Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2008. 12. 27. 17:59
Előzmény: #559  pampa
#560
Nem emlékszel? A független palesztin állam már létrejött...
...és a Hamasz megnyerte a választásokat. Az a Hamasz, amelyik Izrael létét sem ismeri el.
Nem teljesen mindegy, hogy Izrael mekkora területen nincs elismerve?
pampa 2008. 12. 27. 17:13
Előzmény: #558  Törölt felhasználó
#559
Én elismerem,hogy amit a Palesztinok csinálnak az terrorizmus,bűncselekmény. Ezt sohasem vitattam,csak ti vitatjátok azt,hogy az izraeli válasz az nem az,hanem teljesen arányos, legális,törvényes a nemzetközi joggal összeegyeztethető cselekmény.

És nem vagyok antiszemita.

És az izraeli titkosszolgálathoz köthető számos olyan cselekmény ami kimeríti a terrorizmus fogalmát...
Jelenleg is több aktív közéleti szereplőjük szerepel a körözött háborús bűnösök listáján.
Ennek ismeretében kinyilvánítani,hogy melyik a bűnösebb nemzet?

Ezért nem megoldás az erőszak, csak a tárgyalásos rendezésnek van esélye.

Izraelnek vissza kell vonulnia azon határok közé amit kijelöltek számára.és megalakítani a független Palesztin államot.Visszaengedi az eröszakkal elűzött palesztínokat a földjeikre. Ha ezek teljesülnek és támadás éri Izraelt akkor a leghatározottabb válszcsapást kell alkalmazni az agresszor ellen.
Törölt felhasználó 2008. 12. 27. 16:39
Előzmény: #555  pampa
#558
pampa

Az utóbbi hónapokban belőled lett az egyik legelszántabb antiszemita. E szemüveg mögül meglehetősen egyoldalúan értékeled mind a történelmet, mind pedig az utóbbi napok eseményeit.
Nos:
1./ A vita, hogy ki volt a terület eredeti - ha úgy tetszik - jogos gazdája, még a mai napig sem dőlt el, ezért megszállókat emlegetni cinikus hozzáállást tükröz.
2. Izrael maradéktalanul betartotta a tűzszünetet, holott tudta, hogy az számára csak időleges megnyugvást jelent, a Hamasz számára pedig felkészülési lehetőséget a további harcra.
3. Ahogy az várható is volt, a Hamasz már a tűzszünet lejártát követő napon megpróbált robbantani, amit az izraeli katonák megakadályoztak. Mire a Hamasz - mondván, hogy csak a három "hazafi" halálát torolja meg, lőni kezdte a határ menti izraeli városokat. Nem halt meg senki, de csak azért, mert Izrael már fel van készülve és a lakosság időben el tudja hagyni a veszélyeztetett övezeteket.
4. Mindenki számára köztudott, hogy a Hamasz terroristái előszeretettel bújnak meg sűrűn lakott területeken a civil lakosság között, sőt a rakétavetőket, indítóállványokat is ilyen helyre telepítik. Ezzel lényegében tudatosan áldozzák fel saját hozzátartozóik életét, miközben azt a stratégiát követik, hogy ha Izrael támadja ezen állásokat és emiatt sok lesz a civil áldozat is, Izraelt lehet beállítani ismételten bűnbakként.
5. Mivel a Hamasz már többször kinyilvánította, hogy Izrael bármekkora területről is vonul vissza, ők addig folytatják a harcot, amíg a zsidókat el nem törölik a föld színéről, értelmetlen azon ideologizálni vajon Izraelnek igaza van-e avagy sem, amikor foggal-körömmel" küzd az állam fennmaradásáért.

Ui. Jó múltkor, amikor a Hanuka alkalmából a hazai zsidók ünnepelni akartak a Hősök terén (hogy miért pont ott, nem tudom, de, hogy miért ne, azt sem), az egyik ellentüntető antiszemita azt kiabálta nekik: Menjetek haza Izraelbe.
Nos, ha elmennének, miközben lényegében az antiszemiták az államalapítás jogát is megtagadják tőlük és velük szemben inkább az arabok államalapítását remélik, akkor hova is menjenek? Te tudod a választ pampa?
Törölt felhasználó 2008. 12. 27. 15:49
Előzmény: #556  pampa
#557
Ezt kihagytad.

