Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Goldstein17 hétfő, 11:23
Előzmény: #17490  pomperj
Nem feltételezem rólad,  hogy szövegertesi problémáid vannak,  de azert megegyszer ide teszem amit írtam,  olvasd el újra és kérlek jelöld meg, melyik állítanom hamis.
"2026 elején a Vonovia kifejezetten emelkedett, tehát a jóslatod nem jött be. A február 27-i lokális csúcs 28,9 euro volt. Ezután tört ki az iráni konfliktus, és a vállalat beszámolója szerint ettől kezdve került újra fókuszba az inflációs és kamatkockázat, ami különösen a tőkeigényes vállalatokat nyomta.Szóval, ez csak egy utólagos önigazolás az arra éppen megfelelő időpontban. Az általad vizionált kamatemelkedés kifulladt, a VNA később még rallyzott is, majd egy új esemény, az iráni háború és az abból következő inflációs/kamat-sokk változtatta meg a pályát."
Seri hétfő, 11:20
Előzmény: #17476  buythedip
Akkor itt szerinted érdemes hígítani?
todi hétfő, 11:18
Előzmény: #17496  pomperj
Senki nem a beszél a szándékodról. Csupán szembesítettekek a konkrét számokkal. Tegnap a DW és a DWS összemosásával valamint azon állításoddal, hogy már sok német Reit csődbe ment ami nem igaz. Kicsit sok a ténybeli tévedés. De azt is írtam, hogy a kamat és árfolyam hatásban egyetértek veled.
todi hétfő, 11:15
Az euróövezet Sentix gazdasági indexe októberben 2,4 ponttal 2,7 pontra csökkent, így elmaradt a 4,2 pontos piaci várakozástól. Miközben a jelenlegi helyzet megítélése stabil maradt, a várakozások jelentősen romlottak; a Sentix különösen a francia gazdaságra, valamint a francia államkötvény-hozamok meredek emelkedésére hívja fel a figyelmet.
A tegnapi videóban a német professzor is a francia kamatokat tartja az EKB QE folyamat beindítójának.
pomperj
pomperj hétfő, 11:11
Ugy tunik, a joszandeku  velemenyem zavarja a beagyazodott lokalis  hangulatot.
Sok szerencset.
todi hétfő, 11:08
Bochum, 2026. október 5. – A Vonovia az EXPO REAL 2026 kiállításon mutatja be új márkáját, a Veveust.
A Veveus intézményi tulajdonosokat és befektetőket céloz meg, számukra kínálva
átfogó szolgáltatáscsomagot – a befektetéskezeléstől és vagyonkezeléstől kezdve
az ingatlan- és létesítménygazdálkodásig – egyetlen forrásból. Ezzel az új márkával
a Vonovia tovább bővíti tevékenységét a hagyományos bérlakásszektoron túl.
Az ingatlanpiac minden területén szerzett, több mint 100 éves gyakorlati
tapasztalatára alapozva a Vonovia kiterjedt operatív szakértelemmel és
bevált működési struktúrákkal rendelkezik. A vállalat már jelenleg is mintegy
75 000 lakóingatlant kezel külső megbízók számára. A jövőben ezt a tudást
a Veveus márkanév alatt egyesítik, és elérhetővé teszik más intézményi
tulajdonosok és befektetők számára is.
A cél egy olyan, teljes körű megoldás biztosítása, amely lefedi az ingatlan
teljes életciklusát. Míg a Vonovia márka továbbra is a bérlakás-üzletágat
képviseli, a Veveus kifejezetten a professzionális piaci szereplők igényeire összpontosít.
„Azáltal, hogy mintegy egymillió ember számára biztosítunk otthont, kiterjedt
szakértelmet szereztünk az ingatlanpiaci értéklánc teljes egészében. A Veveus
révén ezt a tapasztalatot – a bevált folyamatainkkal és a méretgazdaságossági
előnyökkel együtt – elérhetővé tesszük az intézményi tulajdonosok és
befektetők számára. Ezzel megalapozzuk a hosszú távú növekedést a
hagyományos bérlakás-üzletágunkon túlmutatóan is” – mondja Luka Mucic,
a Vonovia vezérigazgatója.
Az egyes üzletágak már sikeresen tevékenykednek a külső megbízók piacán.
2026 első felében a Vonovia 79,2 millió eurós külső árbevételt ért el
„Value-add” (hozzáadott érték) szegmensében, ami 13,8 százalékos
növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Újdonságnak
számít a szakértelem egyetlen márkanév alatti egyesítése és az
egységes piaci megjelenés. A Veveus a teljes értékláncot lefedő
szolgáltatásokat ötvözi, ezáltal csökkentve az ügyfelek számára
a kapcsolódási pontok számát és a folyamatok összetettségét. Ezzel egyidejűleg az üzletág támogatja a Vonovia azon stratégiai célkitűzését,
hogy 2028-ra a nem bérbeadáshoz kapcsolódó tevékenységek arányát
a teljes korrigált EBITDA 20–25 százalékára növelje;
a „Value-add” (értéknövelő) szegmens esetében a célkitűzés
9–12 százalékos arány elérése.
