Amikre hivatkozol azok is szempontok. Mennek az egyik oldalra. A másikra pedig hozzáíródik, hogy az OTP soha nem látott év/év alapú nyereséget ér el. A p/e értéke még mindig 5 környékén mozog. . Már nem Neked, az olvasónak: Döntéselmélet: Google Ishikawa diagram. Ábrázoljuk a pozitívumokat és negatívumokat, pro és kontra érveket. Rendeljünk hozzájuk esetleg súlyokat és próbáljunk érzelemmentes, objektív döntést hozni. Nehéz, nagyon nehéz ... Én mindig kételkedtem a működésében, de elvileg használható.
Kinyírod magad.. Miért nem várod meg amíg tényleg el kezd korrigálni? Bár az sem lesz tartós szerintem..Semmiképp nem shortolnám OTP-t,inkább a DAX on gondolkodom erősen.. Ha odaát a nagy testvér kifullad,na ott lehet egy szép korrekciót fogni.. Napok kérdése szerintem..
De ott nem volt ellenállás sehol felfelé, kamatok is mások voltak, így tudott 9 hullám lenni ami eleve rendkívül ritka. Az állampapír biztosan hozza ez meg vagy hozza vagy nem.
1, Túl közel van a kiütési szintje a TL88-nak. Hosszútávra szántam azt az áprilisi befektetést, nem akarok ugrálni, hullámlovagolni ezzel a pakkal. 2, Januárban ráfaragtam. Túl közeli kiütési szintű long certibe léptem át - pedig azt is hosszú távra szántam még 8k környékéről. Ki is ütötték ahogy illik. Még egyszer nem szeretném ezt a hibát elkövetni.
A tl87-nek 4.38 a tőkeáttétje a tl88-nak 6.1 és 1000-el olcsóbb is,tehát többet vehetsz belőle,vagy ugyanannyit,és több tőkéd marad játszogatni.. Gondolom a korlát ártól sem kell egyelőre tartani..13.800 távol van azért.. Az enyém 12.800-nál volt amikor belevettem 13200-nál. azért így utólag bátorság volt,de megérte..
OTP részvényesek ide!