A lényeg az, hogy az 1000 db részvényen mennyi a nyereséged. Mondjuk 300 000Ft. Tehát 45 000 a szja és majd 20 000 az ugri-bugri. Ez 65Ft részvényenként. Ha nem tudod 100Ft esés alatt visszavenni, akkor nem érdemes az egész, szerintem.
-Jó napot! Certikkkel semmit nem kell csinálni-szerintem a jövő heti jelentés után az oszti-rést visszatöltheti,ami a certikre nézve pozítív. És a SRV miatt is inkább gyors réstöltés jöhet,ez alatt pár hetet értek. Nem 1-2 napot.
"Ha a turbo warrant mögötti részvény alaptermék osztalékot fizet és ezzel csökken az árfolyama a tőzsdén, akkor az a turbo árazásában nem látszódhat meg, mivel egy részvény alapú turbót megvásárló befektető nem válik automatikusan a részvény tulajdonosává is. Így nem jogosult osztalékra sem és nem is befolyásolhatja befektetését az osztalékszelvény levágása miatti árfolyammozgása az alapterméknek. Ennek érdekében a kibocsátó módosítja a kötési-, és a korlát árat, turbo long és short esetén is csökkentve azt az osztalék (az alaptermék piacától függően osztalékadóval csökkentett) mértékével." https://www.erstemarket.hu/oldalak/certifikat-es-warrant
Ha most eladod vágás előtt realizálod a nyereséget oké, szelvényvágás után a kiütési ár bázisár és a certifkát ára is lejebb fog kerülni az osztalék mértékét alapul véve certifikát tőkeáttétjének megfelelően. Hogy jársz jobban? Gyakorlatilag 100.11ft-t fog leseni a részvényből ha ezt rövid időn belül visszaemelkedi akkor azt már megnyerted amivel tudsz játszani az a tőkeáttét mértéke. Én igy gondolom......
további feltétel, hogy a bruttó osztaléknyi árral olcsóbban történjen a visszavásárlás. Igazából ez megint csak szimpla spekuláció. Ha nagyobbat esik, akkor ok, ha kisebbet, akkor rossz döntés. Ha ma menne egy osztaléknyit felfele, és holnap ugyanannyit le, akkor csak annyi történne, hogy a jutalék mellé osztalék sincs.
Egyszer felvetettem a kérdést, hogyan változik a certi ára szelvényvágáskor. Kaptam rá, hogy a kötési ár és a kiütési ár is leköveti az osztalék leesését. Viszont még mindig nem értem, ha nekem meglévő certim van, és a felét eladnám ma a felét meg szelvényvágás után, akkor hogy járok anyagilag? Csak akkor nem bukok egy közvetlen vágás utáni eladással, ha a ceri ára változatlan marad. Csekkoltam a tavalyi adóigazoláshoz készült jelentést, ott nem véltem felfedezni, hogy bármi más számítana mint az, hogy vettem a certit X forinton eladatam X+10 forinton és ezt elszámolták pont úgy mint egy részvény esetén. Tök mindegy, hogy közben hetente változik a kötési ára, hogy meddig tartottam az sehol nem számít a végeredmény tekintetében. Kizárólag az eladási és vételi ár számít. De mivel csak ősz óta van certim így nincs tapasztalatom, nem volt olyan ügyletem amit érintett egy közbeni osztalékfizetés. Nekem ebből az következik, hogy ma el kell adjam a cerit, holnap meg visszavegyem...
Mtelekom