Jó akkor tippeljünk!:) Én felszúrást tippelek 23100-23150-ig majd visszakonszolidál 22700-23000 közé. Ott várom a zárást. Mondjuk 22800-22900 körül. Nem várom 22600 alá. Trump ralli van január 20-ig! Ez az én véleményem, meglátásom. Valamint BUX is kitört. Erősíti. Valamint szerintem megjelentek a túlvett piacokról a nemzetközi befektetők is. Nem várok esést!
Pszichológia. Nézzétek meg mi történik egy NAGY esés után. Még erősebb emelkedés. Szükség van az esésre. Lendületet kap az emelkedéshez. Jönni fog egy hír.....véletlenül..hogy az USA államcsőd ismét elmarad, az adósságplafont megemeliik, 10-20x megemelték már. Aki poziban van, longban, az cumizik, mégha átmenetileg is. Macus és társai ;-), aki a tőkét nem tartja bent mindig, kivár egy korrekciót, és akkor vesz bele, amikor már esett 800-1000-et. Megjátszák a hulámokat. Csak el kell csípni "nagyjából" az alját. Ezért vagyunk itt, hogy Ezeket a határokat megtippeljük, és segítsük a jelenlévőket. Macus tökéletes példa arra, hogy a Nagy emelkedés után is lehet kaszálni, jókor jó helyen. Shortra is igaz, de a longra is. Long trendet írunk, már 2-3 éve, így a reálisabb, a többi-gyorsabb profitt a long hozza. 21500>>> 22200/600/900 ki mikor adta el!! @Macus, eladtad már? vagy még tartod? Ha kitartottad 22900-ig, bírtad cérnával és e körül realizáltál, gratulálok!
Tippre? 22600 körül nyitottunk, felszúrás! Shortok csattogtatása... 22600 alá zárást "várok", talán 22200-ig is. Egy gyönyörű fordulós kalapács , ami tolja az arcát délnek. Szerintetek? Ez a short scenario. lehet mínuszolni! long scenario irány 23k
Sziasztok, erre nem láttam reakciót és cikket sem ergo senkinek sincs infoja... "Pénteken Nagy Márton a bankszektor szereplőivel tartott egyeztetést. Valami kiszivárgott erről? (Általában inkább piacromboló dolgokat szokott bejelenteni a 100 kilójával.)"
Amúgy aki pl. sokallta még november-decemberben a "fenntarthatatlan" emelkedést az USA-ban, annak egész jó belépési pontok vannak már most, de persze most "omlás" van és abba nem veszünk bele. :D Ilyen a pszichológia.
Múlthéten írtam: nincs eladó. Ezt úgy értettem, hogy kevés van a könyvben, van eladó, de relatíve kevés. 3MRD >+0,8% (1% körül volt) kisbüfi miért szállna ki most, ha emelkedik? valószínűleg a STOP 22200 felett van, a kicsiknél is. Aki 21500-21600-ról tartja, az elméleti kitörés 21950, még az sem ördögtől való, hogy odáig visszaroggyan, STOP 21950. kb.
Gyerekek. A világ omlik. Mi omlik? DAX -0,7% Nasdaq a túlhypeolt fostalicska -1,4%. 1x már írtam, vissza lehet kereskedni, bődületes long rally volt a mikulás alatt, minden m15-1h esést megvettek, újra és újra erőltették észak - észak. egy másik topic lakó szerint a sötét nagyúr akkor jön el, amikor már mindenki hisz a longban. és ők akkor fordítanak, amikor a többség longban van. Hogy ez a BUX és OTP/Telekomnál mikor lesz így, ez nagy kérdés. Soha nem a FUNDA fordította le őket, az OTP-t sem, hanem a külső passzát szél. HA USA esik 10-20%-ot pár hét alatt, akkor az OTP sem marad ki. Ismét leírom, 22600-as kötés 5MRD-ért, pénteki záró. Számomra már már felfoghatatlan.
Mert egy spekulans, korrupt szar az egesz bet is, nemcsak a politika.Novemberben egyetlen honap alatt ketszer annyit emelkedett mint elotte januartol oktoberig, es most megint kezdi, de mire? Az otp nem valtozott, a politikai helyzet is ugyanolyan szar, az ukran haborunak sincs vege, akkor mire emelkedik? Csak az lehet, hogy valakik mar tudnak fontos infokat amit a nyilvanossag majd joval kesobb fog megtudni. Ettol olyan szemet az egez bet.
Mivel a 23000 közeli tartományban van, azért ilyenkor már fel szokták lökni a kerek szint fölé kicsit. Ha nem is most de a nap folyamán, délutánig várnám azért, hogy egy második hullám is kialakuljon. Forgalom azt mutatja.
Arra emelkedünk, hogy az már egy ideje látszott, hogy Trumpn ak örülnek a befektetők. Várható volt, hogy beiktatása előtt lesz egy felhúzás! Ahogy közeledik január 20, annál erősebb. Én erre számítottam és úgy néz ki jött is. Meg ugye 22200 alatt oldalazott. Volt egy kitörés! A kitörés azért ilyen szinteken nem 200 forint szokott lenni. A vélemények a túlvettségen pedig megoszlanak. Vannak akik nem tekintik annak! Valamint ha van egy erős emelkedés, akkor tud lenni túlvettben hetekig! Szóval ennyi!
OTP részvényesek ide!