Távolabb kerül a vagyonelem. Később akár vissza is jöhet, de lehet olyan törvénymódosítás is, hogy eladhatják. Mindkettőre volt már példa. Az eladhatóságra pont itt a Molnál vagy egy éve az alapítványos részvényeknél. Ez egy kicsi plusz kockázat, mondjuk annyira nem vészes.
Egyetértünk oltás ügyben. Mol ügyben már nem biztos, de ez az alapja minden egyes értelmes vitának. Azt most felejtsük el, hogy még mindíg nem tudom, hogy honnan lesz pénz a mol-nál. Majd a Q1 megmondja. Azt is hagyjuk, hogy egy ilyen döntés mint a mai, szerintem részvényesi megkérdezés nélkül igen gáz, de mint tudjuk a mol rv többsége haveri kezekben van, valszeg megszavaznák. Az viszont kérdés, hogy azok akik eddig tartották a Mol-t (és itt nem a kisbefektetőkre gondolok) amikor ma felébrednek a tengerentúlon, akkor mit fognak erre reagálni. Lehet ez lesz az utolsó csepp a pohárban és lehuzzák a céget. Nem elég a pandémia, a lezárások, a szar iparági környezet, most még szórjuk az srv-t is megkérdezés nélkül?! Meglátjuk. Amúgy attól még hogy 10-ig lehet kint az ember, miért utazna többet? Messzebre megy? Vagy tesz még egy kört mert belefér? Lehetséges, de hogy számottevő hatása legyen? A 0,3% fogyasztás növekmény jó becslés lehet!
Több mint 90 milliárd Ft értékben odaajándékoz egy alapítványnak részvényt. Ezt a pénzt költhetné fejlesztésre, beruházásra is, ill. nyilván ebből lejön annyi, amennyit eddig is költött "közhasznú" célokra, de feltételezem, messze nem ennyit.
Jáj, ne rugózzunk már ezen egész nap! Csak a hozamot adta, hiába ott, ha nem adhatja el, ez persze káros a részvényesekre nézve, de nem sokkal, 5%-al több lenne az osztalék enélkül, illetve nem tudja azt a mennyiséget bevonni, csökkentve a darabszámot.
Nehéz így kereskedni, ha lépten nyomon rettegni kell, hogy mikor mit jelentenek be. Fasom kivan. Mindegy, hogy ki a tulajdonos végül is. De az tény, hogy eddig ez a papírmennyiség a cégé volt, most meg ingyen odaadták egy alapítványnak.
Mikor arról beszéltem, hogy Hernádi Viktor lekötelezettje, akkor ilyenekre gondoltam. Jó lenne tudni, hogy amúgy a MOL mennyit költ ilyesmire éves szinten, hány évre előre "fizeti" most ki. Illetve, hogy az éves tervben ez benne volt-e. Nem feltétlenül nagyon rossz hír, de a cég transzparenciája csorbát szenvedett, és sajnos számolni kell a politikai kötődéssel a jövőben, kicsit jobban, mint eddig.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.