ekkora cégnél, amit a végén emlitettél "apró", hétköznapi dolgok. A vezetésbe is újak jönnek, jöttek (pl Darija elmegy), azok egyből átszervezéssel, kiszervezéssel, eladással, (létszámcsökkentéssel) mutatják a DT felé, hogy növelik a hatékonyságot, stb és majd joggal kapják a százmilliós bónuszt.
Soha nem minuszolok, nem tőlem ment a kommentedre. Amúgy sincs nagy jelentősége. Nekem minden rossz hírnek számít, ami a transzparenciát csökkenti. Pl. ezek a mutyinak tűnő eladások, vagy az infrastruktúra kiszervezésének lebegtetése.
te tudod, de rossz hirekről, igy többesszámban a telekom kapcsán nem igazán tudok, arról meg végképp nincs tudomásom, hogy valakinek nem lehetne itt leírni a nevét, vagy jobb nem leírni.
Nem akarok én lenni az első. Meglep, hogy senki meg sem említette idáig. Van akinek jobb nem leírni a nevét. Az árfolyam magáért beszél, ha rossz hírekre is emelkedik, az jelenti a legjobbat.
lehet, hogy az irásod végére: "Ráadásul volt a közelmúltban egy nagyon súlyos esemény, amit senki sem mert megemlíteni a fórumon." vagy elmondod, vagy nem is beszélsz róla.
"Elemzőházat" :) Szerintem kevésbé lenne megtévesztő, ha inkább az alábbiak egyikének neveznék magukat: - Tévedésgyár - Utólagos Bölcsek Tanácsa - Futottak Még Intézet - Késlekedő Kutatóház - Szemellenzős Statisztikusok Klubja - Visszapillantó Tükör Intézet - Ex-Post Prognózis Központ - Megkésett Elemzők Intézet - Vakon Tapogatózó Tanácsadók
az eddigi csúcs 1432,mikor hó közepén feltettem a tipp kérdést, mikor lesz 1500 a teló, a tippekből emlékeztetőül: "eddig a legkorábbi: 2025 február oszti javaslat után (bodij), március vége (apocca)legkésőbbi: 2026 srv vásárlás (május-junius) (qw12qw)"
-Jó napot! -Szép kitörést látni,marketscreener is emelt az EPS-várakozáson.- Osztalékot elírták a 2023-ast idénre,ez nem lényeg. De az össz részvényesi juttatás nőhet...
1.245 forintról 1.450 forintra emelte az MTel célárát legfrissebb elemzésében az Erste szektorelemzője. Az ajánlást a korábbi Felhalmozásról Tartásra módosította.A részvény az elmúlt hónapokban is erős teljesítményt nyújtott, de ezen a szinten az árfolyam felértékelődése korlátozott, és a részvényesek javadalmazásának kell a középpontban állnia – véli az Erste elemzője.Az elemzésben finomhangolta a 2024-es pénzügyi évre vonatkozó becsléseit. Arra számít, hogy az MTel túl fogja teljesíteni a saját célkitűzését (10%-os árbevétel növekedés és 25%-os EBITDAaL növekedés).A 2024-es eredmények alapján 90 forintos osztalékra és 24 milliárd forintnyi részvény-visszavásárlási programra számít az MTel-től, ami 8%-os részvényesi javadalmazást jelent.A kifizetési arány a 2024-es 70%-ról 2029-re 80%-ra emelkedik az Erste várakozása szerint. Az MTel eladósodottsága dinamikusan csökken, ami a következő évek magasabb kifizetéseinek alapját képezi.
Szerintem nem kell túlgondolni. Valamiért nem frissítették, vagy szimplán elszúrták. Ha nem éppen 44,7 szerepelne, akkor talán lehetne rajta agyalni. Így viszont szerintem nyilvánvalóan értelmetlen. A 44,7 ugyanis nem az egy részvényre jutó osztalék volt, hanem a saját részvényekre jutó összeg szétosztása után alakult így. Ma a saját részvények száma más, mint tavaly volt, így igazán hülye, tört összegű osztalékot kellene fizetni ahhoz, hogy ugyanekkora szám jöjjön ki. Ez pedig nem valószínű. Majd meglátjuk, hogy mekkora lesz a javaslat. Nagyon csodálkoznék, ha ezt külföldről előre megmondanák fillérre.
Mtelekom