Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
dniel
dniel kedd, 08:24
Előzmény: #1335476  Macus
mondhattam volna a covidot, putyint is... egy sokk alatt eppen ugy el szakad az ár a fundamentumoktol mint egy euforikus ralli alatt... és mindig a védekező mechanizmus beszel beloled... NEM MONDTAM hogy össze omlás lesz csak kilátásba helyeztem hogy a szerkezwt meg érett erre... evidenciába tartom... meglátjuk meddig jutunk a lekörben közbe majd pontositok.. a folytatás sokat fog segíteni h lássuk hova tartunk... 
Tancsapda65 kedd, 08:23
Előzmény: #1335478  pazolka
Ha te mondod! Akkor bizti!
pazolka kedd, 08:20
TL122 igy van kint az erste oldalán:
Kötési ár41 964
Korlát ár52 964

Lehet egyből kiütődik ma?
Macus
Macus kedd, 08:20
Előzmény: #1335475  error
nem tudom hol látod ezt, mert 91 a brent de 90 fölött már nem tetszik a dolog.... viszont 90 fölött szokott jönni trump valamivel ami visszanyomja az olajrat
Macus
Macus kedd, 08:19
Előzmény: #1335471  dniel
2008 mondjuk pon t rossz példa.... ingatlanpiaci válság volt.... az nem mostanában lesz megint..... ok máshonnan jön a válság.... persze lehetséges ! sőt bármikor jöhet ugye ! DE hogy ezt te nem fogod előrelátni az is hótbiztos ! Robert Kiyosaki már 20 éve várja az összeomlást és még mindig szakértőként hivatkoznak rá, mert előrelát valamit.... dehogy lát ő előre semmit, egyszer szerencséje volt max mert mindig összeomlást várt. 
error kedd, 08:17
Előzmény: #1335441  Macus
Ha jól látom már 93 felett van, ez nem jó jel...
dniel
dniel kedd, 07:59
Előzmény: #1335472  dniel
Az elemzéseim tartalmát ha öüsszegzem inkább arra kéne asszociálni hogy sokkal több dolog szol a esés mellet mint az emelkedés mellet... irto magas kockázat a long egy tetön... megerősités nélkül bármelyik medvés cenárioba is bele lehet futni... de extrém emelkedésre fogadni mert ha kitörne a csatornábol az extrém lenne nem reális elvárás... hiszen nem gyorsulást látunk hanem lassulást...
myrath kedd, 07:57
Előzmény: #1335437  Lou70
Nem mondtam, hogy kiütik, de lesz az még olcsóbb is mint a kibocsátási ár. Erre gondoltam.
dniel
dniel kedd, 07:55
Előzmény: #1335471  dniel
Most csak koncentráljunk a 44300-ra... az mág nem össze omlás... 45900 alá várom... az is lehet csak egy pillanat lesz és repül de ha nem elmondtam megmutattam mik lesznek a jelzö szintek és momentumok... sorba haladok... 44-44300 támasz ha sárül nagyob perspektivára váltok ... amiket irtam azért irtam hogy evidenciában tartsuk a lehetöségeket ... az ár ami első sorban mutatja mi történik az OTP-vel... a hirek utolag jönnek utolag mellé kötjük , utolag magyaráznak. de a tömeg fokozatpossan fordul át.... amig mindenki rozsaszin ködös álmát alussza....
dniel
dniel kedd, 07:49
Előzmény: #1335470  Macus
Nézd neked egyszerüen figyelmen kivül kéne hagyni a TA-t mert mindig azt mondod ha beszakad nem a TA hanem hir... kerskedj hirt... én a hirek elött szeretem tudni mi törtéánik mert amikor valami készül az nem egy szempillantás alatt szokott történni hanem egy folyamatként... nem állitom hogy 30 ra esik... de most minden idösikon potenciálissan ott lebeg mák akár lejebb is... mint 2022 háboru elött.... azt hogy össze omlás jön e azt akkor tudom majd megmondani ha látom milyen momentummal alakzatban esik... mert nem köbe vésett... most csak adják el és 2008 ban is hiper csuda rekodrdok voltak még is le tudta magát felezni aztán meg égegyszer... funda nem fog számitani ha omlás van mert multiplier hatás érvényesül ami egy gazdasági sokk esetán OTP minimum minusz 50% esés bármilyen funda mellet... én acsak követem hogy mi fog ebböl ki alakulni.... 
