Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
stansmith
stansmith 2025. 07. 29. 15:04
Előzmény: #8798  buythedip
A 20 év nyilván a historikus adatokon nyugszik. Ha szélesen diverzifikálsz és kihagyod a legszarabb vételeket, akkor igenis működik a dolog. Én valamivel több, mint tíz éve tőzsdézek, de már ilyen időtávon is nagyon komoly eredményeket lehet felmutatni. 
.
Úgy, hogy nem vagyok szakember, illetve nem töltök ezzel túl sok időt. És igen, volt cca. 5-6 igazán szar vételem, de a többi kb. 50-60 szépen kárpótol. 
stansmith
stansmith 2025. 07. 29. 14:59
Előzmény: #8797  Benzedrine
Így van, én biztos nem adtam volna el most bukóban. Szerintem a lehető legrosszabb stratégia a tőzsdén az ötletszerű ki- beugrálás. 
buythedip 2025. 07. 29. 14:57
Előzmény: #8797  Benzedrine
Engem ezzel a 20 évvel lehet kikergetni a világból.
Ez egy olyan érv, amivel nem lehet vitatkozni, mert ki tudja, mi történik 2 éven belül, nemhogy 20 év múlva.
Nekem mentek csődbe cégek meg lettek végtelenül felhigítva 1-2-4 éven belül hogy megvettem őket.
Benzedrine
Benzedrine 2025. 07. 29. 14:54
Előzmény: #8794  LG7
20-25 éves távon a legtöbb részvêny jó befektetés, valószínűleg a Puma is.
oldrider 2025. 07. 29. 14:14
Előzmény: #8784  simonzoli13
Még jó, hogy éppen leültem kajálni és úgy nézegetem a telót, különben biztos dobtam volna 1 hátast! -  Sosem gondoltam volna, hogy 1 hajóban evezünk!
simonzoli13 2025. 07. 29. 13:56
A Porschet higítottam, holnap jó/elvárt jelentést várok, különben kuka a papír egy időre! A Ferrari teljesen máshogy mozog, mint a Porsche, a piac, mintha a Porschet nem is a Ferrari mellé, inkább pl. a Mercedes mellé pozíciónálná. Nem találja a helyét! A Puma részvényt veszteséggel eladtam, abból higítottam a Porschet! Legysen szerencsénk!!
LG7 2025. 07. 29. 13:39
Előzmény: #8776  stansmith
persze, mindnek i saját pénzével játszik. Én csak gondoltam jó fej leszek és megpróbálom megelőzni, hogy már Frontinra kezd el töményezni... Már ha még nem tart ott... :) 
A  "Vettem Pumát, csak jó lesz!" felkiáltások után nem is értem min csodálkoztam...
LG7 2025. 07. 29. 13:36
Előzmény: #8777  oldrider
de! remek portfólió, ha valaki nem szeret pénzt keresni... :) 
stansmith
stansmith 2025. 07. 29. 12:41
Előzmény: #8791  Borisz
Én is. Illetve volt korábban egy Caddy kombim, ami kb. a legpraktikusabb autó vegyes használatra a világon. :) Pakolós is, családi is, aránylag magas az üléspozíciója, így könnyű ki- és beszállni, stb. 
Borisz 2025. 07. 29. 12:30
Előzmény: #8788  stansmith
A SUV nekem is izéli a csőröm. Megrögzött kombista vagyok :-)
stansmith
stansmith 2025. 07. 29. 12:18
Előzmény: #8788  stansmith
Homloktér = homlokfelület (túl sok kávé :) ).
Benzedrine
Benzedrine 2025. 07. 29. 12:18
Eckert&Ziegler AG-t két éve vettem, már pluszban vagyok, meglesz a 100+ két éven belül?
stansmith
stansmith 2025. 07. 29. 12:14
Előzmény: #8787  Borisz
Egyetértünk. Én valóban csak a politikusok felelősségét feszegettem, de tény, hogy az autógyártók is iszonyú nagy hibákat követtek el. A (számomra) talán legdurvább, ahogy a VW tökönlőtte magát: a bőség évtizedeiben inkább luxusmárkákat vásárolt, mintha nem lenne holnap, ahelyett, hogy ezerrel a K+F-re koncentrált volna. Most arról nem is beszélve, hogy elfeledkeztek arról, hogy mi a VOLKSWAGEN(!) krédója: megfizethető autó a széles néprétegeknek. És persze, tudom, hogy Európa nyugati felén aránylag megfizethető a VW, de illúziókat táplál, aki arra épít, hogy ha jön egy konkurens, aki fejlettebb technikájú és technológiájú autót gyárt, ráadásul olcsóbban, akkor az európai polgár csakazértis európai autót fog vásárolni. 
. 
Ezzel együtt úgy vélem, hogy van rá esély, hogy felébredjenek az európai gyártók - és a politikusok is -, aztán éljenek az (egyre zsugorodó) előnyükkel, ami pl. a nagyobb tapasztalatból és a jobb helyi beágyazottságból adódik. 
. 
És szükség lenne egy közös ocsúdásra is a vásárlók és a gyártók részéről: egy őrült divat (ld. SUV) miatt közösen nagyjából kinyírtunk olyan kategóriákat, amik nagyon praktikusak voltak (kisautók, kompaktok, családi egyterűek, kishaszongépjárművek családi kombi változatai, stb.), ráadásul - paradox módon - az őrült zöldítés mellett választottunk egy nagyobb homlokterű, nehezebb alternatívát, aminek köszönhetően még nehezebb tartani a CO2 kvótát. :/ 
Borisz 2025. 07. 29. 10:59
Előzmény: #8785  stansmith
Nézd fordítva az európai autóipart! Nem "ha pár év alatt vége lesz", hanem "pár év alatt vége lett volna". Az autóiparunk válságára a szupervámos vámháború feltette volna az i-re a kegyelemdöfést, hogy nagy, gyönyörű képzavarral éljek. 