Az izraeli légitámadás szombat délelőtt történt, válaszul arra, hogy a palesztinok a Gázai-övezetből napok óta már több mint száz rakétát lőttek ki izraeli területekre. Ezek a támadások azonban szombat délutánig csak anyagi károkat okoztak.

Történet összefoglalása: Hamas provokálja Izraelt, hülye zsidók beugranak. Valószínüsíthető ok: Hamas kezd teret veszíteni szüksége van a radikalizálódásra, ezért provokál.

Üdv:
Ui.:Ha Fico kilőne 120 rakétát Mo-ra, csak anyagi károkat okozva, Te mit követelnél a magyar hadseregtől?
pampa 2008. 12. 27. 14:42
Előzmény: #555  pampa
#556
Van ennek értelme? Tárgyalni és megegyezni kellene. Az erőszak csak erőszakot szül.

Egy civil vesztette életét a palesztin rakétatámadásban

2008. december 27. 14:31

A palesztinok tucatnyi rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Dél-Izrael felé

Egy izraeli civil életét vesztette szombaton Dél-Izraelben, miután palesztinok tucatnyi rakétát lőttek ki a Gázai övezetből. A támadásban négyen megsebesültek - közölte az izraeli mentőszolgálat.

Néhány órával korábban az izraeli haderő csapást mért az iszlamista Hamász gázai övezeti objektumaira; a légicsapás a Hamász rádiójának közlése szerint legkevesebb 155 halálos áldozatot követelt.
pampa 2008. 12. 27. 13:28
Előzmény: #554  Törölt felhasználó
#555
Van egy alap helyzet.
Egy állam az általa megszállva tartott területen úgy küzd az ott élő terroristák ( az ott élők szerint szabadság harcosok) ellen,hogy válogatás nélkül mér harci repülőkről és helikopterekről csapást a lakott területrekre.
És ezen támadásoknak számtalan civil,pogári áldozata van.
Ebben mi a bonyolult?

És ,ha rakétával szétlőnek egy autót amiben a feltételezés szerint egy körözött bűnöző utazik és a támadás során meghal az autóban utasként tartózkodó felesége és 4 gyereke az miért nem népirtás?
Természetesen ez is költői kérdés...mert ők palesztinok.
Törölt felhasználó 2008. 12. 27. 13:04
Előzmény: #553  pampa
#554
Pampa, te milyen alapon mondasz határozott ítéletet egy olyan rendkívül összetett és szerteágazó problémakörben, mint a Közel-kelet, te, aki egy szimpla választási beszéddel megvezethető vagy?
Költői jellegű a kérdés...
pampa 2008. 12. 27. 12:51
Előzmény: #552  sanka
#553
Ők terroristák,akik büntetést érdemelnek.

És minimális az izraeli halottak száma ezektől a csapásoktól. Amit az izraeli hadsereg csinál az pedig az én véleményem szerint népirtás.
A mostani halottak között mindenki terrorista bűnöző volt? Vagy egy bűnös likvidálása akár 10 ártetlan élete árán is engedett?

Menjenek be ,van hozzá megfelelő technikájuk,fogják el és állítsák bíróság elé azokat akiket azzal vádolnak,hogy megsértették a törvényeket.

Nagyon elitélte a világ zsidósága a kolektív büntetést mint büntetési formát annak idején,most pedig alkalmazza.
sanka 2008. 12. 27. 12:34
#552
pampa, a hamasz merényletekről miért nem számolsz be, az nem bánt téged, ugyanis mindig ők kezdik?!!
pampa 2008. 12. 27. 12:28
Előzmény: #550  pampa
#551
A hírek szerint már 120 halott.
pampa 2008. 12. 27. 12:25
Előzmény: #549  TrendMan
#550

Izrael komoly bombázásba kezdett
2008. december 27. 11:32


* a
* a
* a


Cikk nyomtatása
Cikk küldése
Add a Startlaphoz

FigyelőNet, MTI

A Hamász internetes közlése szerint Izrael légicsapások sorozatát mérte szombaton a mozgalom épületeire a Gázai övezet egész területén, pánikot okozva a palesztin lakosság körében. Peresz viszont bízik a békében.
Legkevesebb 120 palesztin vesztette életét szombaton a Gázai övezet ellen intézett izraeli katonai akcióban - jelentette az övezetet uraló radikális palesztin mozgalom, a Hamász rádiója.

