a lábunk alól. Az államadósság szárnyal, a munkanélküliség ismét emelkedik és ez még csak most fog felgyorsulni, a fityesz pedig képtelen kihátrálni a hülyeségei mögül. Ezt lehet hogy már le kell játszani??

A legjobb hasonlat erre Sztálingrád: amikor egyértelmű volt, hogy a legyőzhetetlen gyorsnaszád német hadsereg belátható időn belül vereséget szenved, Hitler akkor sem engedte a visszavonulást, mert ez számára már PRESZTÍZSháborúvá vált.. és inkább az azonnali kisebb kudarc elkerülése a hosszabb távú fatális vereség árán is...
Ez a politika legrövidebb távon legkisebb ellenállás felé való törekvése...
balta
balta 2012. 01. 05. 12:10
Előzmény: #66149  Fenyo
Miskolci videjó: link

A csővezeték nem tűnik túl girbe-gurbának.
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 19:01
Törölt hozzászólás
Sigorszky 2012. 01. 04. 18:43
Előzmény: törölt hozzászólás
Mondd csak, koi, mért nem 300? vagy 200?
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 18:35
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 18:35
Törölt hozzászólás
Fenyo 2012. 01. 04. 18:15
Előzmény: #66140  fgabor6
Muszáj jogos, a cégben pedig továbbra is bízok. Likviditási gondja nincs, és a válságból ezen cégek fognak megerősödve kijönni.
Az olcsó energiára egyre nagyobb lesz az igény, Miskolc pedig remélem, hogy ékes példája lesz a képzetlen munkaerő hatékony foglalkoztatási lehetőségére a másodlagos hőfelhasználással üvegházakban.
Országcsődben nem hiszek, így nem is spekulálok erre, tartom míg meg nem érik.
ddani77 2012. 01. 04. 17:29
Előzmény: #66147  fricko
elég új lehetsz ha ez neked új :-)
fricko 2012. 01. 04. 17:17
Előzmény: #66137  Gatto
Na ismét megvolt a 17.04.59-es játék, bravó...Ez egy komoly cégstratégia?! Miközben forintunk döntögeti az újabb csúcsokat, hogy a 320 már támasz lehessen, hát ezt is megértük.Igaz,pl. kormánystratégia nem is létezik...
besz 2012. 01. 04. 16:58
Előzmény: #66144  Törölt felhasználó
a "forgalom, mint alapvető kritérium", mit határoz meg Neked?
besz 2012. 01. 04. 16:30
Előzmény: #66144  Törölt felhasználó
a bázis adat mindenhol ugyan azt jelenti, nincs közös nevezője az érzelmi gondolatokkal. Vagy ez vagy azt veszi valaki figyelembe.

Nálad az érzelmi világ dominál jobban
Nálam meg a technikai rész.

De ugyan úgy technikai számitás a PE ráta. Azt magasnak tartod úgy, hogy nem veszed figyelmbe a gyj. tárgyi eszköz oszlopának növekményét.

Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 16:15
Előzmény: #66143  besz
Nem kívánok személyeskedni, mindíg igyekeztem kerülni, bár indulatból sokszor belefut az ember...nem kifejezetten neked szántam a mondandómat, csak te voltál az utolsó hozzászóló...ennyi!
Röviden: a TA-t mindíg is fenntartásokkal kellett kezelni a PE esetében, mivel nem érvényesülhettek a TA alapvető és szükséges kritériumai (pl:forgalom), valamint start-up/átalakuló cégről beszélünk, ahol egyéni ás határozott vélemyénem, h. a TA ezköztár ebben az esetben bizony sokadlagos.

Amúgy az írásbeli értelmezéssel is problémáim vannak, mert a 2. mondatodat sokadszori próbálkozás után sem értem!:-)
besz 2012. 01. 04. 16:00
Előzmény: #66142  Törölt felhasználó
üdv.
Szerintem szóbeli értelmezés problémáid vannak.

A "hitbeli meggyőződéseket" Nálad látom vizionálni, bizonyos tömeges hir érzékenységre, amiket gondolat menetben folytatsz.

Addig amit én feltettem mind adattal alátámasztott, adatből indul ki:
-legyen grafikonhoz társitott divergencia,
-legyen összeollózott anyag a gy.j.-ből
-legyen az utolsó kis táblázatocska.

ha nem zavar , maradok a technikai adatbázisnál,
de abban partner vagyok mindig.
Törölt felhasználó 2012. 01. 04. 15:41
Előzmény: #66141  besz
Semmi közöm hozzá...és felesleges is irogatnom, mert ebben a topikban már nagyon régóta nincs érdemi vita, párbeszéd, pusztán hitbeli meggyőződések ütköztetése folyik.

Aki jelenleg BÉT részvények árflyamváltozásait elemezgeti, az olyan, mintha a Titanic-on azon vitatkoznának, h. ki lakjon a fedélközben és kinek legyen tengerre néző kajütje.

Ez még egy viszonylag defenzív részvény lesz, de ha gáz van, akkor tök mindegy lesz. Tetszik nem tetszik jelenleg mindenki arra készül, h. gáz lesz...ha szerencsénk van nem lesz és legfeljebb vesztesz 10-20%-ot, de ha mégis akkor 100% megy a levesbe.

Aki akarja tartsa (lehet, h. igaza lesz), de emelkedésről vízionálni jelenleg oylan, mintha azon rugóznánk, h. mikor megyünk már strandra, vagy megnyeri-e a BL-t a fagyika jövőre...abszurditás.

Ha most zárás után jönne a közlemény, h. átadták Miskolcot, minden fasza, óriási Ebidta, stb...szerintetek mi lenne? Szerintem lenne holnap egy +10% nyitóban, majd giga forgalommal zárnánk akár -5%-ban, mert azonnal mindenki realizálna most, vagy soha alapon. Örüljünk ennek a langyos állóvíznek, a következő fél év kurvára nehéz lesz, da akár az is lehet, h. simán padlózunk.

Jó szelet mindenkinek!
Csak okosan, óvatosan!
besz 2012. 01. 04. 15:19
2012,01,03 állás szerint:

link

másnak is vonzó lett?

Topik gazda

gazmer36
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek