Letöltöttem a chatGT.!!! Meg is kérdeztem tőle ahogy tanacsoktad! köszi!!!! Akkor a chatGPT is téved mint én:).!!!
Nekem nézd el 2022 vége óta nem fogalkozok olajszektorral,
ChatGPT neknmegbird meg hogy rosszul tudja😂
""A venezuelai nehéz olaj nem „jobb” — hanem stratégiailag nélkülözhetetlen.Megmutatom miért.🛢️ 1️⃣ A finomítói csapdaAz USA, Kína, India, Európa:az elmúlt 40 évbentízmilliárd dollárokértolyan finomítókat épített, amelyek:nehéz, kénes olajat tudnak feldolgozniEzekben van:kokerhydrocrackerdeep desulfurizationEzeket nem lehet leállítani könnyű olajra.Ha csak Brentet adsz nekik:túl sok benzin lesztúl kevés dízelrossz lesz a profitmegdöglik a finomító gazdaságilag🧠 2️⃣ A nehézolaj titkaNehézolaj =sok hosszú szénlánc → ebből lesz:🛢️ dízel✈️ kerozin🚢 hajóüzemanyag🛣️ aszfalt⚡ petrolkokszEz az ipari világ üzemanyaga.A Brent:túl „tiszta”túl sok benzinkevés gázolaj🌎 3️⃣ Ki uralja a nehézolajat?OrszágNéhézolaj🇻🇪 Venezuelavilágelső🇨🇦 Kanadaóriási🇮🇷 Iránsok🇮🇶 Iraksok🇲🇽 MexikósokEz a lista:a geopolitika térképe💣 4️⃣ Miért volt Venezuela stratégiai célpont?Mert:az USA Gulf Coast finomítóivenezuelai típusú olajra vannak optimalizálvaOroszország + Venezuela együtt → uralják a nehézolaj-piacotHa ezt elveszítik:a nyugati dízelrendszer összeomlik.Ezért nem Brentért mentek oda.Hanem nehézolajért.🎯 Egy mondatbanA venezuelai olaj:nem jó — hanem kritikus.Ez az ipari világ „fekete aranya”,nem az autós benzine"""
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)