Macus
Macus kedd, 07:40
Előzmény: #1335468  dniel
Dani azért a 30k val kvázi azt is kijelenthetnéd hogy a világgazdaság lejtmenetben lesz két évig legalább. Ez egy 30% os esés mindezt elég masszív EMELKEDŐ profittermelés mellett. Amikor legutóbb ennyiket estünk valami masszív negatív hír jött. Azért nehéz elképzelni hogy nem érinti semmi a világgazdaságot de mi egy bank ami a gazdaságunk leképezése esni fogunk. Jelenleg nyári szar forgalom, valószínű még napi záróban be is zavarnak páran , iráni helyzet az emelkedő olajárral megfűszerezve ad egy negatív hangulatot. De azért az iráni helyzet se húzódhat el sokáig és egyéb pozitív kockéázatok is vannak. 
error kedd, 07:35
Előzmény: #1335466  maldiv
Szia! Te veszel belőle? Ebben a medvés hangulatban kissé közelinek tartom a korlát árat...
dniel
dniel kedd, 07:00
Előzmény: #1335467  dniel
Pl ezért szoktam zaj mentesítenia chartot:
https://i.imgur.com/zXntzkx.png
Ezzel a modszerrel nem mindenki ért egyett mert sokan ortodox körökben irtozatossanragaszkodnak a kanocokhoz és nem veszik figyelembe a tul tengés okozta zajt .... még naposon is sokszor teljesen más képet ad pl olajban volt rá példa a háboru kitörése után ahol (ez a saját véleményem) a kanoccal sokan be csapják magukat... a valodi 5ös hullám végzödéssel kapcsolatban...
dniel
dniel kedd, 06:51
Előzmény: #1335464  Uhura
igen. az OTP-ben a tető már 2 honapja épül de ami lebuktatja a folyamatot az is egy honapos folyamat...
A napos alatti idősikhoz kicsit pontositok... nem azt mondom lehetetlen elliottozni hanem azt hogy mivel a forgalom hullámokban érkezik drasztikussan rontja a hatásfokot és növeli a hallucinácio lehetöségét...
maldiv
maldiv kedd, 06:49
Előzmény: #1335459  JokerWizard
Joker
Itt sírtál hogy vennél nagy áttételű longot. Ma lesz rá lehetőséged az új kibocsátásúval. Veszel?
error kedd, 06:44
Előzmény: #1335450  Thrawn
Üdv! A mai TL122-ről véleményed? Érdemes beleugrani, vagy az elég medves hangulat miatt közel lehet az a korlát ár?
Uhura
Uhura kedd, 06:15
Előzmény: #1335462  dniel
Talán azért sem mert az elliottal "vizsgált" folyamatokhoz kell egy hatás kialakulási idő ergó a percese de még a napon belül is inkább zsigeri emociók irányítanak nem az elliothoz inkabb közelebb alló "tudatosságból" táplálkozó döntések. Plusz minél lejebb megyünk annál magasabb a zaj faktor hatása. 
Ahogy én látom a legtöbben hetes talán a napi chart a leg több használt.
Uhura
Uhura kedd, 05:57
Előzmény: #1335452  Thrawn
Fugázi mind. 100%-ban egyetértünk. A kérdés inkább pszihológiai ki milyen hírre hogy reagál. Ubi szezon van és várjuk, hogy mindenki kinyaralja magát talán aug 20 utáni hétfőn lesz majd valami. 
dniel
dniel kedd, 04:37
Előzmény: #1335459  JokerWizard
Én meg mondom öszintén nagyon nagy hive vagyok az elliottnak de ezt a minor meg minut faszságot én ki töröltem a fegyver tárambol mert lényegtelen... elit elemzöknek szonobnak érdekes... ami a lényeg azonos szám mintán belül kairkás hosszu távu hullám, zárojeles közép távu, sima számjel rövid táv... én csak igy közelitem meg... én a legkisebb fokozatot használom rajzokon mert esztétikailag az nem ronjta el a rajzaim de az már oylan trend fokozatu hullámokat jelöl a hivatalos tanitás szerint ahol én már az elliott hatás fokában sem hiszek... napos alatt....
dniel
dniel kedd, 04:18
Előzmény: #1335458  JokerWizard
Az ABCDE háromszögnek vannak kritériumai, az első és legfontosabb hogy OLDALAZ:
https://www.elliottwave.com/wp-content/uploads/2024/09/1-2048x1152.png
A meglátásom az hogy abba a spirálba estél bele ahol annak a megerősítését rajzolod hogyan omolhat össze az OTP.... én is be tudok rajzolni több valid számozást erre... de ezt ebben a helyzetben ki jelenteni felelötlenség. ha látsz is 5 impulzus hullámot nem lehetsz benne biztos hogy az a teljes szekvencia mert fokozodhat további alhulámokkal 9-13 hullám mintára vagy akár többre is.... 
Én nem is nagyon szoktam számozni mert inkább a karakterjegyeket figyelem és a végén helyezem kontextusba... igy nem kel találgatnom... hanem mindig elsőre a legkisebb roszban gondolkodok és ha az ár tovább lép akkor nézőpontot váltok... Nagyobb TF nagyobb Kontextus...
A legtöbször nem fogsz olyan fraktálokat találni a valo életben mint az elliott tankönyvekben (bár a ABCDE miatt feltéelezem azt se olvastad), ezért nagyon sok félre csuszás lehet ha nem veszed figyelembe az eszköz likviditását mikor érkezik a piac mozgató töke stb... Saját tapasztalatom csak annyi, OTP-t napos alatt elliottozni szerencsekerék... mert az illikviditás miatt a piaci zaj ugy mond betakarja a valos hullám momentumot... nem tudom jobban megofalmazni ... a fátol nem látod az erdöt ugy is mondhatnám... 
