Ez évi kb.200-250 milliárd Ft a 13. Havi......ha nem a korrupció uralkodnak, meg ki is lehetne gazdálkodni.....addig meg az adózók on szedik be, akik meg elmennek , leépítések stb....
Jó kérdés ...meg ok sem tudjak...:) akar egy választási koalíció sem lenne rossz, utánna új választási szabályok, majd újbóli választások? Pró és kontra....most elugrom kölkökért, majd később kifejtem...
Ez akkor igaz, ha "komplett" a család. Ha külön élnek, miért is kellene "lemondania" egy 13.havi nyugdíjról a városban élő gyerekei miatt. Vagy Te kompenzálod a nagyszüleidet a kiesett bevétel miatt (13. havi kiesése esetén)?
Jogos, de ez rövidtávon lesz jobb Neked ( akárcsak a nyugdíjasoknak a 13. ) ...közép és hosszútávon jobban szét nyílik az olló, polarizalodik a társadalom , lesz 6 millió létminimum alatti, egy gyenge épp hogy megélő középosztály és az oligarchák és kiszolgalóik..... Én jobban preferált ék egy svéd tipusú államot, egy dél amerikaiváll szemben.....
Én kezdek meghasonlani, mert szerintem ámokfutás volt, van, lesz, más kellene helyette. Talán Bajnai. De...
Egy kicsit jobban keresek az átlagnál, úgyhogy nekem igen jól jött az idén végre egykulcsossá váló szja, de nem keresek többet, mint korábban, mert közben jelentősen nőtt a cafeteria adója, nem élek jobban, mint előtte, mert pár fogyasztási adó meg nőtt (áfa, telefonadó) stb. Ráadásul tavaly még fizetéscsökkentésem is volt (köszönöm neked, ágazati külöandó!)
Attól félek, Bajnai csak egy részét csinálná vissza az eddigieknek, így nemhogy a pár évvel ezelőtti szintre állna vissza az életszínvonalam, hanem egy jóval korábbi állapotra.
Ha meg Fideszre szavazok, akkor talán megmarad.
Nemcsak a nyugdíjasokat kell tehát szekálni :)
Az szomorù, hogy a legtöbb nyugdíjas ott rontja el, amikor szavaz egy olyan pártra, ali ígér neki 13. havi nyugdíjat, és nem azt nézi, hogy a komplett családnak hogyan jobb. Pl kapnak egyszeri mondjuk 80 ezret. Közben a gyerekei és azok élettársai, házastársai az adòzási változások miatt - mondjuk érintsen ez 6 személyt- fejenként 10 ezerrel kebesebbet visznek haza havonta. Ez összesítve 80ezer plussz és 720 ezer minusz egy évre vetítve. Az előző választásokkol a nagymamáim szerencsére megértették a példámat és változtattak a szavazatukon! Mondjátok el ti is a nagyszülőknek ezt a példát.
Thx
A 2/3 hoz sok protestszavazo is hozzájárult....most is lesznek.... A baj csak az új választási rendszerrel van.....akinek egységes legnagyobb tábora van, az viszi...ebben meg mindig a Fidesz vezet.....sajnos az MSZP pedig megint populista irányba megy....
Így van, Bajnai se biztos, hogy jobb lenne, részvénypiacnak talán, de az életszínvonalunknak nem hiszem... Én csak szakértőktől várnék többet (Bod Péter Ákos, Kovács Árpád, Chikán Attila), de Viktor mostanában nem kíváncsi az ő véleményükre
Mtelekom