Topiknyitó: signal2 2025. 10. 06. 14:14

PannErgy célár: 2.546 Ft  

Az OTP 2.322 Ft-ra emelte a PannErgy célárát.
Felértékelődési potenciál: 37%. (2025.10.06.)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ZSETON70
ZSETON70 kedd, 16:54
Sztem érdemes minden évben tbsz-t nyitni,akkor öt év múlva minden év végén lejàr egy és lehet kivenni ha szükséges 
signal2
signal2 kedd, 16:30
Előzmény: #907  csuloktata
A különbség, hogy a TBSZ-en adhatsz-vehetsz, tehát nem tartod azon 5 évig az eszközöket. A lakóingatlan nyeresége  egyébként a legtöbb országban adómentes, ha ott van a lakcímed.
csuloktata kedd, 15:48
Előzmény: #905  signal2

5 év után nem adózik a TBSZ. A lakóingatlan értékesítés sem jövedelem adózik öt év után értéktől függetlenül.
Temrőföld bérbe adás is adómentes 5 éves szerződés esetén.
szakallamigazgato
szakallamigazgato kedd, 15:39
Előzmény: #905  signal2
Ezzel mondjuk egyet tudok érteni.
signal2
signal2 kedd, 15:30
Előzmény: #903  szakallamigazgato
Mondom, az egyik lehetöség, hogy korlátozzuk a befizethetö összeget. De tényleg pe´lda nélküli és extrém igazságtalan is, hogy a tökejövedelem nem adózik (TBSZ-en, illetve az állampapír sem). Miközben lyukas as költségvetés és gyorsan nönek a vagyoni különbségek a magyar társadalomban. És mondom: az egész világon példa nélküli. Még maga a 15% is nagyon laacsonynak számítana a világban. 
Tehát a kompromisszumos javasölatom, hogy csak a TBSZ-en levö befektetés adómentes, és adott TBSZ-ra maximum 10.000.000 Ft-t lehet befizetni. Ezzel a kisember béken van hagyva, de akinek sok jövedelme keletkezik tökebefektetésböl, az adózik egy picit.
Ennek sokkal több értelme lenne, mint a tervezett vagyonadónak...
szakallamigazgato
szakallamigazgato kedd, 15:22
Előzmény: #903  szakallamigazgato
OFF nem ide tartozik, nem csinálok rendszert belőle, de mi lenne ha baltiak modeljét követnénk, ami 21. századis, nem ázsiai kistigris szeretnénk lenni az iparral: miszerint új gazdaság, Bolt, Skype, meg mittumén mi jött onnan. Sok jött onnan.
szakallamigazgato
szakallamigazgato kedd, 15:08
Előzmény: #898  signal2
Jómagam balliberális konzervatívként, talán a TBSZ-t nem baszogatnám, még mindig nincs semmi pénzügyes tudatosság a Mo-on. Cserébe nem sokat adnék gyárletelepedésre, úgy sincs munkaerő, de ha igen én amennyit adnak egy főre kkv szektorban vállalom, hogy adják nekem, kb 20-50M/fő szokott lenni. Be se kell járni, fizetem őket. Normális? Utána még utak, vasút lófax.
Jocek kedd, 15:02
Előzmény: #901  vcsmate
Nekem az átlagáram magasabb de sikerült nagyobbacska pozíciót kiépíteni, jókor. 
vcsmate
vcsmate kedd, 14:39
Előzmény: #899  signal2
Nekem 312, sajnos az átlagár 900 környéki 
dexter kedd, 14:25
Előzmény: #897  szakallamigazgato