„A Veveus révén átfogó ingatlanpiaci szakértelmet kínálunk
egyetlen forrásból. Korábban ezek a szolgáltatások gyakran számos
különböző piaci szolgáltató között oszlottak meg. Ügyfeleink
profitálnak az egyértelmű felelősségi körökből, a helyi megvalósítási
képességekből és az integrált értéklánc nyújtotta hatékonysági előnyökből” – mondja Olaf Weber,
a Vonovia B2B piaci bevezetési (Go-to-Market) részlegének vezetője.
A Veveusról
A Veveus a Vonovia SE új B2B márkája. A márka
az olyan szolgáltatásokat, mint a befektetéskezelés, az eszközkezelés,
az ingatlankezelés és a létesítménygazdálkodás,
integrált, átfogó szolgáltatáscsomaggá egyesíti.
A Vonoviáról
A Vonovia SE Európa vezető lakóingatlan-vállalata. A Németországban, Svédországban és Ausztriában
több mint 528 000 lakóegységgel rendelkező vállalat
modern, energiahatékony lakások bérbeadására és fejlesztésére összpontosít.
A havi átlagos 8,51 euró/m²-es bérleti díjjal (Németországban 8,32 euró/m²)
a vállalat a megfizethető lakhatás szegmensében tevékenykedik. 2025-ben a Vonovia
közel 1,2 milliárd eurót fektetett be lakásállományába és új lakások építésébe.
A Vonovia célja, hogy vonzó, kockázattal korrigált hozamot biztosítson részvényesei számára;
bérlőinek magas életminőséget és kiváló szolgáltatást nyújtó otthont kínáljon;
munkavállalói számára pedig modern, kihívást jelentő és megbecsülést adó munkakörnyezetet biztosítson.
todi hétfő, 11:00
Az amit Vonovia árfolyamában látunk 1 szóval leírható: Irán.
Ahogy a 2022-es esés ami 2023 tavaszáig tartott is 1 szóval bolt leírható: Ukrajna.
A séma ugyanaz: olaj-infláció-kamat.
todi hétfő, 10:57
Nem dilgom megvédeni mást, nem is teszem de azért tegyük már helyre a számokat:
Árfolyam : február végén nem 26€ volt hanem 28,9€.
Kamat:2,9% fölül visszatért február végén 2,6%-ra.
És akkor jött Irán.
Szóval a számaid nem stimmelnek.
buythedip hétfő, 10:52
Hellofresh most rugaszkodik el a 20MA-ról a 4 óráson. Lehet, hogy a rést is kitölti, mielőtt visszaesik, nagyon rövid távra jó lehet, hosszabb távra a 20MA eredményes visszatesztje lesz érdekes.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 10:46
Előzmény: #17488  thinkpositive
Ja tényleg az olaj! Pedig én is szoktam nézni... ja irányjelző! :) 
Na most meg 15 e élesen emelkedik.. hintapalinta. :D 
Ti nem érzitek néha mintha a Marionett színházban lennénk??? :D 
Trump olaj Hormuz. Kötvény.  Ha már a láncon belül a sorrendet tudjuk hasznos.
pomperj
pomperj hétfő, 10:43
Előzmény: #17479  Goldstein17
Nagyon megleptel.
,
Gondolom, benne van VNA-ban, es ez kisse  zavarja a tenyek feliemereseet.
1)Az utolso 14 honapban 26-->16 palyat futott be.  Erre nem irhato: " Vonovia kifejezetten emelkedett"
2)A kamat, DE10Y,  2.8-->3.5% palyat futott be. Erre nem irhato: " vizionált kamatemelkedés kifulladt"
.
Nagyon hasznos mas szempontokat is behozni. De explicite tagadni a lenyeget? 
