Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 12. 17. 09:20
Előzmény: #3159  pampa
#3160
Ezt én értem. Csak jeleztem, hogy az a rettenetes nagy többség, aki támogatta ezt az 16.7%.
pampa 2013. 12. 17. 09:15
Előzmény: #3158  Törölt felhasználó
#3159
Valószínűleg kb. min. 827-en szavaztak mellette és így jött ki a 2/3.

Mert az a "normális" rendszer ahol csak annak a szavazata számít aki részt vesz a szavazáson.

szvsz
Törölt felhasználó 2013. 12. 17. 08:55
Előzmény: #3157  pampa
#3158
"jelentette be az ötezer fős tagsággal rendelkező szervezet.
A tagok közül 1252-en szavaztak, és kétharmados többséggel hagyták jóvá a bojkottot"

Tehát 25% szavazott és annak 2/3-a támogatta. Azaz 16.6%-os "többség":)
pampa 2013. 12. 17. 08:26
Előzmény: #3156  pampa
#3157
Akkor most ezek a tudósok tévednek? Amennyiben igen, akkor miként lehet elfogadni hitelesnek más munkáikat?
Vagy csak akkor tévednek, ha Izraelről állapítanak meg valamit?

"Oktatási bojkottot hirdetett az izraeli egyetemek és főiskolák ellen az American Studies Association (ASA) amerikai tudósszövetség Izraelnek a palesztinokkal szembeni politikája miatt – jelentette be az ötezer fős tagsággal rendelkező szervezet.
A tagok közül 1252-en szavaztak, és kétharmados többséggel hagyták jóvá a bojkottot, amely része egy Izraelt elszigetelni akaró nagyobb kampánynak. Ez a kampány az Egyesült Államokban alig valami, Európában némi visszhangra talált. A szavazás interneten történt, és vasárnap fejeződött be.

Az izraeli megszállás hatása a palesztin tudományos életre

Így az amerikai kultúra és történelem tanulmányozásával foglalkozó ASA lett a legnagyobb amerikai tudósszervezet, amely támogat bármilyen Izrael-ellenes bojkottot. Határozata, amely felszólítja az amerikai oktatási intézményeket, hogy ne működjenek együtt izraeli társintézményekkel, azonban csak jelképes, mert a szervezetnek nincs eszköz a kezében arra, hogy kötelezze akár a tagokat, akár bármilyen amerikai intézményt a bojkott betartására.

„A határozat szolidáris azokkal a tudósokkal és diákokkal, akiket megfosztanak a tudományos szabadságtól, és célja, hogy ezt a szabadságot mindenki – köztük a palesztinok is – megkapják" – olvasható az ASA közleményében. A dokumentum hivatkozik arra, hogy Izrael megsérti a nemzetközi jogot és az ENSZ egyes határozatait, és hogy az izraeli megszállás bizonyíthatóan hatással van a palesztin tudósokra és a diákokra, valamint arra is, hogy az izraeli felsőoktatási intézmények milyen mértékig részei annak az állami politikának, amely megsérti az emberi jogokat.

Izrael szerint minden ellene irányuló bojkott esetében igazságtalanul választják ki az országok közül a zsidó államot."
pampa 2013. 12. 16. 15:33
Előzmény: #3155  pampa
#3156
A fegyverkezésnek sohasem lesz vége....

"Jövő szerdáig kapott határidőt az orosz hadsereg vezérkara Szergej Sojgu védelmi minisztertől, hogy kidolgozza katonai egységek Arktiszra telepítésének tervét. Vlagyimir Putyin múlt csütörtökön tartott évértékelőjében elhangzott, hogy példa nélküli összegből – mintegy 154 ezer milliárd forintnak megfelelő pénzből – fejlesztik az orosz fegyveres erőket és korszerűsítik a hadiipart. Erről múlt héten beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnök.
Szergej Sojgu védelmi miniszter ezt egy moszkvai tanácskozáson közölte, amelynek témája Vlagyimir Putyin múlt csütörtöki évértékelő és programját felvázoló beszédében elhangzottak végrehajtása volt. Az elnök akkor a parlament és a kormány tagjai előtt, de a külföldnek is szóló beszédében külön fejezetet szánt az orosz fegyveres erők fejlesztésének, a hadiipar korszerűsítésének."
pampa 2013. 12. 13. 07:37
Előzmény: #3154  pampa
#3155
Természetesen felelőse ennek sem lesz.
Majd kivizsgálják és a jövőben jobban vigyáznak, hogy minél kevesebb civil áldozattal járjon a küzdelmük a terrorizmus ellen....

