26950-26970 között (napos-hetes) rés van, és az előző csúcs is 27000 vagy 26600, inkább. Adja magát, hogy legalább ezt meg kellene tartani. Osztalék-rallyval mi lesz? Elbukják 1/2 nap alatt? Akik realizáltak, boldogok, akik elfelejtettek...azok meg most döbbennek rá, hogy na milyen jó az osztalék, aztán lehet, hogy 2000 pontot buknak 3 nap alatt. Bármi benne van a pakliban. Én erősebbnek tartom a 25800-at. Hetes zárók-testek alapján. Ott erőt gyűjtött, és csinált egy dupla aljas 2 hetes. És ez a 25800 a nagy piros gyertyának is a teteje, meg a mostani havi gyertyának az alja is. Ami furcsa, DAX északra tart, az USA-ból áramlik ki a tőke, helyet keres. Mint írták: USA részvények drágák, mégis emelkedtek. Azért milyen furcsa. Mutattam ezt a 21440 es Nasdaq elakadást, pénteken bármi áron észak... de csak 21420-ig, tehát egyfajta "egy életem egy halálom emelkedés" de nem jöttek ki új csúcsra, aztán tessék, péntek záró után 23 óra után USA leminősítés. Tökéletes az időzítés. Túlhozott indexeket, túlhúzott részvények. POFON. Ez az egy életem egy halálom emelkedés hasonló, mint az OTP első 27000-es rallyja, 27000es felszúrás, utána másnap még 26600, miért is ne, majd utána csatt vissza 25800-ig. (bár akkor USA-DAX már rég esett).
De szerencse, hogy kiszálltam 28250-nél, realizáltam szépen, persze a csúcsot nem sikerült elkapni de annyi baj legyen. Szóljatok ha az alján vagyunk és visszaszállok. :)
OTP 1D: https://kephost.net/p/MTkzNjYxNQ.png Gyertyák alapján van hasonlóság a mozgásokban. Akkor 25k fölé tört ki, 4 zöld gyertya követte, az utolsó az 5. már mellézárt. Az első esetben egy kis kalapácsból ment fel, most egy kis dojiból, akár kalapácsnak is tekitnhető. *A mai gyertya nem hasonló, mert az előző zöld, a mostani piros.*! VIX +15% https://www.investing.com/indices/volatility-s-p-500-chart *Ha mégsem jön a világpánik, megviccelhetik a világot* egy 29k fölé nézéssel. Pont osztalékot előtt egy USA leminősítés... pont a "legjobbkor" jött...... Talicskázhatják ide is a pénzt, az USA-ból, de részvénypiaci- korrekció is lehet belőle. Egyelőre tippmix.
nálam ez mindent vitt ! ... :oD "Üdvözlet a világ legkeményebb játékában. Sajnos itt a világ legélesebb, leggyorsabb, legintelligensebb, legjobban informált, makacsul irracionális és sok esetben etikátlan elméi ellen játszod a játékot. A számítógépek, botok, robotok ellen játszol, akik gyorsabban reagálnak nálad. A traderek ellen játszol, akiknek sokkal nagyobb tapasztalata van a tiednél. A befektetési alapok ellen játszol, akiknek sokkal több pénze van, mint neked. A bennfentesek ellen játszol, akiknek több információjuk van nálad. Mások félre fognak informálni téged. És egy belső hang mindent megtesz azért, hogy megtörjön abban, amit cselekedned kellene. Így hát felejtsd el a gyors és könnyű pénzcsinálásról szőtt álmaidat!" .(eddig még nem olvastam, de szvsz. kb. tökéletesen leírja az egyéni/magán befektető kétségeit :)
Na, de te eddig is mindig azt kívántad, h shortolhasd. Akár mikor jöttél eddig is, mindig az volt a téma, legutóbb a devizás hitelek miatt vártad, h szakadni fog. Ahogy azt előttem is írták most is, meg már többször többen (köztük én is) korábban is, egyszer tuti lesz olyan, amikor igazad lesz és tényleg nagyot fog esni, akkor is meg fogsz majd jelenni, h te szóltál. Addig viszont inkább keresnénk az emelkedésen, ha már most az a trendi. Nem megyünk ellene, nem égetjük feleslegesen a lóvét.
