-Erste:-Az olajár eséssel párhuzamosan csökkent az elmúlt napokban a MOL árfolyama is. A 2.832-es szint elestét követően a következő támaszszint 2.790 forintnál látható, de akár a 200 napos mozgóátlag visszatesztelésére is sor kerülhet.Támasz és ellenállás szintek
Tavaly az osztalékbejelentés utáni napon (Március 22.) 2932Ft-on zárt a papír. 250Ft-os osztalékra esett előbb 2918-ig, majd emelkedett 3078-ig. A mainál magasabb állampapír kamatok mellett, a mainál sokkal magasabb árfolyamról indulva is vették osztalékra. Szerintem idén jóval alacsonyabb osztalékra számítanak a befektetők és 250Ft felett már pozitív meglepetés lesz.
az érvelés csak ott sántít, hogy az államnak már nincs MOL részvénye, a gazdaságba szánt pénzt pedig hitelből fogják fedezni. A chartod alapján egyértelmű, hogy tavaly törte a hosszútávú emelkedő trendet, esélyesebbnek látom, hogy nem fog felmenni arra a szintre, amit bejelöltél. Ami vita itt folyik az osztalék várható mértékéről pedig nekem már azt sugallja, hogy a jelenlegi árfolyamba már nagyjából be van árazva az oszti. Amíg van 7%+ -os állampapír, addig egy tapasztalt befektető csak az oszti miatt szerintem nem vesz MOL -t.
https://invst.ly/19f87y bejelentik az osztalékot, ami lesz mondjuk valami szarcsimpók 170-230 közötti valami, aztán erre majd beverik mint a szöget. van egy rakat prosperálóbb cég még kelet európában is, nem ez az államilag irányított burzsoáz fingtallér.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.