"Semmi probléma az olyan befektetővel, aki tudatlan és ezzel tisztában is van. A probléma ott kezdődik, amikor tudatlan vagy, de mégis úgy gondolod, hogy tudsz valamit."
Bevásároltál 37k környékén. Nem adtad el 44-45-ért, majd (osztalékkal korrigálva) 41700-nél azt hirdeted, miközben a 8000-ből elbuktál már 4000-5000-et, hogy szerinted most fordul. Én meg beírtam,h legalább a 42000-es GAP-ig le kellene nyalnia, bőven aláment. Tehát a kitartó tartásodnak semmi értelme nem volt.
Mi értelme volt 90+60MRD-ot beleölni az OTP-be, 43-közel 46kg-ig, ha utána most 40k-ért is lehet csipegetni? Erre mi a logikus magyarázatod? Főleg úgy,h egy dollár befektetőnek ~ 310-330as árfolyamon, milyen businesst lát benne, amit nem látott 35knál? Én ezt nem értem. 10 nap alatt +11000, mintha a világgazdasági válságot 10 nap alatt ledolgozta volna.
itt is azt rajzoltam és bejött: https://kephost.net/p/MjM2NDAzNw.png viszont olyat is rajzoltam, ahol ~ 11000 pont emelkedést mutattam be, és ilyet még soha nem csinált az OTP, hogy 10 nap alatt +11000. Gyakorlatilag mintha a világválság 11000>1000 esését 10 nap alatt ignoreálta volna. Neked hol lenne az a szint, aminél azt mondanád, hogy na jól van akkor én is eladom, nem szeretnék többet bukni?
Ez nem jó. Párhuzamosokat keresgélsz a csárton. Ez olyan, mint szimmetriát keresni a természetben. Lerajzoltad ugyan azt amit az előbb, de nem veszed figyelembe ami történik. Balra 36k környékén van egy hatalmas ék, amiből kitört, de azt nem rajzoltad be, mert észre sem vetted. Én igen, be is vásároltam 37k környékén. Ez nem tetszik-nem tetszik kérdése, hanem a TA üzenete. Persze kell figyelni a szőke torgyánt meg az olajat is, de azt látom, hogy nem nagyon akarják eladni a részvényesek az otit.
https://kephost.net/p/MjQxNTYzNQ.png én így rajzolnám. A long trend alapfeltétele, hogy magasabb aljról induljon mindig, és magasabb tetőt üssön. 35000 felett minden magasabban van. A köztes emelkedő piros vonalat még Macus rajzolgatta, azt letörte. Még az osztaléknál eljátszották a hattyú halálát, de mi van akkor ,ha mégis esik, kioldalazik? 35k-ről nézve a 41k még mindig drága. Főleg úgy,h USA nem hajlandó megállni a longban, az OTP meg már esik. Nekem nem tetszik a szitu, de ha nektek tetszik, akkor hajrá. Legyen igazatok.
Mert az nem játszik, az ez előző emelkedő ciklus, kitörés napi alja. Nem számít bele a korrekciós csökkenésbe semmilyen szempontból. A valóság nem párhuzamos, a valóság az én két zöld vonalam. Ez ilyen egyszerű.
alul nem a GAP-es aljról húztál vonalat, míg az én piros vonalam így párhuzamos a felsővel. Azért húztam át én is a 44000-et, mert az egy fals kitörés volt, amit már akkor megállapítottunk "szerintem béke" 5. felvonsá)
Akkor rajzolj éket, jobb mint a sávokat erőltetni, főleg kreált sávokat és főleg mostanság. Nem hivatkozhatsz egy sávra ami már nem létezik pusztán azért mert berajzoltad, vagy mert úgy gondolod....nem kell gondolkozni, össze kell kötni ami össze tartozik a múltban az rajzol egy képet. Ez ilyen egyszerű.
Én ritkán rajzolok éket, jobban szeretem a sávokat. Feltenném a kérdést,
csütörtök-péntek, minek kellett az a 2 db szinte napi mines zárás? Nekem erre mindig az a spekulációm, hogy ott zárták a shortokat, a padlón, megoldották.
Én meg a Balatonakali-s citrom fagyira gondoltam, hogy megemlítetttél. Olyan jeges volt, hogy nyaltam egyet, és lelöktem a nyelvemmel, a murvás homokos földre, felvettem, és belebasztam a leanderes dézsába, a szép szavakat gondold hozzá.
OTP részvényesek ide!