szvsz

"Ugyancsak csütörtökön egy pilóta nélküli amerikai repülőgépről kilőtt rakéta megölte egy lakodalmi menet 13 tagját. Az incidens a déli Bajda tartomány fővárosában, Raddában történt, amely az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet jemeni szárnyának az erőssége. Egy katonai forrás feltételezése szerint a drón összetévesztette a menetet az al-Kaida fegyvereseinek a konvojával.
MTI
pampa 2013. 12. 12. 16:49
Előzmény: #3152  pampa
#3154
Ezt inkább nem véleményezném....

Idehaza megvádolnának rablással egy 8 évest aki elveszi a szomszédja almáját a suliban....kapnánk a fejünkre rendesen....

Elgondolkodtam azon, hogy miért ide jönnek "rendet" csinálni az USA jogvédők, van még mit tenniük odahaza.

szvsz

"Megcsókolta egy lány kezét a hatéves fiú, ezért felfüggesztették, és szexuális zaklatással vádolják.
Felfüggesztettek egy hatéves kisfiút Coloradóban, mert megcsókolta egy lány kezét – számolt be a CNN. Az incidenst, amely egyébként olvasásórán történt, igen komolyan vette az iskola, ugyanis Hunter Yeltont szexuális zaklatással is megvádolták. A kisfiú édesanyját mélységesen felháborították az események: „Nem kellene ilyen túlzásokba esni, egy hatéves kisfiút nem szabadna ilyen eseményeknek kitenni! A gyermek azt sem tudja, mit jelent az, hogy szexuális zaklatás, akkor hogyan tudna ilyet elkövetni?”

Az édesanya arról is beszámolt, Hunterrel korábban voltak problémák, nem ez volt az első alkalom, hogy felfüggesztették, egyebek között azért, mert korábban az arcán is megpuszilta a lányt. A család nem vette félvállról a problémát, igyekeztek mindent megtenni, hogy a gyermek magatartása javuljon, megbüntették, és szigorú szabályok bevezetésével próbáltak útmutatást adni."
pampa 2013. 12. 10. 13:28
#3153
"Két napon belül másodszor is rekordra erősödött kedden a kínai jüan dollárárfolyama, miután a kínai központi bank lazított a szigorú árfolyamon és nyolc éve a legalacsonyabb, a 6,1114-es szinten rögzítette a dollár napi középárfolyamát.

Egy dollár hétfőn 6,0723 jüant, kedden 6,0703 jüant ért. Mindkét árfolyam rekorderősségű jüant jelentett.

A kínai jüannal nem lehet szabadon kereskedni. A kínai központi bank minden nap meghatározza a hivatalos középárfolyamot, ettől legfeljebb egy százalékkal mozdulhat el az árfolyam. Az alacsonyabb középárfolyam a jüan felértékelését jelenti.

"Úgy tűnik, a kínai központi bank egyre inkább enged a tőkebeáramlásból eredő egyre növekvő nyomásnak" - írta elemzésében a HSBC brit nagybank, amely a jüan további felértékelésére számít.

Idén özönlik a külföldi deviza Kínába. A kínai bankok az év eleje óta 2100 milliárd jüan (76 ezer milliárd forint) értékben vásároltak devizát, ami majdnem az ötszöröse a tavaly ugyanebben az időszakban beváltott 434 milliárd jüannak. A nagyarányú tőkebeáramlás egyik oka, hogy az egyéves kínai állampapír hozama 4,06 százalék, miközben az ugyanilyen futamidejű dél-koreai adósságpapíré 2,6 százalék. Eközben a kínai külkereskedelmi mérleg az idén az első tíz hónapban tetemes, 234 milliárd dolláros (51 ezer milliárd forint) többlettel zárt, ami 17 százalékos növekedés 2012-höz képest.

Az Egyesült Államok és más nyugati országok hosszú ideje azzal vádolják Kínát, hogy mesterségesen alacsonyan tartott árfolyammal szerez előnyt az exportra termelő vállalatainak. Az árfolyam-politikát bírálók ezért többször fölszólították, hogy értékelje fel a jüant.

