Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Ugyanott vannak a többi chartok is, ahol megnézed az ide felrakottakat a linkel. Legörgeted kicsit és kinyitod a kékkel jelzett mappát, vagy a pingvin kinyitja az egész könyvtárat és mehetsz másik mappába (Molba akár)! Nyomkodd az egérrel, tikk. :))) A chart alatt mindent lehet...
Nézz kicsit vissza abban a csatornában. 21-ben is csinált egy hasonló dupla csúcsot. Én annak ismétlésére számítok. Nem feltétlenül ugyanolyan lefutásban.
Balin 2020-csatornáján látható, hogy másodszor ment neki a csati tetőnek 1350- forintnál, előbb utóbb kitöri felfele. -Amúgy ezen a 4-éves síkon a Richter csatornája a leglaposabb a többi blue-papír, de még a BUX-is meredekebben emelkedett jóval a richternél.
Ha már ilyen messziről nézed, akkor nem értem, hogy miért onnan húztad a piros vonaltól, ahol bejelöltem a csatit. Bár nem oszt nem szoroz... Így néz ki az elmúlt ~10 év. (a chart alul) Az idei év mozgásából lett kalkulálva a további lehetőség/ek és az időfaktor. Vagyis az emelkedés és annak a korrekció tempója lett előre vetítve, ami persze változhat és nem tuti! Semmi sem tuti a tőzsdén..:) Többi a charton!
És szokás szerint ahogy ez ilyen esetben lenni szokott nem akkor mondja,hogy eladta amikor eladta hanem amikor már esett X százalékot,nagy eséllyel ha most 14 ezer lenne az ára akkor azt olvashatnánk,hogy tartja sőt rá is vett🙂
Csak annyi jegyeznék meg, hogy csatornatetőben akadt el 13500-nál, és elég régóta él az a csatorna. Ez nem kisebbít semmit a Richter érdemeiből. Valamiért azonban abban a csatornában mozog már régóta az árfolyam. Ne kérdezzétek miért.
Nincs most hír. Egyszerűen hullámzik. De azt tudjuk, hogy hullámvölgyek után hullámhegyek jönnek, és fordítva. Tehát esésben vásárolni jó lehet. Itt többen lefelé sávosan vásároljuk a papírokat és emelkedésben meg sávosan adjuk el.
Tegnap vettem Richtert a hosszabb távú portfóliómba , most növeltem 5% ról 10%-ra. A kérdés hogy ez a hét korrekció alja lehet? Most érdemes növeli 15%-ra vagy , mert várjak még vele? A Q2 jelentés jó volt, ezért vettem az első 5%. Van e olyan fundamentális hír mai a Q2 eredményét jelentősen növelheti vagy csökkentheti? Pl USDHUF árfolyam, vagy új kísérleti gyógyszer engedélyezés?
Richter: Az állam növelte részesedését A magyar állam 0%-ról 10%-ra (18,5 millió részvényre) növelte részesedését a Richterben, miután megszüntették a korábban a magyar állam által létrehozott, MCC alapítványt. Ennek következtében a részvények visszakerültek az államhoz.
Tegnap reggel esett utána forgalommal stagnált. Ma stagnált. Szerintem a forint most a “ludas” a Ricsi gyengülésben. Amint elmúlik a nyomás az energiaárak miatt a forintról mehet tovább az árfolyam… Persze jó lenne valami extra jó hír a 932-es molekuláról meg a Q3 jelentés előtt…
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.