De az, csak nehéz egyszerre feldolgozni ezt a sok értékes szakmai hozzá szólást, ami a lélegzet elállító forgalmat kíséri, ezért kikapcsolódunk egy kicsit.
A Rákosi rendszerben voltak "hívatásos " provokátorok. Mondtak jó nagy vér lázító marhaságokat, aztán aki már nem bírta idegekkel, az ellent mondott, erre a derék provokátorok elvitették az ÁVH-val.Érdekes, hogy ez pont Center elvtársról jutott eszembe...
Ezt nem az 1979-es kiadású törikönyvemből idéztem, hanem olyanoktól akik részesei voltak az eseményeknek. Kiváncsi lennék neked ki, és mit mesélt ezekről az időkről?
Akkor javaslom, hogy az otp arfolyama ugorja at a 6000-es tartomanyt, es 5999 utan mindjart 7000-rel folytassa!
56-rol jokat mondtok, tenyleg az a baj, hogy ugy tullihegik, mint annak idejen a partizanokat. Az volt a legszarabb, ahogy a magyar nyirta a magyart, sot meg az oroszokat is, mert ha jolt tudom 10.25-en a Kossuth teren oroszok is voltak, amikor a hulye avosok loni kezdtek a miniszterium tetejerol, az oroszok meg visszalottek. Mondjuk igaz az is, hogy az oroszok sorba allitottak az utcan elfogott gyanus embereket, mindnek megszagoltak a kezet, erezni-e rajta loporszagot, es akien ereztek, azt szo nelkul tarkon lottek. De szerintem megse ok voltak a legfobb rohadekok ebben a sztoriban. Sok kiskatona azt hitte, hogy a Duna az a Nilus - akkor zajlott a szuezi valsag is. Aztan persze kemeny helytartoi rendszerrel csinaltak rendet, de a kivegzesekert megsem lehet oket feleosse tenni, azt bizony a Kadar-rendszer muvelte, teljesen lealacsonyitva a jogrendszert.
A Bibliában a számoknak szimbólikus jelentésük van egy tízes skálán.
2 valaminek a megerősítését
3 azt már tudod
6 mindjárt bővebben kifejtem
7 az isteni tökéletesség az égi dolgokra
10 az isteni tökéletesség a földi dolgokra
Nos Sátán világa nagyon megtévesztő azok számára akik nem tudnak helyesen számolni, Jehova Isten számtan könyvéből a Bibliából. A 6 úgy tünteti fel magát mint aki Istentől kirendelt segítőkész
intézmény, de az igazi arca pusztít, rombol.Aki nem tudja melyik ér többet, a 6 vagy a hét, az könnyen összekeveri a kettőt.
Egyik olyan mint a másik, azt mondja.
De a ki tud " számolni " az tisztában van vele hogy a 6 eggyel kevesebb mint a hét. Majdnem annyi mint a 7, de mégsem éri el annak tökéletes színvonalát !
A 7 számmal kapcsolatban :
7 teremtési időszak
Vagy amikor Péter meg kérdezte Jézust, hogy ha a testvére vétkezik ellene de megbánja, akkor hányszor kell bocsánatot kérnie, vajon 7-szer ? Jézus azt felelte ha kell akár 77-szer is.(Máté 18:21.22. )
A tengerből feljövő 7 fejű vadállat aminek a tevékenységét megengedte Isten hogy tökéletesen bebizonyosodjon, hogy a mindenféle kormányzati irányzataik képtelenek jólétet és örök életet hozni az emberiségre. Onnan tudni hogy a vadállat a politikai hatalmakat szemlélteti, hogy a fejein 10 korona van.
( Jelenések könyve 13:1. )
nekem nagyapám mesélt 56-ról, akkor volt katona, és fölvezényelték Pestre (akkor volt életében először Pesten). Azt mondta, ha lőtte volna az embereket meglincselték volna, a nem lövi, parancsmegtagadásért lőtték volna fejbe. Három napig egy teherautó alá bújt el, nem lőtt, szó szerint be volt szarva.
Soha nem beszélt erről, csak a halála előtti estén mesélte el nekem. Azt mondta reméli mi soha nem fogunk olyat látni.
Jogos tiltakozásnak indult, utána háború következett , amiben mint tudjuk, mindenki negatív, aztán az utókor címkéket ragaszt, több kevesebb igazságtartalommal. Szörnyű volt a Rákosi rendszer, szörnyű volt amit a csőcselék művelt az ávósokkal, nem egy esetben a vélt ávósokkal, szörnyű volt a vérbírák eltökéltsége, és ennek a sok szörnyűségnek áldozatul esett számos ártatlan, és részben az eredeti nemes cél is. Mai nap talán a legszörnyűbb, hogy gyermekeinknek hamis pátoszokat tanítanak, ami unalommal tölti el őket, az igazság több tiszteletet ébresztene bennük akkor is, ha sok színübb lenne.
