Szerintem jobb ha elhallgatsz, "rendet a Szovjetek" Wazze te hol élsz, oviba jársz még, csaréltesd ki a pamperst, aztán menj legózni!A te családod irtották volna ki, azt is rend csinálásnak neveznéd?
Nekem a szüleim, a nagyszüleim, az idősebb ismerőseim is egyöntetűen ezt mondták 56-ról. Budapesten ez volt a helyzet, vidéken nem tudom. Az mondták féltek kimenni az utcára, mert Magyarok öltek Magyarokat, legtöbb esetben ok nélkül. Ha nem csináltak volna rendet a Szovjetek, csak nagyobb lett volna az anarchia.
csak egy szösszenetnyi off.
Bár tudom, hogy a megvezetett agyúaknak mindegy mik a tények, de azért a rend kedvéért. 1956 egy csodálatos, fiatalok által indított megmozdulás volt, amelynek célja a rákosista önkény leverése volt. Bármily szomorú is a komcsizóknak, de ez bizony egy baloldali ihletésű mozgalom volt, nem a hortysta rend visszatérését, hanem egy szabad, de baloldali Mo-t tűzte ki zászlajára. Ami azután történt, az már egy nagyon szégyenteljes és zavaros történet lett. Kiengedtek köztörvényes bűnözőket, megjelentek a nyilasok és bizony válogatás nélkül lincseltek meg embereket, mert ávósnak gondolták őket. Suhancok fegyverrel randalíroztak, ez bizony minden volt, csak szent forradalom nem. Kár, hogy igy bemocskolták. És természetesen nagyon szomorú az is, hogy a gyilkosok helyett az eszmét tisztán képviselőkön álltak utána bosszút. De amint azt még mostanság is látjuk, a történelem legsötétebb alakjai a nagy igazságosztók...
Svájci frank robog a 222 Ft felé. Miért kellene venni az OTP-T? Ilyen árfolyam mellett a nemfizető adósok száma tovább fog emelkedni.Sehol egy pozitív jel. Lehet azért adott el Utassy is 150k részvényt mert már érzi a bukót.
Törölt felhasználó2010. 12. 28. 08:26
Mi várható Pista bácsi háza táján?
Longba vagyok érdekelt! Mikorra lehet 6000! február március reális?
Kösz az infokat!
Egyetértek!
Én csak 1990-ben értettem meg, hogy miért buktuk el 1848-at. (Széthúzás) A magyar demokrácia 90-ben is inkább a hortista álkirálysággal kokettált mint a 48-as hagyományokból újra épitkezett. (Ennek lett volna szimbóluma a Kossuth féle köztársasági cimer)
Hány éves vagy ? Én 43, tehát annyira nem fiatal. Voltam a Terror Házában és annak a szent helynek tulajdonított feeling már engem sem hatott meg. Olyanra emlékszem hogy katonaság alatt borzasztottam el a pol tisztet hogy szabadeuróparádiót hallgatok. Nem örült neki ... Nem is volt igaz csak bosszantásra ment ... 1956 ? Az már valójában majdnem egyenlő a fiataloknak az ókorral ... Szerintem nekem is.
OTP részvényesek ide!