Ha esetleg lejjebb megy, azt ki kell használni hígításra, kb. ennyi most a teendő. Én biztos nem fogom eldobálni ezen az árszinten a meglévő pakkjaimat.
Nem kellett rá sokat várni, megérkezett az első célárvágás az OTP-részvényeire, azután, hogy kiderültek a részletek az extraprofit-elvonásról. Az intézkedés 300 milliárdos befizetési kötelezettséget jelent a hazai bankszektorra nézve, amelyből 82,5 milliárd forint jut az OTP Bankra. Ezt is figyelembe véve döntött elsőként az OTP-t követő elemzők közül az HSBC szakértője, hogy 18 300-ról 17 715 forintra csökkenti a célárat, a vételi ajánlás fenntartása mellett. Ez a 600 forintos részvényenkénti árfolyamhatás megegyező az Erste becslésével.
Sziasztok. Jól gondolom, hogy randomcapitl oldalán ha nyitáskor pl 9:01h vételnél vagy eladásnál piaci árat adok meg egyből teljesül, nem csak majd 15 perc múlva mikor már kiírják az árat. mert hogy nem élő adatot látok?
Chart alapján OTP helyzete nem rózsás. Hónapokig tartó vergődésre, esésre/csorgásra számítok. Szinte biztosra veszem, hogy 5.000 alá fog esni, idő kérdése. Az ideális alját le se írom. Hosszútávra most még nem javasolnám, max napizásra. Fordulat után viszont, a korrekciós emelkedést elég magasra várom, jelenleg kb 14.000-15.140 sávra tippelek.
Miért akarsz menekülni? Keresünk egy aljat. Lehet 8500 volt az, de lehet, hogy lesz még lentebb kétszer is a következő 10-15 napban, de csak kicsivel. Aztán mindenképpen jön egy nagyobb, több ezer forintos, több tíz napig tartó emelkedés. Minden lejövetelt inkább vásárlásra kell már kihasználni és nem kiszállni egy-egy felszúráskor. Persze ez csak a swingelőkre, esetleg hetes időtávon kereskedőkre igaz. Napizóknak teljesen másra kell figyelni, mint ahogyan az éves időtávon befektetőknek is.
Vélhetően ők is lejjebb fognak menni, ami magával hozhatja a további esést. Ami itt sokunknak a várva várt 13-15k, az jelenleg jó, ha 10-11k környéke szerintem (reálisan nézve). Mondjuk én nem értek hozzá, csak azt látom, mi zajlik. Túl sok a sz*r, fényt meg egyelőre nem látni az alagút végén sajnos.
OTP részvényesek ide!