A Reuters hírügynökség orvosi forrásokra hivatkozva több mint 140 halottról számolt be. Állítólag az áldozatok között van Taufík Dzsaber, Gáza rendőrfőnöke is

A támadás szemtanúk szerint az iskolai nap végén érte a palesztin területet, s a szülők a légvédelmi szirénák üvöltés emellett kutattak gyermekeik után.

Helyszíni tudósítások szerint az izraeli harci gépek egyidejűleg legalább harminc, a Hamászhoz tartozó célpontot támadtak Gáza városában.

Béke?

A gázai helyzet elmérgesedése ellenére Simon Peresz izraeli államfő lehetségesnek tartja, hogy a jövő évben megszületik a közel-keleti békemegállapodás.

Az eddigi tárgyalásokon bizonyos dolgokat elértek - közölte Peresz a Focus müncheni hírmagazinban megjelenő interjújában egy előzetes ismertetés szerint.

2-3 százalék

Példaként említette az Izrael és a palesztin állam közötti határvonal kérdését. "Már csak a terület két-három százaléka vitatott, ez megoldható" - mondta.

Peresz kizárta a tárgyalások lehetőségét a Gázai övezetet uraló Hamász radikális palesztin mozgalommal. "A Hamász nem akar tárgyalni" - vélekedett.
TrendMan 2008. 12. 26. 23:47
Előzmény: #548  pampa
#549
---> link

Érdekes, ezek az elbocsátásokra adott reakciók már egész nyugati stílusú gondolatok.
Csak nem mozdul Kína a demokratikus gondolkodás felé ?
pampa 2008. 12. 23. 10:28
Előzmény: #547  TrendMan
#548
Ugyan ez a leminősítés lesz e hatással a rv. árfolyamra?
És nem tervezik véletlenül egy Palesztinok ellen elkövetett háborús bűnök felkutatására alakuló iroda lértehozását?Mert az ő sérelmükre is követtek el népirtást. Elég hosszú a lista azokból a bűnökből amit el kellett szenvedniük.
És nagyon rövid azé, akik ezért büntetést kaptak.

Leminősítette hazánkat a Wiesenthal Központ

Népszava/FH
2008-12-23 09:48
cikktárba levél nyomtatás

Cikk továbbküldése e-mailben:

Ön neve:

Ön e-mail címe:

Címzett neve:

Címzett e-mail címe:

A szervezet a náci háborús bűnösök felkutatására és felelősségre vonására vonatkozó erőfeszítéseket értékelte egy A-tól F-ig tartó skálán.

hirdetés
Leminősítette Magyarországot a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ 2008-as jelentésében - írja a Népszava. A szervezet a náci háborús bűnösök felkutatására és felelősségre vonására vonatkozó erőfeszítéseket értékelte egy A-tól F-ig tartó skálán, ahol az A a legjobb minősítés. Hazánk F2-es besorolást kapott, vagyis a szervezet szerint az állam elégtelen munkát végzett a feltételezett háborús bűnösök felelősségre vonásával kapcsolatban.

Magyarország 2005-ben még a legjobb európaiként B osztályzatot kapott, most azonban azért esett vissza a bukást jelentő kategóriába, mert nem vonták felelősségre Képíró Sándor volt csendőrtisztet, aki a gyanú szerint 1942. január 23.-án aktív szerepet játszott több száz civil újvidéki lemészárlásában - olvasható a cikkben. Hasonló minősítést kapott Litvánia és Horvátország is, valamint Zentai Károly miatt Ausztrália is.
TrendMan 2008. 12. 19. 00:05
Előzmény: #545  Törölt felhasználó
#547
Én is úgy gondolom amit írtam az szociológia és szociográfia - semmi bántó nincs benne.
Az a véleményem, hogy a jót el kell sajátítani, nem pedíg támadni v. kikezdeni azt, aki úgy csinálja.
pampa 2008. 12. 18. 20:58
Előzmény: #545  Törölt felhasználó
#546
Ez ki kérem magamnak. Én nem írok semmi olyat amit szemétnek nevezel.Olyan cikkeket szoktam ide belinkelni amiről azt gondolom hatással lehet a tözsde alakulására.Arról nem tehetek,hogy zömében közel-keleti a téma...
Törölt felhasználó 2008. 12. 18. 20:10
Előzmény: #544  TrendMan
#545
Ne váljon már ez is antiszemita topikká. Arra ott van matgab "ahogy én látom.. c. topicja.
Sajnos pampa teleszemeteli.
TrendMan 2008. 12. 18. 18:15
Előzmény: #543  matgab
#544
Ez igaz lehet, még a szenteknek is maguk felé hajlik a kezük, hát még a ...

Azért arra érdemes figyelni, hogy a sok évszázados berögzült vallási, kultúrális szokások növelik az adott popilációban a bizalom szintjét.
Ugye ez az a fogalom (a bizalom), amivel a jelenlegi gazdasági válságból való kilábalást is összekötik, ez az aminek hiányában a bankok még akkor sem kölcsönöznek egymásnak, ha van pénzük.

Továbbá az a törekvés, hogy a zsidó családok mindíg igen nagy súlyt fektetnek a gyerekek iskolázására sokkal kedvezőbb helyzetbe hozta őket.

Racionálisan is meglehet magyarázni a helyzetet, nem kell ide összeesküvéselmélet.
matgab 2008. 12. 18. 10:44
Előzmény: #542  TrendMan
#543
Azért sok lelkiismeretfurdalása nem volt a sok gazdag zsidó családnak, amikor Hitlert hatalomra juttatták, sőt a háború alatt a Rockefellerek olajat adtak el 1943-ig a német birodalomnak...

Persze ennek fejében az összes államból a gazdag családok teljes vagyonkájuk nagy részével szabadon távozhattak az USAba, vagy Portugáliába.
Sőt a szegényebb zsidó vagyonokból is elég szépen részesültek, akik viszont munkatáborokban végezték...
Soros bácsi is innen vette a kezdő tőkéjét pl. a legnagyobb valószínűség szerint...
A VH után viszont a gazdag családok is gyönyörű támogatásokat kárpótlásokat vettek fel, sőt a mai napig is vesznek fel, akár a német államtól és más államoktól.
Szóval azért összetartóak, de azt is megnézik, hogy ki kivel tart össze, nem a vidéki szatócsokkal fognak össze, hanem az elitjük...
TrendMan 2008. 12. 17. 20:16
Előzmény: #541  Törölt felhasználó
#542
Szerintem eszméletlen jó a példám (a k...va szót veszélyes használni, mer' a végén kitiltanak:-) ugyanis az összes Budapestre látogató zsidó abban a bizonyos (vagy néhány bizonyos) szállodában száll meg.
Kivételes esetben mennek máshová, és az adott szálloda szempontjából lényegtelen, hogy mi (tulajdonos, bejegyzési illetőség v. fekvés etc.) alapján mennek oda, a lényeg az, hogy a kedves izraeli és egyéb átlagember fejében zsidóként van számontartva, szájhagyomány útján (is) terjesztik egymás között és automatice oda foglalnak szobát, ha ide jönnek.

Az adott szállodában pl. szombatonként minden elektromosságot kikapcsolnak (pl. nem égnek a lámpák a folyósón etc.) mert a zsidó vallási szabályok ezt írják elő !
Ezt a szolgáltatást csak igen kevés más szállodában kapják meg !

Egyébként én nem beszéltem összeesküvésről, hanem egy zárt kultúrális és vallási közegről, ami számukra előnyt jelent a többi széthúzó közösséggel szemben.

Én egyébként nem ragaszkodom a példámhoz, majd a többiek eldöntik, hogy jó vagy rossz :-)))
Törölt felhasználó 2008. 12. 17. 19:52
Előzmény: #540  TrendMan
#541
Kurva rossz a példád. Az átlag attól átlag, hogy vannak nála jobbak meg rosszabbak is. A milyen helyen van, milyen a helyi piac, milyen árszinten milyen szolgáltatásokat kínál stb. stb. számít, nem az, amiről beszélsz...

A szöveged kb. azzal egyenértékű, mintha vennék az S&P-ből egy zsidó céget (most abba ne is menjünk bele, hogy mitől lenne az, tényleg egy szálloda mitől is zsidó? Izraeli bejegyzésű a cég/magánszemély, akié, vagy aki üzemelteti, vagy mitől is?), az S&P esett 50%-ot a csúcsához képest, ez ugye az átlag, a kiemelt cég meg mondjuk csak 20-at. És ebből te levonnád azt a következtetést, hogy: lám-lám a zsidók milyen túlélőek, vagy a zsidók uralják a pénzügyi világot. Ugye milyen nevetséges lenne ez a duma? Hát pont ilyen hülyeség a te példád is.

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek