Ezt hol tanultad meg kiszámolni???? És egyáltalán! Hogy tudom kiszamolni ha nézek ezen az árszinten certit! És ki akarom szamolni mennyi nyeresegem lesz 50.000 ft-nál akkor azt hogy tehetem meg???
Attól mert időközben lecsökkent a certi áttétele te az eredetivel játszol Durva példa 10 000 nél vettél 1000 forintosat 10x Most 40 ezernél már 30x lenne ha nem csökkentené a tartási ktg. 1000 ről 31000re emelkedett az ára, ezért 30x A mostani tőkeáttétele pedig? 31 per 40 ezer lenne. Eltekintve a tartási díj miatti korrekciótól. 1.3 szoros már csak
ŐöŐ? A tőkeáttétel az aktuális OTP ár és a belső érték hányadosa ... mivel a kötési ár folyamosan növekszik (long irány), így fizeted a kamatot ... a belső ár is változik. Ahogy nő az OTP ára úgy csökken a tőkátételed neked is aki már megvette ... amit írsz az esetleg az elért eredmény ahhoz képest mintha most vennéd ...
Ha már megvan, akkor az (aktuális rv-árfolyam)/(certi beszerzési árfolyamod) alapján számold a tőkeáttétet, mert rád az vonatkozik! Amit az Erste oldalán látsz, az azokra vonatkozik, akik mos kívánnak vásárolni! :)
Nekem van 2788Ft-os certifikátom ami most 15499-en van nyilvántartva ... nem tudom ebből mennyi a kamat, nem vezetek ilyen Excelt ... OTP-s 7029 vétel 18058 nyilvántartott 1 év 3 hónapos.
OTP részvényesek ide!