Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Háát, van az úgy, hogy jól jársz, ha nem tudsz bevásárolni. Ha esik is , jobb a pozi, realizálás meg már volt. Most -600 a bekerülési ár. Ezelőtt is voltunk 6000 alatt, csak most venni sikerült, nem aggódni. Ha kell, megyünk lejjebb, pihenők csak vannak, nem?
Leszámítva azt az aprócska Tényt, hogy kb minden téves ezekbol amit írtál. De hát, sose bírtam felfogni hogy hogy az istenbe lehet megitelni a globális geopolitikat, és a globális gazdasag politikát a hazai jobb vagy baloldali elvakult szemszögből figyelni és megitelni. (A fórum tagok 90%).Ennek mi értelme.??? Kb. Mintha lenne egy tétmecs a Vasas és a Barca között, és mivel Vasas rajongó vagyok azon álláspont/nézőpont alapján néznem a lehetséges scenariokat... A realitasokat kell nézni nem a vagyvezerelve az ideákat. Mert az alapján az Oroszok már elvesztették 2022 nyarán a háborút és sorolhatnam, stb.. ..... Ja nem.....
Ehh megmondtam már 2022 áprilisban az FF topikban hogy jön a ketpolusu vilagrend. Humin és Zeden kívül senki se hitte. Mindenki minuszolta mert nem ertettek, hogy Kína már akkor se egy zoknit, cipőt, acélt, rizst gyártó Ázsiai ország.!!!! Orosz ukrán háború ennek volt manifesztációja. Nem az oroszok gyengitese volt a végső cél, hanem a nyersanyagban brutálisan gazdag Oroszországba új elnok aki nem ad nyersanyagot Kínának és akkor Kínának kampó lett volna.... Ezt mondtam lassan 3 éve. De nem jött össze Biden adminisztráció ak, és évente növelte 5-7% os USA GDP vel a hianyt és allamadossagot. Most jön Trump papa meglatja a kulkerhianyt, alllamhaztartasi negatívumot, hianyokat, alrendszerek hiányát, a gazdaság állapotát, allamadossagot finanszírozási költséget a külföldi fegyverszallitasok és Ukrajna Izrael védelmnek az árát. Aztán mindenki csodálkozik ami most jön?? Na ne vicceljunk uraim. Hát Trumpnak kb zéró mozgástere van gazdaságilag. G7 méltó ellenfele a BRICS. Jönnek a vámok, és a chicken game játék(jatekelmélet egyik alap tezise) ...... és a kereskedelmi világháború. Jaj bocsánat a a kereskedelmi VH az már 3 éve zajlik... 😉
Hajó hosszú a nyelvem akkor talán. de nagy a tolongás, azt nem szeretem annyira. Wizz-el annyi bajom, van, hogy felét vettem vissza a tervezettnek 6000 alatt. Kb 1000 rv volt a cél, de betelefonálgatósan nagyon nem megy. Előtte persze eladtam 7200-n a rv-k nagy részét. Ha a tervezettet tudtam volna venni, akkor a felét biztos eladom napon belül.
nah, Punxsutawney Phil látta az árnyékát, még 6 hétig tart a tél, holnap veszek gázt :D
Törölt felhasználó2025. 02. 02. 11:20
https://www.portfolio.hu/global/20250202/del-korea-is-reagalt-az-amerikai-vamokra-73854 . Ugye Dél-Korea se kis gazdaság és haderő mellékesen. Készülnek a vámháborúra. Apple és a Samsung a világ két legnagyobb ezüst felhasználója volt. Lehet azóta a napelemesek előrejöttek, de nem mindegy nekünk a koreai ipar fémfelhasználása! USA az ezüstre, aranyra nyílván nem vett ki vámot menjen az bárhonnan, de ha a Samsung telefont adó terheli amiben meg ott van az ezüst az nem jó vagyis nem tudom mit fog okozni.
Bizony naposon szórták, de péntek zárás előtt most felkapták. Ráadásul zöldben vészelte át ezt a nagy napos pirosat. Úgy látom beöntötték de mégis tudta magát tartani. Például a záró nagy zöld oszlopnak. Tulajdonképpen divergencia jött létre a volume indikátor és a napi záró árfolyam között. Hatalmas mindkét “vehemencia” a maga időkeretében. A divergencia pedig bármiben is alakul ki változást jelezhet, hisz nem egységes már a piaci konszenzus. Én bízom a trendfordulóban. De ez a Tump dolog nem tetszik. A gond, hogy ez nem érinti még közvetlenül és talán nem is fogja a Richter, de elronthatja a hangulatot. Óvats lesz mindenki. A fémpiacon is bármi lehet fő csapás a long, de lehet egy átmeneti megingás. De ha USA- ban a vám beindítja az inflációt az óriási bajt okoz mindenhol. Nem látom mi lesz ebből.
Naposon meg azt mutatja hogy emelkedő forgalommal is esünk. Lehet megjött kedve az esést megvásárlóknak? Az előző emelkedés is hasonlóan kezdődött ... de az ugye jóval mélyebben és az osztalék is bekavar. https://invst.ly/18q099
Akkor jól láttam! Én már nem nyitok ,mert dugig vagyok de nem részvénnyel. A 100% szint átlépése lehetne pozitív visszacsatolás, de az még mindig törékeny. De jó jel lenne a továbbiakban. (De a hétfői 1025X körüli érték se lenne már tragikus.) A zárás előtti nagy nevezzük hangulati indikátornak a volume színe viszont zöld. Így a medve meglátta az árnyékét és visszabújt a barlangjába:) , hogy egy időszerű hasonlatot mondjak. Persze ez csak mint mondtam inkább hangulati jelző, de az is fontos!
Igen a záróban volt a nagyobb forgalom, ugyan úgy, mint az előtte lévő napnál is látni! Utána jött a felpattanás. Indikátor nem nyomdai hiba, csak 15 perces idősík és én kopíztam fel egy részét, hogy lássuk mit vetít előre! Arról a szintről fordult le a harmadik pattanás. Azért van az ellenállás, hogy áttörje az árfolyam! :) A felső ellenállás az "aranyvonal", órás idősíkon fut! Addig mehetne hétfőn, ha tud! Az 1.6-s fibo szint is egyet értene vele, bár túlvett lesz rövid tf-n....! Azért nem szabad elfelejteni, hogy "lefelé áll a zászló", csak támasz szintre ért éppen! Pozít, kinek hogy, a megfelelő elmozdulás után ajánlott nyitni, vagy zárni! Többit majd hétfőn..:)
Törölt felhasználó2025. 02. 02. 08:37
https://comexlive.org/silver/ . Ne csak arany legyen. Comex live , célkeresztben a 33 .xy USD feletti ár. Látványosak a támasz, ellenállás célár értékek! Holnap már lesznek élő Comex adatok illetve remélem hajnalban lámpás lesz nekem az éjszakában :)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)