A parkolóhely ami leginkább megdobja a költséget. Amúgy sem éri meg a városban autózni, nagyon sokan inkább maláj rendszámú autót vesznek és a határ túloldalán hagyják. De továbbra sem ott élek :)
Én inkább félig telinek látom azt a poharat. Lehet azt a hosszabb távot a COVID és az Ukrán aljjal így is értelmezni. https://invst.ly/13ue8i. Véletlen vagy szándékosan használod a logaritmikus skálát? Tudom a Stooq alapvetően azzal indul. Mint ahogyan az is közismert, hogy a Stooq beépíti a chartba az osztalék fizetéseket. Egy algoritmus szerint az osztalék mértékének megfelelően csökkenti a korábbi szinteket. Ezek miatt nem biztos, hogy ugyan azt látjuk a mozgásban.
Azokat még a múlt héten eladtam. Nem az alján, de hozott valamicskét a konyhára. Tegnapról mára játszottam még egy kört vele, csak úgy szórakozásból. Most várok. Holnap talán érdemes lesz megint TS beszállót keresni. Nagy tesónk azokat még nem vásárolta fel. :)
Európát onnan is csak ilyenkor lehet kereskedni. Külöben nagyon meglepne, ha nem tudnád miről van szó, természetesen a Sertoriusról. Ez a terelés erősíti a gyanút.:)
Nézd vissza a certik napi forgalmát. Egyidőben adtam el a régebbi certiket és vettem nagyobb áttételűeket belőle ( a profitot meg átforgattam másba). Legutóbb mielőtt Orbán kiment kávézni az ukrán támogatások jóváhagyásakor...
Meglepően keveset tudnak a szingapúri alapok az OTP-ről. Ezért is léptek későn. Amúgy elég nehéz lenne itt kommentelgetni, tekintve a 7 órányi időeltolódást.
Persze hogy így néz ki a grafikon. Minden páros év tavaszán jött a szartenger. 20' covid, 22' háború. Most van 24' tavasza. Ha nem jön valami majomnátha, vagy kína nem háborúzik tajvannal, akkor a 24'-es már nem így fog kinézni. Ha mégis jön valami szar, akkor lehet mondani hogy bejött a csárt. Csak éppen ez teljesen független magától a cégtől.
Azért az szomorú, hogy a 21 században egy nicaragui könyvelő száz évvel ezelőtti megfigyelései alapján hozol befektetési döntéseket. Utánaolvashatnál az időközben publikált pénzügyi, pénzügyi matematikai, ârfolyammodellezési elméleteknek. Legalább 15-en kaptak érte Nobel díjat, meg még egyszer ennyien financial behaviours kutatásokért....
Lehet hogy a makro ezt mutatja, de beszélgess a kkv-val, mást fogsz tapasztalni. Aki nem húzta le még a rolót, annak a fele is mutyizik. Persze a definíciók meg egyenletek mindig jól hangzanak, de a valóság sokszor nem ugyanaz. És a marinéni akinek megette az infláció a 120ezres nyugdíját, a kisboltos falun aki nem tud fizuemelést adni a melósának mert jelentősen visszaesett a forgalma (mivel kevesebbet fogyasztanak az emberek —-> lsd csökkenő áfa bevételek) magasról leszarja hogy jön-e Trump vagy sem.
OTP részvényesek ide!