A kínai jegybank az elmúlt nyolc évben fokozatos, csúszó felértékelést alkalmazott; a 8,27-es szintről azóta csaknem 30 százalékot erősödött a jüan."
pampa 2013. 12. 06. 09:18
Előzmény: #3150  pampa
#3152
Ugyanolyan terrorizmus ezen személyek meggyilkolása mint az amit ők csinálnak.
Az első "hőstett" addig a második "legsúlyosabb" bűn.

Pedig mindkettő közönséges gyilkosság.

szvsz

"Az elmúlt években azonban különböző rejtélyes balesetek és merényletek szinte felszámolták ezt a Radikális Frontot. Az első áldozat Imad Mugnije volt: 2008-ban végzett vele egy autójába rejtett pokolgép. Nem sokkal később Muhammad Szulejmánt is megölték: 2008 augusztusában egy mesterlövész terítette le. Mahmúd al-Mabúval 2010 januárjában végeztek egy dubaji szállodában. Hasszán Tehráni Mokaddam 2011 novemberében, egy rejtélyes robbanásban vesztette életét egy Teheránhoz közeli rakétabázison. Kedden pedig Hasszán Lakkisszal is végeztek: két maszkos férfi lőtte agyon bejrúti garázsában.
Lakkisz halálát követően a Hezbollah Izraelt vádolta meg a merénylettel, Jeruzsálem viszont tagadta részvételét. Az izraeli hírszerzési forrás mindenesetre üdvözölte Foreign Policynek adott nyilatkozatban az eseményt: „most már mind együtt vannak”.
atv.hu / ml / Foreign Policy
datoja 2013. 12. 05. 17:27
Előzmény: #3150  pampa
#3151
Nagyon vigyáznak rá.
Nem egyszerűbb lenne,-és főleg olcsóbb-,ha egyedüliként az Alcatrazban,ha a társaságot jobban kedveli, akkor a Sing Sing-ben, ha a multi kultit, akkor Guantánamón őriznék?
Már rengeteg ember halála szárad a lelkén,kezdve a külföldön harcoló, elesett amerikai katonáktól az elpusztított iraki,afgán,pakisztáni,arab hazájukat védő hazafiakig.
pampa 2013. 12. 05. 16:32
Előzmény: #3149  pampa
#3150
Akkor most ki kormányoz? :)))

"Obamát letiltották az iPhone-ról

Külföld | 2013.12.05. 16:20 | Frissült: 2013.12.05. 16:20 Szólj hozzá!
Az amerikai elnöknek megmondták, hogy nem használhatja az Apple okostelefonját, mert nem biztonságos.

Hiába ő a világ legbefolyásosabb embere, nem tudta elérni, hogy ő is iPhone-használó legyen. Barack Obama az egészségügyi törvény kapcsán tartott sajtóeseményen árulta el: biztonsági okokból nem engedélyezik neki, hogy az Apple népszerű okostelefonját használja - írja a Guardian.

Pedig az elnöki családban lányai, Malia és Sasha is nagy iPhone-rajongók, ők előszeretettel használják a kütyüt. Az elnöknek azzal indokolták a tiltást, hogy a hőn áhított készülék nem felel meg a biztonsági követelményeknek.

Obama egyébként az első amerikai elnök, aki e-mailezik. Megválasztása után sikerült kiharcolnia, hogy megtarthassa BlackBerry készülékét, de állítólag csak tíz emberrel kommunikálhat rajta.

Bár iPhone-ja nem lehet Obamának, boldog iPad tulajdonos hírében áll. A táblagépet azonban külföldre nem vihet magával."
pampa 2013. 12. 05. 07:47
Előzmény: #3147  pampa
#3149

A terrorizmus elleni harc "mellékterméke".

"A méreteit és a magánélet védelmére gyakorolt potenciális hatását tekintve egy a mobiltelefonokat lokalizáló program lehet a legjelentősebb az NSA június óta leleplezett titkos adatgyűjtési módszerei közül.

A külföldi elektronikus hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) naponta csaknem 5 milliárd adatot gyűjt be a világon a mobiltelefonok tartózkodási helyéről - közölte internetes kiadásában kiszivárogtatott titkos dokumentumokra és amerikai hírszerzési forrásokra hivatkozva helyi idő szerint szerdán a The Washington Post.

Az NSA ennek segítségével nyomon tudja követni az egyes személyek mozgását és fel tudja térképezni a közöttük kialakult kapcsolatrendszert. A Moszkvába szökött amerikai informatikus, Edward Snowden által kiszivárogtatott dokumentumok és a lapnak nyilatkozó amerikai hivatalos személyek szerint az adatbázisban telefonkészülékek százmillióinak hollétére vonatkozó adatokat tárolnak.

