Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
10ndolgotntudnek cáfolni pali. Ez így ahogy van hülyeség. És bocsáss meg ezért Bizonyos rezsimekben igen, mert risk-on környezetben a tőke átsúlyoz növekedési sztorikba. De ebből nem következik, hogy az aranynak mindig vagy elsőként esnie kell. Az arany nem egyszerűen "anti-részvény”2)Tehát az, hogy Nvidia jó előrejelzést adott, maximum részleges magyarázat az átsúlyozásra, de nem teljes magyarázat az aranymozgásra. Főleg nem akkor, ha közben makróban inflációs, fiskális vagy geopolitikai kockázat is nő.
Még valami . Ha Dél Korea nem kap olajat , nem tud chipeket, memóriákat gyártani —> nem kell ezüst , arany . A fizikai befektetők meg nem 4600 ön fognak venni ..Ja apropó . Olvastam India felfogja pörgetni az ezüst vételt április 1-től. Érdemes megjegyezni ..
Nem a TACO a Vorospajzsosok. Erre azt mondják sokan oké ez alusisak. Hát igen, átlagos történelem tudással én is azt mondanám. Csak én egy svajci egyetem 2011 és munkáját a világ top 500 ceg keresutulajdonlasarol olvastam el. Azóta már Nem érhető el interneten. Levontama a konzekvenciat. Világháború is ki kész robbanva, de ők a vilaggazdasag feletti hegemonia el nem engedik ha 10 milliók is döglenek bele. Sokan azt mondják ez hülye... Én viszont olvastam, és nem a kurucinfón hanem egy bizonyos svajci egyetemi tanulmányt. Messzire vinnne a Vanguard, blackrock és a statestreet, Fidelity elemzése, úgyhogy ezt hagyom is. Szeteroszakolt szétmanipulalt piacon okoskodnak a buta emberek és azt se értik mi folyik korolottuk... Köztük én se. :)
Tudod, hogy a legdörzsöltebb hamiskártyások ellen kell játszani, szóval így tekints a helyzetre. Ha van 4x nyereség az is nagyon-nagyon szép teljesítmény az ilyenek ellen.
Tech reszvenyek tartjak magukat, de ha esetlegesen egy FED hike benez a kepbe, vagy egy recesszio akkor tech reszvenyek meg jobban ossze fogjak szarni magukat, csak jelzem, lasd 2022 pl.
Én tényeket közöltem, hogy a nagyok adták a papíraranyat . Az is tény , hogy a nagyok növelték a kp; illetve short állományt . A retail meg veszi ész nélkül hitelekből .. Nincs itt semmi anomália . Az aranynál el fog jönni az idő vagy már eljött amikor a vevők félreállnak, a kicsik besokallnak. .. Tanuld már meg - első a rv piac .. Csodálkozol , hogy lassan korrekciózik amikor pl. az Nvidia brutál előrwjelzéseket ad . Átsúlyoznak az eszközökön belül egyenlőre . De ha belegondolsz hamarosan ugrik az infláció amire már gyorsabban fogunk mozdulni . Bányászok — a költségek növekednek , új bányát nem fognak nyitni ilyen helyzetben ezért ez lefelé nyomja árfolyamot . Ugyanakkor sorba jönnek ki a jó jelentések mert eddig 45 USDvel számoltak most stabilan 70 felett vagyunk.
Igen ez a kulcs, es hihetetlenul orjito: "De nem!!!!!!!! Nincs index esés, minden szuper ATH körül vannak par%al al lejjebb. Ennyi. Szetvernek valamit ami kezembe kerul, hogy SP500 ATH korul van, alig esett barmit is haboru kirobbanas ota, pedig azota kiderult nem keves dolog az US manipulaciobol, legfokepp hogy nem par napos haboru lesz, ugye ez mar nem kerdes lassan 1 honapja tarto haborunal... De valahogy indexek ezt leszarjak, tortenelmi lecke, hasonlitsa ossze mindenki azonos idotavnal mennyit estek elozo olajat erinto haboruknal a reszvenyek, segitek: SOKKAL TOBBET. Most a TACO dolgozik, csak en fel nem foghatom hogy lehet valaki annyira gyoker idiota, hogy barmennyire is hisz TACO-ban, vagy barmennyire is nem latja at, DE ezt is allitom bemesz egy US lakta Discrodra es legtobbszor megy a kumbayya es buy the dip. Retail szetvasarolja magat ez tartja fenn es US gov hazugsagai a piacot...
Ez mindig igy volt es jol latod csak narrativa szamit... AMZN 2 even at nem volt AI stock -> ezert semmit nem emelkedett AMZN EGYBOL AI stock lett, amikor el kellett adni az AI cegeket, es elso volt hogy essen. Volt az a narrative is, hogy: AI egy fos, semmire sem jo, minden AI CAPEX spending egy szar (20-40%ot esett MAG7) AI avilag legjobbja es minden szoftver megol (50-80%ot estek SaaS cegek) Softwarmageddonnak is hivtak. Szóval nem most kezdődött, hogy teljesen más narratívák mennek párhuzamosan, de most is háborúban vagyunk, ugyanez… Néz meg Airlines cégeket, kialltak CEO-k hetfon azt mondtak minden OK, azóta emelkednek főleg Airline cégek, de ha ránézel háború végenkőzelében sem vagyunk, olaj azota is emelkedik, recesszio eselyes, de ugye repulni fognak emberek meg airline cegek profitja is valtozatlan :D :D :D Inkabb essen ezust 50%-ot tetejerol... Tiltre tesz, mert ebben a kornyezetben foleg rovid tavra semmit nem lehet venni, de meg kozephosszutavra is nehez...
Mrsomm se buta gyerek tovább bővített az AAGF ét. 3 napja. Na azoza 22%minusz. Ennyit még közelbe se esett az ezüst....rohejbazbegesz NDX meg - 0. 2% minuszban van... Ja és az legjobb USA olajosom se emelkedett 7%nal többet, jaaaaaaaaamwet ott meg az a. Narrativa hogy csak pár hétig lesz ilyen magasan a wti. Ugye senki se érzi a a 2 narrativa közötti ellentmondást amit az angolszász cion médiaheeger nyom le a torkunkon????? Na??????
3 és 3s mivel mondtam már ha az arany vagy az ezüst esik 2%ot akkor a részvények 10%ot,!!!!! Esnek! De ez fordítva nem igaz mert az arany és ezüst szektor részvényeim nem emelkednek csak 2-3%ot egy arany ezüst 2-3os esésnel. Fura anomália. Megertem egy misét.. Ugyan ez az olajnal. Felfelé reumás csiga lefelé egy oresnyiknraketa sebessegevel mének ezek az instrumentomok. Szóval nem 5 év hanem 3 év. És nem maradt 500% hanem a fentebb leirt anomália miatt már 400%alatt vagyok. Tegnap is a value nem himinhumi hanem VALUE! szektorreszvenyyeim 7-10%oz estek 2.5%arany esésnel. És ami nap is ugyan ez ahogy a nyitit nézem. Azon röhögök magamban hogy az NDX nem esik, SP 500 nem esik. Mert ha esne az is mondjukn4-5%ot és jönne a prtfoliokbannaz alapoknal az 1%arany szegmens margin call ja akkor értenem.. De nem!!!!!!!! Nincs index esés, minden szuper ATH körül vannak par%al al lejjebb. Ennyi. Nézz már rá a mitesekte a chartra, a volumen re úgy adják a papír aranyat hogy nem várnak a vevore, hanem ész nélkül öntik le..... Ilyen csak akkor láttam ha NDX - 4%ban pánikban van és margin call effekt miatt de nincs naponta - 4%bannaz NDX. Akkor senki se. Mondja mi végre öntik le papír arannyal az egész piacot.....??? Ertelemes választ sehol se olvasol.... Mindenki kerüli, mert nem értik. Csak a melle dumalas megy. Neked van logikus értelmes magyarázatod hogy miért öntik így az aranyat mikor 4 oldalról van a satuban az usa és a FED??? Nincs.. Ugye??
Az a baj itt párhuzamosan kell gondolkodni a rövid / pár napos hetes esetleg hónapos / illetve a középtávú hatásokon. Ha most megnyílna Hormuz rakéta 3-4 napig . Aztán a piac elgondolkodna , hogy a kutak újranyitása , szállítások normalizálódása 1-2 hónap . Addigra már az infláció beépül az élelmiszer árakba . Ami már nagyobb súllyal szerepel a kosárba . Ezenkívül az iparágak árfolyama is ciklikus . Most a repülősöket , tankereket . Kellene álljon megfogni , Bankok még odébb lesznek .. Nálam a portfólió : stabil osztalékrèszvények , illetve magyar blue papírok , mellette vannak certifikátok : index shortok. , bankos shortok rövidtávra ! .. mert certi . Igen nem néz a helyzet jól ki . További esések jönnek USA dax . BÉT is bár kisebb mértékű . Nemesfémekbe bármikor benne egy jelentős szakadás..
Én is hasonlóképpen állok most jól néz ki az államkincstárban lévő pénz de azért ez pillanatok alatt megfordulhat és nagyon sokszor meg is fordul lehet hogy trump a hétvégén elgondolkozik ezen az irányi háborún és minden megváltozik a jövő héten reménykedem
Múlt héthez képest a teljes tőzsdei portfólióm egyenlege (rv, certi, USA, EU, HUN) -17% jelenleg. Egyáltalán nem néz ki jól a cituáció. Mindezt 88%-os kitettség mellett immár. Ehhez képest a FIXMÁP, BMÁP, PMÁP, MÁP+ kincstári számla egyenlegének folyamatos emelkedése üdítő látvány.
-Private Banking friss:-Ezüst.A szűkülésből letört néhány napja, így tartja az ideális csökkenő trend alatt magát. Erőt is lefele mutat, így esés jöhet a február eleji mélypont környékére. Az 56,25-62,5 környéki zónában található erős támasz. Amíg a piros trendvonalat nem töri át újra, addig a long oldalt nem érdemes erőltetni. Ellenállások: 100; 106,25; 112,5; 118,75; 121,88; 125; 128,12; 131,25. Támaszok: 68,75; 62,5; 59,38; 50.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)