Vegyük úgy hogy a hozzászólásom kedvelted és szerinted lefelé van irány? ;) :) Viccet félretéve a VIX most csökkent épp 22 alá...az sok? (A nagy krássoknál nagyobb a VIX) Az érdekel minket OTP-ben? :) "Háborúban ágyúdörgésben vásárolunk" vagy hogy is szól egy haonló idézet? Szerintem sincs még itt nagy háború még ..tán csak idegesség? Tech para? Árazások odaát?
https://www.tradingview.com/x/TNnsB4yU Nagy kanoc pipa , savba visszateres pipa , mindenki esest var pipa . Akkor most fogja majd megtamadni a savtetot? Ha ezt jelentesig tenne akkor 43 k lehet a teto
Senki nem tudja eltalálni. Őszinte leszek hozzátok. Sorra kapom a baszogatásokat néha, hogy "csak shortolok". Mert amikor látom, hogy na long jön, mindig kapok egy (1.) beöntést. 2. long próba: pofon 3. long próba: szurok 4. long próba: tockos. Majd ugrik 2-3% -ot egy nap az árfolyam, eddig rommá verték, most +2-3% +, logikusan már nem nyitod a longot ,mert 2 napja még rommá verték, de az 2 napja volt. És mész ellenszélbe, amikor longolni kell (short!). Megunod,h shortolgatod, sorra buksz, fordítasz, LONG, majd jön a -4%-os beöntés, mert beterelték a népet maguk alá: Nevezzük bikacsapdának, hogy emelkedés van még gyertek, long van apukáim: na ezt történt 39700-ról 41600-ig, majd 4 nap alatt 38000. Ha az én pozim lett volna, ezt írtam is, korrekciós emelkedésre számítanék: 41500, lett 41600. Nem a 100-asokon van ahangsúly, hanem a korrekció mértékén. Lehet azt mondtam volna,h 39700-at kiültem, csak elindlult újra csúcs-hódításra. 1. Dupla csúcs reális? Nem. 2. Csökkenő csúcs reális? Igen, de hol lehet a vége? Tudom előre? Nem. 3. 41000-41100 körül szálltam volna ki és nem 41500-nél. 4. a 41600 tetőt sem találta volna el senki. Ahogy az alját sem tudjuk. Lehet fordítja ez a kalapács, de sok múlik USA-n, ott valamiért (nem tudom miért) longot látok. Túl régóta oldalazgat. Ami szemre probléma, NQ már -7%, S&P -3%, NQ -2%. OTP meg -10% Itt van a probléma, egy negatív hangulatban, amiben az OTP kiemelkedően teljesít, míg USA még csak "nézelődik" pislog, hogy talán esni kellene.
Ne foglalkozz vele más se találj el vagy ha igen akkor is csak nagyon ritkán én több mint 15 éve tőzsdézek napi szinten és nagyon-nagyon ritkán találom el az alját a tetejét még talán kevésbé az a lényeg a portfóliód pluszos legyen év végén mindig a többi az csak duma
Én bevallom katonásan nem tudom eltalálni se a tetejét se az alját ... ez benne van. 5.-én eladtam mindent és 13-án reggel short, de délután már short zárva és elkezdtem visszavenni long ... hiba volt, eddig.
Hát... a kolléga lehet elfelejtette, hogy mekkora a Magyarországi kitettsége a banknak. Ebből fakadóan nem gondolom, hogy -40-50%-ot esne a papír. Ahhoz másnak kellene történnie, ami régiós szintű.
OTP részvényesek ide!