Szerintem hagyjuk, ha nem ment volna át eddig, mi sem vagyunk oda a tetves Fideszért, de mi legalább a MOLról beszéltünk, te hozod fel állandóan az államot a zavaros eszmefuttatásodba
Én még reménykedem abban, hogy csak a kezelési jogot adták át mert vagyonátadás tulajdonosi felhatalmazás nélkül nem lehetséges. Ha nem így van, akkor kész a recept a pénzszivattyúhoz.
Mi a probléma kolléga. A fasz másik oldalára kerültél? Az állami szektorban mehet a simlisség, a magánban már zavar? Tudod, a vakcinabeszerzés. Üdv unortodoxiában. Amúgy, aki azt hiszi hogy ezért a Mol kap cserébe valamit, az téved. Her Nady most törlesztett orbánnak az interpolos ugyben nyujtott segítségért.
Egy külföldi alapkezelőt persze nem önt el örömmel egy ilyen koncepció, se egy belföldi részvényest ahol az ő érdeke huszadrangú és a jövedelmét a nemzetellenes erők elleni védekezésre fordítják.
Kb mint Hunyadi János - a kormányzása alatti országrész jövedelmeit úgy használta fel ahogy jónak látta. A zöm ment a török elleni védelemre, egy kevés a vitézek, várkapitányok megélhetésére, jutalmazására (pl könnyűvérű nők, bor, posztó, mittudomén mi volt akkor kapós). És hát ami maradt - ha/amikor - abból kaphatott a nép meg a központi hatalom. . Ilyen helyzetben vagyunk ma is, a nemzetellenesek Magyarország eltaposására törnek most is.
Mondjuk lehet ezt az egészet másképp is nézni. Ez ami most van az felkészülés a nemzetellenes időkre. . Ha vki erősen nacionalista, - mint jobb pillanataimban én is - akkor láthatja, hogy Magyarország irgalmatlanul erős külföldi befolyás alatt áll. 1990 után a politikai póráz egy kicsit lazult, cserébe ölték az országot gazdaságilag - 1998-ra szinte minden nagyobb állami vagyonelem külföldi kézbe került. A nép vagyona átvándorolt külföldi kapitalisták kezébe. Ennek a folyamatnak se az mdf, se a fidesz nem tapsolt, ímmel-ámmal privatizált. Nem úgy a szocszdsz - na azok dobálták ki az állami vagyont ahogy a csövön kifér, megszorítás megszorítás hátán, túladóztatás, túlszabályozás, adósság az égben. Átkerült a hangsúly a dolgozó fehér magyar boldogulásáról arra, hogy legyen minél több cigány és fizessünk minél többet zsidó szervezeteknek, kultúrájuk terjesztésére, kárpótlásukra: a nemzetellenes kormányok is igyekeztek kiépíteni saját belső támogatói bázisukat. Ha emlékeztek a szoclib kormányok alatt ment a duma, hogy nem kell saját lakás vándorolj a munka után, nem baj a nagy adósság majd kinőjük, a külföldi tőkés jobb mint a magyar mert munkakultúrát hoz ide. Nincstelenség, adósság és külföldi befolyás - mindre hoztak ellenérveket, miért is jók ezek nekünk: igyekeztek lenullázni bennünket. . Egy mszpszdsz - balos zabráló ideológiájú ill etnikailag zsidó túlsúlyú - kormánynak Magyarországon nincs tartós támogatottsága: kényszerből néha igen, csalódottságból, alulinformáltság miatt szintén. Emiatt ők kénytelenek a külföldre és a nagytőkére támaszkodni, a külföld/nagytőke érdekeit nézni, egyben a magyarokat taposni és a kapható kisebbségeket ellenünk tüzelni. . Jött egy nemzeti kormány, ami tömegesen hozta azokat az intézkedéseket amelyek kiszélesítik a lehetőségeinket, egyben elkezdte visszavenni a gazdasági befolyást, a médiabefolyást, a közigazgatási befolyást, a mindennapjaink feletti befolyást, stb. Ez nyilván azoknak a nemtetszésével jár együtt, akiktől ezeket elszedik. Vért hány(t) a külföldi tőke karöltve magyarországi kollaboránsaival, a pesti zsidó értelmiséggel. . A folyamatnak van egy másik oldala is: a vagyon olyanok kezében halmozódik fel, akik a nemzeti kormányt segítik, támogatják. Mészáros Lőrinc jelenség kicsiben (nagyon kicsiben, fokozatosan és erős ellenszélben) a fordítottja annak ami 1990 után történt, mikor nagy vagyonelemeket értékükön alul szórtak a külföldiek ölébe. Magyar tőkésosztály. (Erről bokros lajos 1985 körül közzétett egy tanulmányt a beszélőben, hogy egy esetleges politikai váltás után magyar tőkésosztály kialakulása nem kívánatos...) . Védvonalak kialakítása folyik, természetesen akik ebben szerepet vállalnak, azok személyesen is jól járnak. A vagyon valódi tulajdonosai is csak részben ők - így ha pálfordulnának, marad mégis nemzeti kézben a gazdasági befolyás. . Teljesen más az optikája a dolgoknak így, van mögötte koncepció ami nem a színtiszt lopást - bármit is károgjon a libsi - azzal együtt, hogy akik a védvonalat kigondolják, létrehozzák és működtetik, azok komoly javadalmazásban részesülnek.