XesNEMisX hétfő, 10:27
Előzmény: #17487  Zoltanovitsch
Olaj a mi fénylő irányjelzőnk a vaksötétben.😃
thinkpositive
thinkpositive hétfő, 10:24
Előzmény: #17487  Zoltanovitsch
Esik az olaj.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 10:19
Srácok van valami hír v adat .. pár perce égnek áll egész EU. (kivétel a kivételek)  UP van valami okoból... hmmm....
einstein hétfő, 09:58
VNA véleményem szerint sem fundamentásan sem pedig TA alapon nem jó választás most egy hosszabb (1-2év) távú befektetőnek. Aki 4-5 évben gondolkodik arra itt most ez nem vonatkozik, max az osztalék politika része.A külső körülményektől függően nagyon sokféle kimenetele lehet a dolognak. Akár egy következő EKB döntés irányának, akár egy jövőbeli osztalékpolitika meghatározásának súlyos szerepe lesz az árfolyamban. A novemberi gyj adhat némi támpontot, hol és hogy is áll most. A komplexitás tükrében én 2 variáció bekövetkezésének adok nagyobb esélyt, ami sokkal inkább a range trédereknek fog kedvezni. I. EKB kamatot emelII EKB kamatot tart ( a kamatcsökkentés szerintem most nem játszik, de a kamatemelés elképzelésének az inverze adódna belőle)A domináns az a hitelszerződés és az itt már oly sokszor emlegetett ahhoz kapcsolódó hedge fundok arbitrázs tevékenysége, ami sávba kényszeríti ( szerintem sávba fogja kényszeríteni ) az árfolyamot. Ennek a sávnak a dőlésszöge pedigaz EKB-től függ. Addig én nem várok se le se fel durva kiugrást, vagy ezeknek a fund-oknak az aktivitásában változást, míg komoly, nagyon komoly érv és indok nem jön. Én erre készülnék fel:
https://www.tradingview.com/x/FsUhz7pE/
tothjoco
tothjoco hétfő, 09:57
Amundi Index Solutions - Amundi MSCI Em Latin America UCITS ETF-C EUR (AMEL)
23.25+1.88(+8.82%) Van amikor egy ETF-el is lehet keresni!

todi hétfő, 09:53
A Volkswagen AG elsőbbségi részvényei új idei és 52 hetes mélypontra süllyedtek; jelenleg 0,33 százalékos csökkenéssel 67,26 eurón állnak. Az év eleje óta mért teljesítmény -34,78 százalék.
A fiúk úgy látom kimaxolták a”növekdési sztorit” és miután a kicsiket kitömték rájöttek, hogy az valójában egy válság menedzsment volt.
todi hétfő, 09:40
Előzmény: #17478  oldrider
Már írtam a kisebb kamatcsökjenéseknek ellentartanak a shortok de csak rövidtávon.
Spiller hétfő, 09:39
Előzmény: #17469  todi
Érdemes hátralépni és úgy nézelődni. Minden német tőzsdei ingatlanos cég ára esett 20% környékén. Tehát nem a vonoviával van a gond.  Én belevettem mert kedvelem az ingatlanokat, ez egy ágazat. Ahogy vettem vegyipart és egy autóipart és van eutelszat. Ai nekem fekete ló és buboréknak tűnik. Mercit vettem,  mert sztem ez az egyetlen európai autós cég amit vesznek a világon mert valódi presztizs. Nekem a többi európai autós cég az kuka. Egyszerűen nem tudok elvonatkoztatni a válságtól a tőzsdei cégek esésétől. Sajnos azt látom az eu vezetői szándékosan kormányozzák eut a szakadékba. Miért? Ki tudja? Korábban mondogatták erős atlantista kötődés kell.. vagy az európai egyesült államok kialakítása, vagy az angolok visszacsábítása helyzetbe hozása. ki a f.. tudja ez a nagyfiúk játszótere gyalogok vagyunk a sakktáblán. Max okosparaszt lehetsz aki látni vél valamiféle összefüggést hiszen ha bejelölöd az irányokat akkor akkor az eredő valami felé mutat, aztán ezt értelmezheted. A magam részéről a fele tőzsdei pénzem szabadon van. A portfólióm kb a helyén van,  ha lesz felugrás akkor keresek ha fizetnek osztalékot akkor  megköszönöm. Innentől minden 10-20%ba beleveszek. Indexben legalább -20%ba.  -40% simán benne van az indexekben ezt láthattuk trumpi vámijesztegetésekor.   Azt gondolom most nincs TA. Nincs mert a TA a múlt vagy felmegy vagy le..mindig ez a konklúzió ráadásul a robotok mindent látva 100szempontot elemezve azonnal reagálnak. A lényeg.Lesz/van egy részvény listám ezekbe minden -10%ba beleveszek egy pakkot és vannak indexek amikbe beleveszek a csúcs -20%nál. 
Goldstein17 hétfő, 09:39
Előzmény: #17477  XesNEMisX
Van amikor negatív spirálba kerül nekem, ezt még hangoztatta is. Franciát gyakoroltam vele és kértem, hogy javítsa ki a kiejtésem, nagyon jó csinálta, de amikor jött egy franciában is használt angol kifejezés mindent elkezdett angol kiejtéssel mondani és többszöri felszólításra sem akart visszatérni a helyes kiejtéshez. Közben folyamatosan elnézést kért.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek