Hát akkor egy forinttal lemaradtunk az ATH-ról. Azért szép ez a nap így is! Főleg, hogy nekem jó poros csomagom van 2010-ből... Emlékeztek a 272-es napokra? Azért nem rossz királynak lenni... Holnap meg még az oszti is beesik.
Nincs az az isten, hogy visszaengedjék a Digit - vagy az vissza akarna jönni. Nyakig benne vannak más piacokban, amit "fejleszteniük" kell. Ha a szabályozás esetleg a liberalizáció felé mozdul, akkor azért más idejöhet. Ha marad az inflációkövető gyakorlat, akkor hamar vonzó lehet a piac az esetleges új belépőknek. Szerintem.....
Viszont MNB 5 % -nál 1 ..2 % kamatprémiummal számolva már csak 2833 ... 2429 adódik. Viszont valóban nincs benn az SRV, MSCI, torony eladás sem. De egy esetleges kormányzati beavatkozás sem a másik oldalról, ha már drágának találják a telekomos szolgáltatásokat. Esetleges DIGI visszaengedésről nem is beszélve. Szóval kockázatok is vannak azért.
Ha meg a 2000 -ben megtörtént esemény újból megtörténik, akkor minden matek kuka . És miért ne történhetne meg ? Minden elmélet és elemzés ezen a szinten már csak találgatás .
Hogy holnapután mennyi lesz az árfolyam, azt én sem tudom megmondani, viszont az EKB kamatkonvergencia miatt matematikai alapon az 1 éves célár a jelenleg becsülhető adatokkal(170 Ft osztalék, 5% MNB kamat): 170 x 100/5=3400, ebben még nincs benne az SRV és MSCI, csak az osztalék, és a várható előremutató kamatkörnyezet
Igen, igazad van, de itt már a biztos megélhetés a továbbiakban vagy a bizonytalan meggazdagodás valamikor a jövőben az eldöntendő kérdés, mások már a döntési szempontjaim. Nincs időm újrakezdeni, ha 20 éves lennék, akkor nem lenne kérdés a kérdés. :)
Van benne Telekom is: 2010-óta nem adtam el részvényt, buy and hold volt a stratégiám 30 éves korom óta. Azért voltak nehéz évek, amikor ránéztem az elméleti buktára. Most ebben az évben megszabadultam a Sandisc és Western Digitaltól, miután "30szorozódott" az árfolyam. Kb 1 hónapra rá el tudtam volna adni 60szoros áron én hülye. Most a Telekomnál adtam egy kis 4000db-os megbízást 2.660Ft-on hátha. Ez most az átlag bekerülésem kb 6szorosa. Továbbra is azon agyalok, hogy szép szép amit ment, de azért a nagy sztoritól még nagyon messze van. Igaz nem növekedési, hanem osztalék papír, de még úgy is távolinak érzem. A költői kérdés, hogy a magyar tőzsde lehet e "amerikai", azaz elmehet -e ez mondjuk 5-6.000Ft-ig a következő 1-2 évben? Kellene sztem, de mi magyarok vagyunk vannak fenntartásaim. :) Így 16 év után először van bennem kétség azzal kapcsolatban, hogy érdemes -e tartani vagy 16 év elég volt és go át máshova vagy esetleg állampapír és nyugodtan alszom a következő 16 évben is, viszont sosem leszek úgy igazán mocskos gazdag. :S
Nem kiszállási strat nélkül soha semmi nem jó. A másik nem kell all in menni soha. Nyugi tudom mire gondolsz én így hagytam benne 3 missit az elözö ath elött.
Mtelekom