"A szankciók meggyengítik a Kreml pénzügyeit, és Kelet-Európában is visszaszorítják az orosz befolyást: Bulgária államosította a Lukoil helyi leányvállalatát, Szerbiában pedig a szankciók miatt valószínűleg az állam veszi át az orosz tulajdonú olajfinomítót (NIS), számolt be a The Telegraph."
A minap volt a You-n egy videó.Sajnos elfelejtettem elmenteni a linket.Nagy hiba volt! Tőmondatokban: Eu és Putyin a képen.Az Eu elzárja Purtyin csövének a csapját. Következő kép: Trump megnyitja az elzárt csapot. Zárókép: az Eu kispohárral kezében várja,hogy csöpögjön Trump csövéből az olaj. Szerintem: tömör és velős leírása a jelenlegi állapotnak!
Sajtóhírek szerint, a szerb NIS irányító csomagjának értéke nagyjából 1,41 milliárd dollár, ami Vucsics szerint a leállás miatt csökkenhet. A Mol neve pedig korábban Orbán Viktor és Vucsics találkozója után is felmerült, mint esetleges vevő. Mondjuk ez origo szóval kitudja mik a sajtóhírek nekik lehet csak a szomszéd mondta
Pont ezért kellene EU-s cégnek megvennie a finomítókat. Kivéve a Románt, azt akkor sem, ha térden állva könyörögnek. Nem csak az OTP-nek tettek keresztbe, MVM ügylet, és korábban a Richternek is voltak ott érdekeltségei, amiket már el kellett adni. A régió stabilitása szempontjából stratégiai érdek szerintem, hogy olyan cég vegye meg, akinek érdekében áll a stabilitás fenntartása. A több lábon állás jegyében pedig össze kell kötni a fekete tengeri, az adriai és a szárazföldi hálózatot. Az arabok simán megvennék spekulációs céllal, ami hosszú távon nem biztos, hogy jó volna szerbiának is, vagy a régiónak. Szerbia tudtommal az EU-hoz szeretne csatlakozni.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.