A méreteit és a magánélet védelmére gyakorolt potenciális hatását tekintve ez a mobiltelefonokat lokalizáló program lehet a legjelentősebb az NSA június óta leleplezett titkos adatgyűjtési módszerei közül. A világ mobilhálózatait összekötő kábelek megcsapolására épülő eljárás a CO-TRAVELLER gyűjtőnevű, új elemzőprogramoknak köszönhetően elvben tömegek megfigyelésére alkalmas. Az elemzők a világon bárhol fel tudják lelni a mobiltelefonokat és visszamenőleg nyomon tudják követni azok mozgását, ami lehetővé teszi a felhasználóik közötti esetleges titkos kapcsolatrendszer leleplezését.

A mobiltelefonok ugyanis még használaton kívüli állapotban is jelzik a hollétüket a hívások és a szöveges üzenetek fogadása érdekében.

Az NSA szándékosan nem vesz ugyan célba amerikai állampolgárokat, ám az adatgyűjtés léptéke miatt a kémszervezet "véletlenül" jelentős információhoz jut honfitársaik hollétrével kapcsolatban is. Emellett a szórásba beleesnek a külföldre utazó amerikaiak adatai is."
_pampa 2013. 12. 01. 11:17
#3148
Az USA "keménykedett "egy kicsit katonai téren.Jött a figyelmeztetés?

"Az amerikai erők a szokásos módon folytatják tevékenységüket annak ellenére, hogy Kína vadászgépeket vezényelt az általa a Kelet-kínai-tenger térségében meghirdetett légvédelmi azonosító övezetbe a japán és az amerikai repülők ellenőrzésére.

Ezt a Pentagon szóvivője jelentette be pénteken Washingtonban.
A zóna Peking általi kijelölését több ország figyelem kívül hagyta. Washington, Tokió és Szöul a regionális feszültség növelésével vádolta meg Kínát. Az Egyesült Államok két B-52-es bombázója kedden be nem jelentett berepülést hajtott végre az övezetbe."

"A kínai jegybank bejelentette, hogy nem növeli tovább a jelenleg 3660 milliárd dolláros devizatartalékát, meg akarja gátolni ugyanis a jüan további leértékelődését - közölte a nemesfém-befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt..

A cég közleménye rámutat: Kína devizatartaléka magasabb, mint Európa legnagyobb gazdaságának, Németországnak az éves GDP-je.

A Conclude rövid elemzése szerint a pekingi központi bank abban reménykedik, hogy a dollárvásárlás beszüntetése megvédheti a világ legnépesebb országát annak esetlegesen kedvezőtlen hatásától, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed csökkenti a jelenleg havi 85 milliárd dollár értékű úgynevezett mennyiségi könnyítési programját. A csökkentésre való felkészülés miatt ugyanis a feltörekvő országok devizái hónapok óta folyamatosan leértékelődnek.

A Fed nyílt piaci bizottsága legutóbbi ülésének kedden publikált jegyzőkönyve szerint a monetáris lazítás "elvékonyítása" a következő hónapokban indulhat meg, feltéve, hogy a foglalkoztatottsági adatok tovább javulnak.

Az elemzés szerint Kína szeretné elérni, hogy a nemzetközi tranzakciókat egyre szélesebb körben számolják el jüanban, aminek következtében devizája egy szintre kerülhetne az euróval és a dollárral. Jelenleg a jüan csak a 13. legsűrűbben használt pénznem a nemzetközi fizetésekben.

Ennek a helyzetnek a megváltoztatása érdekében Kína központi bankja egyre több országgal ír alá kétoldalú devizacsere-megállapodást.

Októberben a pekingi központi bank az Európai Unióval hozott tető alá egy 45 milliárd euró értékű devizacsere-megállapodást, ami lehetővé teszi, hogy az EU és Kína kereskedelmi forgalmukat egymás fizetőeszközeiben számolják el. Kína ugyanakkor azt is szeretné, ha legkésőbb 2020-ra a jüan jelentősége annyira megnőne, hogy felváltaná a dollárt a világ tartalékvaluta szerepében - közölte a Conclude. "

Forrás: MTI | STOP
pampa 2013. 11. 26. 08:39
Előzmény: #3141  _pampa
#3147
"Spekulálnak: izraeli megelőző katonai csapás Irán ellen?
Barack Obama amerikai elnök telefonon tájékoztatta az izraeli kormányfőt az iráni atomprogramról kötött ideiglenes megállapodás részleteiről. Netanjahu figyelmeztette az elnököt: az Egyesült Államok könnyen kudarcot vallhat, mint az észak-koreai illetve pakisztáni atomprogram esetében......