Nekem is 380 körül van a nagyrésze.
Én mondjuk egyből tbsz-retettem. De ha van miből adózni, akkor nem olyan gáz.
signal2
signal2 kedd, 14:23
Nekem 306 Ft a legalacsonyabb vételem. 
signal2
signal2 kedd, 14:22
Előzmény: #897  szakallamigazgato
Én egyébként beszüntetném a TBSZ-t, vagy maximálnám a befizethetö összeget. Nem kevesen százmilliókat keresnek adómentesen. Nonszensz. 
szakallamigazgato
szakallamigazgato kedd, 13:51
Előzmény: #896  szakallamigazgato
Én most nézegetem eladásra a 2015-ós 380-410 közötti Panergymet, fogok adózni. Az újak már TBSZ-en vannak.
szakallamigazgato
szakallamigazgato kedd, 13:47
Előzmény: #895  oldrider
TBsz-t nyissál. Adj el, majd vegyél vissza TBSZ-re olcsóbban, vagy akár azonnal is. Mondjuk 5 év cserébe.
oldrider kedd, 13:41
Előzmény: #892  szakallamigazgato
Jelenleg nem tudom, hogy hol, milyen konkrét árnál érezném azt, hogy örülnék neki ha eladnám. Olyan régen benne vagyok, hogy egyszerűen céltalanná vált az eladás. Egyébként másrészről vannak terveim, ezek nem a tőzsdézéssel kapcsolatosak, de úgy látom meg tudom azokat valósítani anélkül, hogy részvényeim eladására kényszerülnék. Amiben hibáztam, azt utólag úgy látom az, hogy TBSz-t a kezdetekkor nem nyitottam. Csak rövid távra terveztem, aztán hosszú lett belőle.
szakallamigazgato
szakallamigazgato kedd, 13:34
Előzmény: #893  oldrider
Köszi a választ, szerintem te értesz hozzá, csak nehéz veled együtt élni. Talán nem voltam eléggé pozitív, de asszem értesz.
oldrider kedd, 13:27
Előzmény: #891  szakallamigazgato
Kb. 2 hónapja tettem be eladási megbízást 2300-ra, pakkom kisebb részére. Még soha nem adtam eddig el belőle. Régóta vagyok benne és kivétel nélkül mindíg vissza csorgott miután új csúcsra ért. Tegnap 100 + 52 db ment el 2300-on. Utána vagy 20 percig nem volt kötés. Módosítottam a maradék eladását 2400-ra. Van még úgyis ezen felül vagy kb. 4000 db-om. Nekem ez valahol egy játék. Biztos észrevettétek, hogy nem értek hozzá, ezért ki is utáltatok magatok közül, de azért őszinte vagyok, nem hazudok sem a mennyiségről ami van, sem a meggyőződésemről. Nem vagyok sem Panny szakértő, sem szerencsés és bizalmatlan is vagyok. Ne hallgasson senki rám, a manapság tőzsdéző  fiataloknak van tudása (én még az átkosban szocializálódtam) és friss az agyuk. Én csak egy haszontalan idióta vagyok!
szakallamigazgato
szakallamigazgato kedd, 13:14
Előzmény: #891  szakallamigazgato
Rövidebben fogalmazok. 2300-ad meglett, most hová rakod a célárfolyamod? Tényleg érdekel.
szakallamigazgato
szakallamigazgato kedd, 13:06
Előzmény: #890  oldrider
Szia Oldrider, 
Kérlek ne vedd támadásnak, de régen gondolkodom rajta, hogy amint te bejelented, hogy mégse adod x forinton a részvényeket, akkor rövidesen elérjük.
Szerintem te követed a részvényt, enged meg, hogy nyugodtan bírálj.
Csak egy kérdésem lenne: nekem jó itiner, mikor te kiveszel valamit valahol. Az tőbbnyire megvan.
Most itt sokan másképp gondolják, de szerintem korábban talán mókás volt, de érdekel.: mi nem tartjuk, te tartod, de miért és mikor emelsz a céláron? Szerintem most el kell adnod, de tippelek: nem.
oldrider hétfő, 19:54
Előzmény: #888  signal2
Akkor (ha minden szempontból) logikus lenne, szerinted teljesen helyénvaló a cégben és a vezetésében Rencsár jelenléte.
Szerintem meg majd megsúgják Gyimóthynak meg a tanácsadójának Bokorovicsnak, hogy ez így nem frankó. Vagy rendezze le a cég az eltávolítását, vagy várjanak addig a támogatásokra, amíg a Vagyonvisszaszerzési Hivatal lerendezi Rencsárt, ami biztos be fog következni, csak nem vele fogják kezdeni az elszámoltatást, az el fog időben húzódni. Az eu-s pénzt meg gyorsan kell majd osztani.
signal2
signal2 hétfő, 16:56
Minden szempontból logikus lenne, ha az EU-s pénzek egy része ebbe jönne, ugyanis csak elönye van: energiafüggetelnség növelése, környezetkímélés.
ZSETON70
ZSETON70 hétfő, 16:44
Előzmény: #885  salaxx
Nem úgy gondoltam, hogy ömleni fog a pénz,de nem is fogják blokkolni.
oldrider hétfő, 13:24
Nem hiszem, hogy egy olyan cégbe amiben 12% tulajdona van egy neres oligarchának, majd Kapitány István önteni fogja a lóvét. Ki is rúgná hamar Magyar Péter! Tuti megnézik majd, mielőtt az eu-s pénzeket kiosztanák, hogy milyen tulajdonosi szerkezettel bír a pályázó cég. 
salaxx
salaxx hétfő, 13:04
Előzmény: #884  ZSETON70
hat nemtom, egyelöre szerintem semmit nem hallottunk az uj politikatol. De ha van valami irasos, akkor nyugodtan cafolj meg.
ZSETON70
ZSETON70 hétfő, 13:01
Előzmény: #883  signal2
+ a politikai hozzààllàs,sztem 3K fölött van a reàlis 12 havi célàr.
signal2
signal2 hétfő, 11:08
Előzmény: #882  salaxx
A 2546 Ft-s célár januári. Aóta megtermelödhetett kb. 150 Ft plusz eredmény, és a hozamok is lejjebb mentek. Most kb 2800 körül lehet a 12 havi célár.
salaxx
salaxx hétfő, 11:03
Előzmény: #881  ZSETON70
r2260 szep vetelekkel
ZSETON70
ZSETON70 hétfő, 10:12
Előzmény: #880  oldrider
Még lehet a héten meglesz,alig van màr eladó 2250-en.Pénteken még fullon volt a könyv...

Topik gazda

signal2
signal2
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek