azt csak én neveztem el vannak. 28600 VIP beszálló. 1 alászúrás volt 28400, de visszazárt 28600-ra azonnal,. 28840 körül még tartották, "kifut a bableves", mint amikor a gőz a fedőt emelgeti, vagy felrobbantja, levágja a fazék tetejéről. Így talán érthető.
Én próbálom a saját logikámat leírni nektek. Mitől öntenek, mitől haladunk lefele, ha eddig a végtelenbe haladtunk felfele. Azzal magyaráztam, hogy fordul a bollinger, akkor fordul a logika, csökkenő aljak tetők. Pánikos aljak, ezek mind-mind lefele tekerték-fordították a napos-4h bollingert. Egy long fordulathoz, meg kell fordítani a bollingereket, ami általában akkor következik be, amikor legalulról, lendületből érkezik a gyertya, amikor kiesik a bollingerből a gyertya, és úgy jön vissza, hogy tol egy izmos zöldet. És megállás nélküli zöldek jönnek és a középről felpattanva megtolja a tetőt, és ami a legfontosabb, a középen nem hullik át az aljára, hanem megtartva azt, újra a tető felfe veszi az irányt, és így tehát a közép emelkedővé tétele az alapvető feladat. Mások a MACD fordulásával magyarázzák, a kettő kb. ugyanez. Emelkedő aljak tetők, nagyobb tf-en is, tehát nincs újabb mélység, nincs újabb csökkenő tetők 38800-38700-38400 most még csökkenő tetők. Valószínűleg a kicsik is realizálnak, és ők is ezt teszik, mert ez a logikus.
Én amatőroként annyit csinálok,h a napos chartot nézve, ahonnan emelkedő hullám indult, az támasz. 28600/28840 (bableves) 29500 (inverz fej váll jobb vállja) 30000/30100, kitörés megerősítése 31700 32500 33600 34300 (előző pánikos alj) 34800, talán ezt tartom a legérdekesebbnek, mert 35k körülről indult az év. Ez az utolsó nagy hónapos gyertya, ami kilőtt 35-41-ig. Gyakorlatilag ha ezt leöntik, akkor onnantól csökkenő hónapos gyertyák jöhetnének. Általában a long feltétele legalább egy dupla alj, vagy inkább egy emelkedő alj, ha emelkedő, akkor 34300-et már nem érjük el, ha dupla alj, akkor 34300, de vissza kell zárnia. Kérdés mire zárna vissza, ha bóvliba kerül Magyarország, okozzon csak 5-10%os esést, már kampó kampovics a 35knak.
Ugyanígy jártam jelenleg! Egyszer megjátszottam sikeresen! Másodszorra meg nem (hétfőn - kedden)!! Most benne ülök 34780-on. Nem volt elég a 400000 egy napra!! Full igazad van! 👍
35700-35800 a támasz. a szigetforduló közötti vízszintes vonal Ilyenkor azért is esik, mert bejönnek a képbe a frissen longolók, akik stoppot tesznek, mert bizonytalanság van. És eleve másnak is van stoppja. Tehát a friss pozik stopjai viszik lentebb és lentebb, ha elérik őket. Mert vevő az nincs, csak öntés. 1000-1500 pontokat lehetett gyűjteni 1-2 naponta, valaki ezt megjátszotta, és tipli, és buy és tipli. A nagy semmi mozgással nyert 1000-1500*3-at, míg más várja a hambiland 45k-t, ez a probléma. De long trend van, és jön az 50k 3 év múlva. Maradvány 1ft-tal hiába mantrázza itt ezt mindenki, egy ilyet benyalnék, verném a fejemet a falba. Ezeket az embereket ez a hit már nagyon nem érdekli, mert letérdeltek. És ez a többiek előtt is tökéletes példa.
Kérdés, hogy erre gondolt-e nagy esés alatt!? "2. lehetőség (kevésbé valószínű): Még nem zárult a csökkenő trend, ebben az esetben további, nagyon komoly esés várható." Én úgy gondolom a nagyon nagy esés az nem 36.000, de lehet rosszul gondolom!
OTP részvényesek ide!