A különbség, hogy a TBSZ-en adhatsz-vehetsz, tehát nem tartod azon 5 évig az eszközöket. A lakóingatlan nyeresége egyébként a legtöbb országban adómentes, ha ott van a lakcímed.
5 év után nem adózik a TBSZ. A lakóingatlan értékesítés sem jövedelem adózik öt év után értéktől függetlenül. Temrőföld bérbe adás is adómentes 5 éves szerződés esetén.
Mondom, az egyik lehetöség, hogy korlátozzuk a befizethetö összeget. De tényleg pe´lda nélküli és extrém igazságtalan is, hogy a tökejövedelem nem adózik (TBSZ-en, illetve az állampapír sem). Miközben lyukas as költségvetés és gyorsan nönek a vagyoni különbségek a magyar társadalomban. És mondom: az egész világon példa nélküli. Még maga a 15% is nagyon laacsonynak számítana a világban. Tehát a kompromisszumos javasölatom, hogy csak a TBSZ-en levö befektetés adómentes, és adott TBSZ-ra maximum 10.000.000 Ft-t lehet befizetni. Ezzel a kisember béken van hagyva, de akinek sok jövedelme keletkezik tökebefektetésböl, az adózik egy picit. Ennek sokkal több értelme lenne, mint a tervezett vagyonadónak...
OFF nem ide tartozik, nem csinálok rendszert belőle, de mi lenne ha baltiak modeljét követnénk, ami 21. századis, nem ázsiai kistigris szeretnénk lenni az iparral: miszerint új gazdaság, Bolt, Skype, meg mittumén mi jött onnan. Sok jött onnan.
Jómagam balliberális konzervatívként, talán a TBSZ-t nem baszogatnám, még mindig nincs semmi pénzügyes tudatosság a Mo-on. Cserébe nem sokat adnék gyárletelepedésre, úgy sincs munkaerő, de ha igen én amennyit adnak egy főre kkv szektorban vállalom, hogy adják nekem, kb 20-50M/fő szokott lenni. Be se kell járni, fizetem őket. Normális? Utána még utak, vasút lófax.
Jelenleg nem tudom, hogy hol, milyen konkrét árnál érezném azt, hogy örülnék neki ha eladnám. Olyan régen benne vagyok, hogy egyszerűen céltalanná vált az eladás. Egyébként másrészről vannak terveim, ezek nem a tőzsdézéssel kapcsolatosak, de úgy látom meg tudom azokat valósítani anélkül, hogy részvényeim eladására kényszerülnék. Amiben hibáztam, azt utólag úgy látom az, hogy TBSz-t a kezdetekkor nem nyitottam. Csak rövid távra terveztem, aztán hosszú lett belőle.
Kb. 2 hónapja tettem be eladási megbízást 2300-ra, pakkom kisebb részére. Még soha nem adtam eddig el belőle. Régóta vagyok benne és kivétel nélkül mindíg vissza csorgott miután új csúcsra ért. Tegnap 100 + 52 db ment el 2300-on. Utána vagy 20 percig nem volt kötés. Módosítottam a maradék eladását 2400-ra. Van még úgyis ezen felül vagy kb. 4000 db-om. Nekem ez valahol egy játék. Biztos észrevettétek, hogy nem értek hozzá, ezért ki is utáltatok magatok közül, de azért őszinte vagyok, nem hazudok sem a mennyiségről ami van, sem a meggyőződésemről. Nem vagyok sem Panny szakértő, sem szerencsés és bizalmatlan is vagyok. Ne hallgasson senki rám, a manapság tőzsdéző fiataloknak van tudása (én még az átkosban szocializálódtam) és friss az agyuk. Én csak egy haszontalan idióta vagyok!
Szia Oldrider, Kérlek ne vedd támadásnak, de régen gondolkodom rajta, hogy amint te bejelented, hogy mégse adod x forinton a részvényeket, akkor rövidesen elérjük. Szerintem te követed a részvényt, enged meg, hogy nyugodtan bírálj. Csak egy kérdésem lenne: nekem jó itiner, mikor te kiveszel valamit valahol. Az tőbbnyire megvan. Most itt sokan másképp gondolják, de szerintem korábban talán mókás volt, de érdekel.: mi nem tartjuk, te tartod, de miért és mikor emelsz a céláron? Szerintem most el kell adnod, de tippelek: nem.
Akkor (ha minden szempontból) logikus lenne, szerinted teljesen helyénvaló a cégben és a vezetésében Rencsár jelenléte. Szerintem meg majd megsúgják Gyimóthynak meg a tanácsadójának Bokorovicsnak, hogy ez így nem frankó. Vagy rendezze le a cég az eltávolítását, vagy várjanak addig a támogatásokra, amíg a Vagyonvisszaszerzési Hivatal lerendezi Rencsárt, ami biztos be fog következni, csak nem vele fogják kezdeni az elszámoltatást, az el fog időben húzódni. Az eu-s pénzt meg gyorsan kell majd osztani.
Nem hiszem, hogy egy olyan cégbe amiben 12% tulajdona van egy neres oligarchának, majd Kapitány István önteni fogja a lóvét. Ki is rúgná hamar Magyar Péter! Tuti megnézik majd, mielőtt az eu-s pénzeket kiosztanák, hogy milyen tulajdonosi szerkezettel bír a pályázó cég.
PannErgy célár: 2.546 Ft
Felértékelődési potenciál: 37%. (2025.10.06.)