Pedig így történt. A házunkban egy orvost halálra rugdostak és felakasztottak, kirabolták, modván, hogy AVH-s, pedig Ő csak embereket gyógyított, és nem a Szovjetek, hanem a "forradalmárok" tették ezt vele.
Azt tudjátok,hogy a Sátán száma miért 666 ?
( Jelenések könyve 13:18. )
Miért háromszor van a hatos ? Miért nem négyszer vagy csak egyszer ?
Hm ?
Hát azért mert ez a sátáni világrendszer 3 fő alkotóelemből áll.
1 kizsákmányoló kereskedelem
2 hamis vallások
3 politikai kormányzatok melyek egyikét sem helyesli Isten.
És ezek hárman szorosan egymásba fonódva tevékenykednek közös érdekek céljából.
Pénzügyi és " kinek van nagyobb hatalma az emberek felett " célok ezek.
Talán sokan szeretnék ha A-PROFETA végleg el hallgatna, és mivel én nagyon szeretlek benneteket, ezért ennek a titkát is elárulom, hogyan.
Az erőszakos fenyegetések egészen biztosan nem fognak beválni, mert sokan voltak már akik,fenyegetőztek, vagy szerény életemre törtek, de kettőt közülük megölt a rendőrség, többeket meg tömlőcbe záratott. De voltak akik elvesztették minden vagyonukat csúfondárosan legatyásodva, némelyek meg nemes egyszerűséggel éppen haldokolnak. S mindez azért mert nem akarták tudni Jehova kijelentését a prófétáiról, miszerint : " ......mert aki titeket bánt az a szemem fényét bántja. "
( Zakariás 2:8. )
Úgyhogy nem valami bölcs dolog egy Istent magunkra haragítani, pláne olyan helyzetben amikor milliárdokat teszünk kockára a tőzsdén.
Na jó bevallom két melákot én ütöttem ki, mert már nagyon acsarkodtak és véletlenül elszállt a kezem. De aztán bocsánatot kértem tőlük, bár nekik kellett volna tőlem bocsánatot kérniük. De hát én ilyen kedves ember vagyok.
Szóval a " varázsige " az én elhalgattatásomra, nagyon egyszerű : Imában kérni kell Jehova Istentől. Pontosan úgy ahogyan Jézus tanította :
" Mi Atyánk aki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a Te neved.............stb. "
(Máté 6:9-15. )
Sokan tévesen azt hiszik hogy ezt szó szerint kell ismételni, ám ez egy vázlat. Mint szempontok amit még az iskolában tanítottak nekünk ha levelet intéznénk valakihez.
Pl 1. szempont : megszólítás.
2. szempont bevezetés.
3 . szempont fő téma stb.
Nos az imában az 1. fontos szempont, hogy Jehova nevét szenteljük meg a hozzá intézett kérés előtt. Egy gyakorlati példa : Tökéletes és igazságos Jehova égi Atyám, kérlek hallgass meg !
Ha ennek a szempontnak nem vagyunk hajlandó eleget tenni, akkor Ő egyszerűen így fog viselkedni:
" Sűrű felhő mögé zárkóztál, hogy ne jusson el hozzád az imádság. "
( Jeremiás siralmai 3:44. )
Aztán nagyon fontos még az Ő törvényeinek betartása is. De nemcsak úgy nagyjából.
" Mert aki az egész törvényt megtartja is, de vét egy ellen, az egész megrontásában bűnös. "
( Jakab 2:10. )
És ekkor " ......bármit kérünk is az Ő akarata szerint, Ő meghallgat minket.". ( 1 János 5:14. )
Igen ám ! De itt jön a svéd csavar ! Az Isten akarata pontosan az, hogy a prófétálás eljusson az egész lakott föld határáig. " Prédikáld a szót a sürgősség érzetével, állj elő vele alkalmatos ALKALMATLAN IDŐBEN. "
( 2 Timóteusz 4:2. )
" És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön, tanúbizonyságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég. "
( Máté 24:14. )
Ha valaki mégis úgy érzi hogy Jehova előírásai nélkül is meghallgatásra találtak az imái, az jó ha tudja, hogy valójában Sátán teljesítette a kérését, hogy félre vezesse, mert " Sátán is folyton átváltoztatja magát a világosság angyalává. " ( 2 Korintusz 11:14. )
Nagy volt a veszélye annak, hogy újra szélsőjobbos hatalomátvétel történik. Sokan-naív módon- abban reménykedtek, hogy az amcsik "tesznek rendet", de ez nyilvánvalóan újabb világháborúval fenyegetett, ezért esélytelen volt. Szóval igazán jó megoldás nem volt, látva múltbeli és jelen történetünket, annak nem igen volt esélye, hogy magunk rendezzük tisztességgel dolgainkat. Maradt a relatíve kisebbik rossz.
OTP részvényesek ide!