Hmmm ... Segítség? Vagy inkább önmutogatás, saját tapasztalat, elképzelés világgá kiabálása amit csinálunk itt néhányan? . Nem esik távol tőlem az önirónia, önbírálat ...
". Nekem az a része nem stimmel, hogy nem csak Csányi alapítványai között történt átrendezés, hanem Csányi a saját részvényeit (azok egy részét) is eladta a Unitynek. Tehát tetszik vagy sem, ő ma több, mint négyszázezer darabbal kiszállt. " . Csányi adta gyakorlatilag magának el a részvényeket. Így elég hülye megfogalmazás hogy "kiszállt". Egy darab rézvénnyel sincs kevesebbje. Csányi 70 éves. Szerintem már készül lassan arra hogy mi lesz ha megtér az örök vadászmezőkre. Ezért a gyerekei az alapítvány koratóriumi tagjai. A cél gondolom hogy a vagyon ne töredezzen szét ( 5 gyerek ) hanem egybe maradjon de mindenki egyenlően részesülhessen belőle. Vagy ki tudja mi jár a fejében :). Mindenesetre nem hiszem hogy "Csámyi már szabadul" a részvénytől.
technikailag olyan, úgy nez ki a könyvben csak nem az. :) Vagyonrendelésnek keretében, ez a kulcsszó. A könyvben fix áras adás-vetelnek néz ki de pénz nem cserélt gazdát csak a részvények kerültek a vagyonkezelőbe. A sajatjába, tehát megtartotta Csányi csak nem a saját számláján. Jó, csaladi, ennyiben más de szerintem amíg él es van rá ereje addig ott minden úgy lesz ahogy ő akarja.
Ez nem ilyen egyszerű! Volt egy eladás és volt egy vételi tranzakció! Olyan technikai manőver, mind amikor eladsz és más megveszi, csak ez "nagybani piac" volt ...:))
Nem szállt ki, nem kapta meg senki senkitől az ellenértékét. Ez nem igazi adás/vétel. Egy rakat részvény átkerült a családi vagyonkezelőhöz. Ugyanúgy a Csányi családé maradt és nem vette meg senki tőlük, el sem adták. Technikai dolog ahhogy száz helyen írták.
"Legyen saját gondolatod és döntésed, ha már itt vagy a tőzsdén"...!!" Az van! Ebben biztos lehetsz! Nem a pingusok határozzák meg a kereskedésem. :) Ettől függetlenül érdekelt volna a véleményed. Ha csak puszta tényközlés volt és többet láttam bele, akkor sorry és lapozzunk!
Egy csepp segítséget sem érdemeltek! Ezek szerint igaz amit írtam ugye???!! Azt hogy neked mit sugall egy tény közlése, azt magaddal tisztázd le, ne rám akard erőltetni! Legyen saját gondolatod és döntésed, ha már itt vagy a tőzsdén"...!!
"Hiába, jó páran nem értik itt, hogy mi is történik, de azt hiszik hogy igen! " Mi történik? Áruld el légyszíves, hogy mi is értsük! :) A "Csányi már adja..." írásod azt sugallja, hogy szabadul a részvényeitől, a cikkek szerint meg egyik zsebből átrakta egy másikba. Szóval mi történik most itt valójában? Menekülni kell a telekom, mol, otp részényekből? :)
OTP részvényesek ide!