- és mivel a cikkből kimaradt izraeli atomprogram esetében....

"Lesz megelőző támadás?

Közben megindultak a találgatások arról, hogy Izrael megelőző katonai csapást indít-e az iráni atomlétesítmények ellen, mivel Jeruzsálem szerint egy esetleges iráni atombomba létében fenyegetné a zsidó államot.

Laurent Fabius francia külügyminiszter erre nem lát sok esélyt. Közben nagyszabású légi hadgyakorlat kezdődött Izraelben görög, olasz és amerikai közreműködéssel, de hivatalosan cáfolták, hogy mindennek köze lenne az iráni válsághoz.

Szakértők szerint az izraeli kormányban teljes az egyetértés arról, hogy ha a között kell választani, hogy Irán atombombát fejleszt ki, illetve hogy Izrael ezt katonai úton megakadályozza, bizonyosan az utóbbi megoldást választják."

Amennyiben lesz ilyen megelőző támadás az feljogosíthatja e más államokat arra, hogy szintén csapást mérjenek olyan államokra akikről azt feltételezik, hogy atomfegyvert fejleszt?

Ennek a tervezett támadásnak valószínűleg ez lenne a következménye. Ahogyan láthatjuk, hogy az USA "terrorizmus" elleni harcának is van már követője a világpolitikában.

Elég egy országban az ellenzékre "ráfogni" hogy támogatja a terrorizmust és minden eszköz bevethető ellenük.
Gyakorlatilag minden állam kapott egy "biankó" felhatalmazást amit arra használ amire csak akar.

És az ENSZ BT is tehetetlen velük szemben.

Ide jutott a világ.....

szvsz
datoja 2013. 11. 22. 20:27
Előzmény: #3141  _pampa
#3146
A halált mindenki valami szörnyűségnek gondolja, pedig az igaz hívők biztosak lehetnek benne, hogy a mennyországba jutnak, ahol minden csodálatos.-Akkor miért félnek tőle?

-Szerintem, bár nem vagyok vallásos,a halál után tényleg valami nagyon jó következik, csak azért tartják annyira titokban, ne hogy tudván, milyen jó vár ránk,az emberek többsége megöngyilkolja saját magát, s az itteni uralkodóknak ne maradjon alattvalója. :(

Tudom, hogy ez nagy ökörségnek tűnik, de szerintem a "hivatalos álláspont" is az. :)
datoja 2013. 11. 22. 18:34
Előzmény: #3141  _pampa
#3145
Ma is vannak követők....

link

link
datoja 2013. 11. 22. 18:21
Előzmény: #3141  _pampa
#3144
Ne aggódj! Az ukrajnai magyar anyanyelvű cigányság majd pótolja a veszteségüket!

link
datoja 2013. 11. 22. 17:51
#3143
Amerikában feltalálták a kommunizmust. :)

link
Alilou3 2013. 11. 22. 15:00
Előzmény: #3141  _pampa
#3142
ICUKAMAGACUKI

link
_pampa 2013. 11. 22. 14:03
Előzmény: #3139  pampa
#3141
Minden nemzetnek megvan a saját tragédiája.

"halálos áldozatainak számát hét- és tízmillió közé teszik, csak a gyermekáldozatok száma hárommillió volt."

"A holodomor az ukrán nép történetének egyik legnagyobb katasztrófája: az 1932–33-as éhínség közvetlen halálos áldozatainak számát hét- és tízmillió közé teszik, csak a gyermekáldozatok száma hárommillió volt.

A történészek többsége ma egyetért abban, hogy az éhínség fő oka a Sztálin vezette szovjet kormányzat politikája volt. Emiatt a holodomort gyakran ukrán holokauszt néven is emlegetik, arra utalva, hogy a szovjetek azért idézték elő az eseményeket, hogy leszámoljanak az ukrán néppel, az ukrán parasztsággal. A történészek között arról nincs egyetértés, hogy a holodomorhoz vezető politika kimeríti-e a genocídium jogi definícióját, de több ország már elismerte a történteket népirtásnak."

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek