nehéz itt most a jövőt josolgatni-igazábol nem is lehet-nem tudjuk mit hoz ez az uj világrend-de tul sok jot nemhinném.és háboruk is kirobbanhatnak még-meg ezek a virusok -meg akármi-szóval rezeg a léc már.
ezt értem, nálam 1600 körüli az átlagár, mert egy jó ideje nem vettem :)) jogos érvek, habár nem nagyon hiszem, hogy lesz még egyszer a nyomdában ekkora potenciál, de ne legyen igazam
A jövő osztalékait is mérlegelni kell, nem csak a jelenlegit. Jómagam vettem anno 1500-as áron 2023-ban, amikor 161 forint osztalékot fizetett. Az az 1500 Ft/rv pakk jelenleg már magasabb mint 30%-os osztalékhozammal forog a vételi árhoz viszonyítva (az árfolyamnyereséget hagyjuk is). Lehet, hogy egy állampapír kockázatmentes, de ha 23-ban abból a pénzből nem nyomdát veszek, hanem állampapírt, az messze nem fizetne most 30%-os kamatot :D
450 Ft-os oszti kb. 5700-ig lehet jó beszálló, habár kérdés az hogy 7,9% körüli hozam mellett, miért ne vegyen az ember inkább állampapírt, ami elméletileg biztonságosabb befektetés :)) vagy váltsunk inkább dollárt, vagy eurót és befektetés nélkül is lehet, hogy lesz 7-8% hozam? biztosan velem marad még jó pár évig a nyomda, de még nem sikerült feldolgozni az ekkora mértékű emelkedést
Állami Nyomda