A MOL és olajár korrelácioja hosszu hónapok óta elég csekély. Úgyhogy pusztán mert esetleg az olaj tovább robog fel (ami azért szintén kérdéses) a MOL árfolyama nem fog kilőni. Ellenben ezzel az igen piaczavaró politikai lépéssel aminek a hatása ennél is fájóbb LEHET. (bár már a mai 5%-os esés is igen erős) Úgyhogy elég sommás ez a “nem kell betojni”....
Nem kell betojni. A charton itt volt a korrekció ideje, le is gyártották a hírt hozzá. Tovább fel. Totál elszáll az olajár, nem véletlenül nagy a mozgolódás. Putyint sem véletlenül fúrják. Ez tuti papír szerintem.
Neked az üzlet, hogy nem évente szponzorálnak el 3 mrd-ot, hanem egyszerre kb 32 évet megelőlegezve kicsöngetnek 96 mrd-ot + még kapja az alapítvány évente a 4-5 mrd Ft osztalékot? Tehát ezt lopta el a mol a részvényeseitől !
Azta, miről maradtam le. Az alapítványi átadás az állam részéről tudott volt. Csak jelzem tavaly nem volt osztalék, módosítani kellett a költségvetést is. Egyszer elment, de ha nincs lóvé, minek is ez a papír, ami ugye ingyen volt nekik?! Ha csak a nemzeti kincs védelme marad, azt az alapítványok is hozni tudják. De a MOL is bedobott 100 mrd Ft-ot. Ha a ki nem fizetett osztalékból, nagyon nekik sem fáj ez. De mit kap ezért cserébe? 20 évig nem kell szponzorálni a "bárkit"? Az max. öt választási ciklus. Ez így még akár "üzlet" is lehet. De ezért én nem vennék MOL-t. Szóval, aki veszi, miért veszi?
Igazad van. Nagyon sok teherautó van. De megsúgom nem ebben van a nagy bevétel Mol-nál. Gondoljatok bele hány kormányzati/hivatali autó futkározik az utakon, amit csak Molon aranykártyával lehet tankolni? A rendőrség kapott 3 év alatt min.6-7000 új autót plussz régiekkel kb. 15000-18000 , a KR, Nav, BV, Kormányőrség, Kormányhivatalok, OMSZ,Katasztrófavédelem....stb Belegondoltatok mekkora bevétel ez? Felfoghatatlan. A cég menni fog, eddig is ment.(sajna az árfolyam gyenge) Csak így könnyebb lesz egy hatalmas bevételt termelő cégből lenyúlni...
Szerintem már mindenki hozzászokott orbánisztán ocsmány húzásaihoz (szinte az összes blue-ban meg lehet találni a miért ne vegyük sztorit). Mégis tartanak a papírokból. Nem foglalkoznak vele. Ez csak egy apró lepkefing lesz a nagy szélviharban. Pár nap után elfelejti mindenki...
Örök Optimista?Lehet, de van azért ok is rá......ma nincs, ebben igazad van! Holnap? talán......Mol-Opus párhuzam értelmezhetetlen......bizalom terén is., ......kétségtelen a mai hír tördeli a bizalmat, de úgy érzem még nem kerek a történet...... ha a közgyűlésre bejelentett javadalmazási politikájuk kamu,akkor az már komoly jogi felvetéseket okozhat..... tehát lehet számonkérni!!!! és nem lesz mindig covid!!! Valami nekem nem stimmel: senki nem adott el Mol részvényt a vezetőségből.....senki....tudom lehet ezt lesöpörni, kit érdekel...,de .nézzünk ennek mögé és várjunk még a végleges ítélettel!!! 1-2 hónapot adok még..... Q1: héten megjártam a fél országot oda-vissza többször is...annyi a teherautó bakker,mint covid előtt......nem év/év alapon nézném a számokat, hanem a tendenciákat...covid hoz mit mérjek? fals az egész...most petrolkémia csúcson......, finomítói szépen javul.... mai hírhez: mindenki az srv. átadását hozza fel kritikának, igaz...ez tény..... pontosan mennyit is támogatott a Mol éves szinten? senki nem tudja....na ez most majd kikerül az eredményből, ( akár 5-10mrd is lehetett éves szinten, azaz ennyivel emelkedhet a profit) mert csak az alapítvány osztogathat és azt is csak osztalékból...., na ezt meg sokan nem értették meg..... nem egyoldalú a történet, igaz orrnehéz, de még várjunk! Biztosan lesznek akik most paráznak és vannak akik most jó vételi lehetőséget látnak...ez már csak ilyen........ ABBAN MAX. EGYETÉRTÜNK,HOGY ILYEN HÁTSÓ MUTYIT NEM LEHET A RÉSZVÉNYESEKKEL MEGCSINÁLNI..VAGY AKKOR KOMPENZÁLNI KELL!! LÁTHATÓAN AZONNAL.......még azt is el tudom képzelni, hogy nem ilyen reakcióra számítottak a cégnél... közben terjeszkedési tervek....ki a fa....mat érdekel bakker.........na ennyit minimum megérdemeltek.....
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.