Haladjunk fentröl lefele:
OTP 1 hónapos:
https://www.tradingview.com/x/nHqUOfhU/
Havin figyelmeztető jelzés a divergencia, de az RSI ki van akadva ezért még akár dupla csucsig emelkedhet még akkor is ha 33 ezerre be szakad... a teljes fordulat és a piaci összeomlás csak valahol a sor végén a rangsorban....
OTP hetes:
Hetes-en az utolso (jellenleg futo impulzus hullámot) elliotti megközelítéssel nagyon jol meglehet fogni... pl egyszerü logaritmikus árra elvégzet regresszis trend csaotorna illesztéssel nagyon jol be határolható hol sérül a trend... Az OTP 2022 aljpont ota olyan csatornában mozog amin belül megfigyelhetö a tremészetes exponenciális növekedés tankönyvi példája.... 50 hét alatt emelkedik 50%-ot.... a csatoprna illesztést ugy végeztem hogy egy trend vonalat illesztettem a OTP-re lineáris regresszio logarimikus charton majd át tranzformáltam lináris nézetbe... igy szemmel láthato az exponenciális pálya... 2 es szorás adja a csatorna széleit ami azt jelenti az adatpontok 95% a csatornában oszlik el (természetes eloszlás szerint) és ami kivöl esik rajta az extrém szélsöséget mutat...
lineáris csatorna kézzel:
https://s3.tradingview.com/snapshots/l/lFTcWTip.png
lineáris csatorna illesztése log skálára , majd lineáris nézetre tranformálás (statisztikai alapu regresszio)
https://i.imgur.com/cjHMoYH.gif
Az exponenciális csatorna tetejét igen szélsőséges esetekben kéne hogy átvigye... viszont a trend addig nem sérül amig lefele ki nem esik belöle... jelenleg ez a szint olyan 40-42 ezer alatti árnál lehetne valid... addig azt feltételezhetjük hogy a havion látodd divergencia és a hetesen megfigyelt lassulás a tetön egy nagyobb korrekciot hozhat ami akár oldalazással is végzödhet... 40-42 felett ál a százszó, alatta (letőrve a csatornát meg szakad a növekedési ütem) késznek lehet tekinteni az impulzus hullámot... és elsöre a havi idösik extrém állapota miatt abban gondolkodni hogy oldalazni fog 33 és 47 között vagy teljes össze omlás jön de ezt elöre tudni nem lehet... Az RSI háromszög formáciojában az elvárt és valoszinübb kimenetel az hogy lefele törik az RSI támasz mert a distribution agressziv vételi oldala megszünik és passziv eladások amik eddig felszivták a vételi oldalt market sell-be fordulnak átt... ezért egy olyan letörés dukál a formácio mellé ahol a negativ delta dominál a volume profilon és CVD indikátorokon.... kel egy C hullám vagy eygszerübben foglalmazva kel egy kapitulácio amiböl indul az ujra felhalmozás... ezt korábban kifejtettem ezért nem ismétlem meg...
Napos:
https://s3.tradingview.com/snapshots/i/IXqKAIEd.png
Amikor be irtam hogy fordult az az képen jelzett A hullám volt... a B hullámban azért nincs forgalom mert korrekcioban ez normális másrész éppen tünedeznek ez az agressziv vásárlok ezért ha zaj nélkül nézed a csartot jol látszik hogy már esik... de a támasz 45900 környékén van ami alatt gyorsulhat... a gyors pattanáshoz az kéne hogy 44-44300 közötti szintröl forduljon legkésöbb... a 44 már lehet hogy necces egyébként...
A tipikus tetö formálodás amit én nézni szoktam:
https://s3.tradingview.com/snapshots/2/2A92XvFv.png
Általában a klimaxos felhuzást követi egy elutasítás ami fölé még elmegy az ár és ott belassul dupla topot fej válat stb épit és a rejection szintje a támasza a komolyabb esés elött... 
semmi számozást nem raktam még fel... most a B hullámunk amit jelöltem... lehet B vagy 2-es nem ez a lényege hanem hogy 45900-nál indul a C hullám aminek nagyon magasan negativ deltával kel fusson hogy meg erösitse a market sellt és a long ki fogyást... aztán csak azt kel most figyelni megáll e 44-44300 szinteken mert ha az alá is esik onnantol közeledünk a no limithez de szignifikánsan csak akkor ha az exponenciális csatorna is le lesz tőrve ami olyan 40-42 K körül következik be illetve 20 hetes mozgo alá esni se ildomos ami 43 körül van de ha elá somfordál picit az még nem nagy gond...
Attol függöen melyi szinteken jön a fordulat be számozom a teljes szekvenciát...

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek