Pontosítok ( de mindkettőtöknek igaza van): a megfeleltetés napja április 26, tehát akié ekkor a részvény, az kap osztalékot! de a T+2 átfutás miatt, ez csak az lehet aki legkésőbb április 24-én vette meg a részvényt ( és így persze 25.-én már osztalék jogosultság nélkül lesz kereskedhető)
Egyik sem, 25. 2023. évi osztalékra jogosító Magyar Telekom részvényt utoljára 2024. április 24-én lehet vásárolni a Budapesti Értéktőzsdén. Értelemszerűen, ha 24-én piaczárás után van részvényed, akkor kapsz osztalékot.
Jó napot! Alacsony forgalomban szépen tartjuk magunkat. Gondolkoztam,én certisként nem kapok osztit, ideiglenesen eladni a certiket és sima RV-helyette. Megérné?--certi ára nem fog változni oszti leesése után...
Sziasztok! Nem vagyok meg túl profi tozsdes, így ha lehet, akkor lenne feletek egy kérdésem (neten nem találtam infót). Azt már írtátok, hogy az ertekpapirszamlan meg fog jelenni az osztalékfizetés, köszi (ez is kérdés lett volna:). Viszont a következő kommunikációnak a második része nem világos: Osztalékra az jogosult, aki a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján Magyar Telekom részvény tulajdonosa és kérte a társaság részvénykönyvébe történő bejegyzését. Mit jelent az, hogy kérni kell a reszvenykonyvbe történő bejegyzést? Ez nem történik meg automatikusan? Legalábbis eddig abban a hitben voltam, hogyha veszek részvényt (április 24ig) akkor automatikusan kapok osztalekot. Köszi! (Ha nem ide való a kérdés, akkor elnézést!)
-Equilor heti:-Céláremelés érkezett a Magyar Telekomra is, a Patria Finance 1080 forintról 1210-re emelte a magyar távközlési társaság részvényeire vonatkozó célárfolyamot, ajánlásuk változatlanul vétel - írják az összefoglalóban. A Magyar Telekom közgyűlésén elfogadták a menedzsment osztalékjavaslatát, amely részvényenként 44,7 forint, ezenkívül felhatalmazták a menedzsmentet, hogy a következő 18 hónapban folytassák a sajátrészvény-vásárlásokat.
Mtelekom