Rendben. Tudom mi az irány, de amit olvastam csak tudom értelmezni. Alteonak tegnap 5-kor ment a pozitív reklám Chikán Attila részéről, majd figyeld ott is az irányt. Nincs egy hete, hogy ott is egy évre +30%-ot jósoltak. Alteo el is indult felfelé. Az OTP a jó hírek re sem reagált sokszor. Mondom ezt úgy, hogy nem kevés részvényem van (otp, MOL).
Sztem fura nap lesz. Erstések hírekben shortra buzdítanak (este market). Én ezt veszem ki belőle. Ts56 =719!. Véleményem szerint elkezdi venni (vetetni), azt szépen felnyúlnak érte azt majd utánna jöhet a kisebb /nagyobb lejt menet. Sajna minden elemzés nélkül ezt látom. Már azt hittem tegnap is ez lesz. Elgondolkodtam én is a vételen, de........
Ha valid a formáció, akkor a középtávú cél lehet 23400, ami 22200 (kitörési szint) +1200 (alakzat talp értéke). Ha lefordulna, akkor viszont a középtávú cél lehet az emelkedő trendvonal újbóli visszatesztelése, amúgy ott jó belépő lenne longra, az pedig kb., mire odaérhet az ár, az olyan 21600 körül lehet, egy esetleges 21500-as leszúrással. Mindemellett ez tegnapi feltapadás nálam is a kitörési próba valószínűségét erősíti, szóval csodálkoznék, ha legalább egy próbálkozás ezek után nem történne.
Tegnap este én is erre kerestem a választ. Kitör, vagy még egyszer nekifut? Egyetlen határozott TA jelet nem találtam egyik tf-en sem ami eldöntené a "kell" irányt. Speka? Az inkább a kitörésre hajaz, de találtam a lefordulásra is gyenge érveket. A végén arra jutottam, hogy nem csinálok semmit. Tartom a longjaimat, 25 második felében, esetleg 26-ban kell a lezárásukról gondolkodni. Van egy játszós short pakkom és ennyi. . Ha kitör ráérünk még eladási pontot keresni, nem ma csinálja meg a januári csúcsot. Ha lefordul, abból az aljból sem ma fog megindulni. Relax ... Inkább azon érdemes gondolkodni, meddig mehet bármelyik irányba is ha eldől az irány.
Pont ilyet akartam én is írni ma ide. Csak nem volt időm. Múltkor pont így maradtam le kitörésről és utána már nem szálltam be. Ma utolsó percekben bevásároltam. Úgy látom, hogy reggel már nem lenne lehetőségem, olyan gyorsan történik majd minden. Aztán már nem szállnék be. Én se aggódnék most mert a konszolidációja megvolt. Tramp beiktatása fűti a tőzsdéket! Addig meghúzzák tuti. Mivel BUX kitört, ha minimálisan, de kitört. ÉN nem várnám, hogy visszaesik. OTP nélkül meg nem tudna emelkedni! Szóval egyikből jön a másik. Nem elsőre, rátapadt a kitörési pontra OTP. Ez már elsöntött. Természetesen ez az én véleményem. Itt most lesz egy szép emelkedés! Tankönyvi grafikon szerintem is!
Erős a papír, kitörés előtti állapotnak látom. Ez a fő narratívám továbbra is. :) Második a lefordulás az emelkedő trendvonal irányába, kisebb eséllyel. Ebben az esetben egy újabb erőgyűjtési kör lehet benne. Viszont effektíve, ma harmadik alkalommal teszteli a felső ellenállási szintet, most, mintegy feltapadva rá. Tankönyvi lett volna a harmadikra történő kitörés, de jöhet negyedikre is. https://ibb.co/qJBNmGw
OTP részvényesek ide!