Kedves 1valaki.. Tudom hogy sok topikozonak nem vagy szimpatikus a sokszor arogáns szokimondo véleményeid miatt de legalabb megmondod a frankot éjjel nappal ami a szivedet nyomja.. Nekemis az a véleményem hogy nyiss egy topikot ahol kedved szerint nyilvánits véleményt a tözsdei cégekröl és piacokrol amiben érintett vagy és amiben nem de annakis megvan az oka amiben nem..gondolom legalábbis.. Amugy a korábban beirt véleményed a Mol részvényének esésekor amikir bevásároltál belöle es 2800 alá vártad hogy jol bevasarolj ebbenis igazad volt.. Otp vel kapcspolatban azt irom hogy sokat tapasztaltam a müködéséröl mert az 1998 as időszajban VIP befektetési ügyfele voltam kerestemis pénzt velük de mivel olyan dolgok történtek a befektetési politikájukban amivel nem értettem eggyet ezért továbbálltam másik bankhoz ami azért sz@momra nem volt új mert szinte az összes magyar bankot végigjártam a Realbanktól Postabanktol Erstebanktol Otp banktol Budapestbantol s.t.b.és hát voltak kellemetlen és kellemed meglepetéseim a magyar bankokkal és brokercégekkel kapcsolatosan.. Otp esetét hogy miérz jöttem el nem részletezem mert a szétvállásunk mindkétrészröl nyereségesen és alkukötéssel történt.. Magyar piacon a kezdet kezdetétől az OTP bank szinte monopol helyzetben van és ennekis megvan a története és előzménye és a jelenlegi piaci vezető szerepénekis.. OTP drágán szolgáltatott és mostis drágán szolgáltat de biztonságos pl a régi Realbankhoz "talán van még aki emlékszik ezekre a bankokra?" és a régi Postabankhoz képest ahol eggyik naprol a másik napra "csődesemény történt váratlanul és az utoso pillanatban tudtam kivonni a pénzeim és befektetéseim csupán rosszmegérzés alapján nert nem voltak figyelmeztető jelei a csödesemény vekövetkezésének.. Lények egy kis történet az OTP BANK nál legutobb nemrég történrmt.. Néhány régi OTP takarékbetétkönyvet bevittem amit még legénykoromban betétgyüjtés formájában összegyüjtögettem es most gomdoltam hogy felveszem betétkönyvekben általam behelyezett pénzeket és berakom a tözsdére mert epp akkir a tözsdén volt szükségem a pénzre .. OTP bankban több orát kellett várakoznim mire kiszámolták az összeget kiiskaptam a behelyezett pénzeket de mivel kb 5 éve voltam utoljára a betétkönyvekhez elszámoltatni a kamatos kamatokat és eztkövetöen amiről én nem tudtam az OTP olyan döntést hoztak hogy a régi OTP Takarékbetétkönyvek re a továbbiakban nem fizetnek kamatot csak ay tökéket adják vissza és a betétkönyvekresem lehet többet pénzt befizetni és vevonják a betétkönyveket etért az történt hogy a tökét visszakaptam de "az elmult 5 évre betétkönyvenkénr 5forint kamatot kaptam es ez azt jelenti hogy 5 betétkönyvere 25forint kamatkifizetés történt.."Ebböl elég is volt és nem helyeztem be a kivett pénzt az OTP bank pénügyi ajánlataiba.."közbe amig több órán át az OTP vankban számolták nekem az 5 forintos kamaoikat addig a hosszu parkololás miatt megbüntettek biritékban az automra helyezve 10 000forinttal és kész ráfizetés lett az OTP hosszú ügyintezése amivel csak az OTP bank járt jól és nem ÉN.." Lényeg az OTP bank és brokercég drága szinte a legdrágáb de biztonságos.. Mostmárcsak azt kellene megcsinálbom hogy ÉN keressek OTP-n és rajtuk. és pénzügyitermékeiken rengeteg pénzt és ne azok"!!!!!!! 1valaki váim a hozzászolásaidat föleg a saját topikodban hogy ne hergerd az a rengereg tipikozot aki folyton csak szid téged "pedig sojszor igazad van ha brutálisan ki is mondod"!!
-Jó napot!-VG-Technikai:-Meghatározó ellenállási szinteket tört át az OTP árfolyama, egy meredek emelkedő trendvonal mentén. A következő potenciális ellenállás 29 ezer forintnál, majd 29 210 forintnál húzódik. Ugyanakkor az RSI indikátor a túlvett zónába ért, erre fél szemmel érdemes figyelni. Korrekció a zöld trendvonal szignifikáns letörése esetén indulhat a következő időszakban. Folyamatosan csúcsot dönt a BUX index - Világgazdaság
OTP részvényesek ide!