Európa évtizedek óta a legjobb, legszebb, legáhítottabb autókat gyártotta. Bárki bármennyit hajlandó volt fizetni egy klassz európai autóért. Langyos víz, dagonya.
A világ változik. Halálosan. Aki azt hiszi, hogy a langyos víz mindig megmarad, az öncsal.
Kihívások, fenyegetések érkeznek. Lehet reagálni, ha már elébük nem ment az ember.
Te is, mint mindenki más, az európai politikusokat szidja, hogy rosszul reagáltak. Hát biztos van benne valami. De az autóipar meg csak üldögél karba tett kézzel, hogy kérem tisztelettel, kedves politikusok, szíveskedjetek nekem biztosítani a korábbi piaci feltételeket.
Az autóipar a halálos válságban most egy haladékot kapott, időt nyert, hogy változtasson. Vagy él vele, vagy agyonhal. Ami évtizedekig ment, az már nem megy.
Nem csak a korábbi exportpiacokra kell gyártani, és nem csak azt, ami évtizedeken át kurrens volt. Piacbővítés, innováció, termékszortiment átalakítás, hatékonyságnövelés, ezek lesznek a mércék. Ezt nem a politikusok fogják kezelni, hanem az autóipar maga. Vagy boldogul vele, vagy eltűnik a süllyesztőben.
Ja és nem muszáj mindenkinek exportautót gyártania. A BYD sem fog évtizedeken át szerintem.
buythedip 2025. 07. 29. 10:40
Előzmény: #8768  Zoltanovitsch
Stellantis - technikailag a legnagyobb aggodalmam, hogy a covid pánikban 3.415-ig lement, és azóta ezt a szintet nem látogatta meg.
Ezt persze fordítva is lehet nézni, jó jelként, hogy hiába van ismét pánik az autószektorban, a covid mélyponthoz képest ő van a legmagasabban az európai gyártók közül.
Amerikaiak 'Jeep gyártóként' hivatkoznak rá, mert senkinek sincs kedve egy rövid Twitter-posztban elmesélni, mi az az Opel meg egyebek.
Continental ma is zöld.
Lesz európai autóipar, de nem tudjuk, ki él túl és ki nem, ez erre utal.
Mikor és hogyan indult meg utoljára?
2022 tavasz mélypont
elindul felfelé
20 heti mozgó leveri
dupla alj
elindul fel, és a 20 heti megtámasztja
Ha ez ismétlődik, a 3. lépésnél vagyunk, és a 20 heti mozgó leveri 7 köré, 7.1?
Persze más módszerekkel más eredményre lehet jutni.
Május óta a napos charton a zöld gyertyák forgalma nagyobb, mint a pirosaké.
Ha a mai gyertya kalapács, simán pattanhat 8.5-8.6-ig, nem tudom, milyen időtávban gondolkozol.
stansmith
stansmith 2025. 07. 29. 10:35
Előzmény: #8781  oldrider
Trump szerintem nagy tévedésben van. Amíg mi egymást szívatjuk, Kína feljön nevető harmadikként, hisz ők még mindig gombokból termelnek, így kevésbé sújtják őket ezek a vámok. Másrészt itt nyilván eleve az volt a taktika, hogy a 30%-ból lehet alkudni… hát sikerült is, de a 15% még mindig iszonyú magas. :/ 
.
Most nem lennék az európai politikusok helyében, mert az autóipar cca. 15 millió embernek ad munkát az EU-ban (most az adóbevételekről, stb. nem is beszélve), akik biztos nem fognak szélesen mosolyogni, ha pár év alatt vége lesz az európai autóiparnak. Ezért gondolom, hogy lépniük kell a politikusoknak… 
simonzoli13 2025. 07. 29. 10:23
Előzmény: #8777  oldrider
Kapaszkodj !!!!  Van Fotexem is, nem is kevés, 2012. márciusa óta csak szökő évenként figyelem ...Ez van!
buythedip 2025. 07. 29. 10:21
Előzmény: #8767  Zoltanovitsch
Jó megközelítés, talán egyből tehetnéd az alacsonyabb összegre.
A Nike szerintem nem talpraállt, csak elmúlt a vámpánik, a negyedéves elvárásokat meg egyre lejjebb tette Wall Street, és utána tomboltak örömükben, amikor felülmúlta azokat a Nike.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 07. 29. 10:19
Előzmény: #8771  simonzoli13
Igen kellenek Pajti...de sajnos megeszi őket a konkurencia... a kínai (inkorrektül piacellenesen államilag támogatott kínai autódömping-pong) Apróság: csak 1 példa: mondjuuuk legyen a Suzuki: Nézd meg a palettáját: Hol van a spalsh az ignis a vagon -r? Kisautó szegmens szevasz. (Tudjuk a szabályozások  na annak is GART)! Most örülünk a Swiftnek -a nagy túlélő... többi suv (azok legalább mennek is jól úgy olvasom) és valami furi kombi. :D Országunk kicsi piac de szeretjük az olcsó megfizethető kisautókat .v alsó közép szegmenst de olcsó tömegautók. Ja s nagy tömegek túlhasználják a kocsikat alacsony az új autó eladás. Legolcsóbb a kifutó Mitsu Space Star  minimálban 4,4 milla induló, többi ultra kisautó 5 milla alatt nincs is.... Szomorú irtó szomorú.... :( 
(ui: állandóan nézem a kocsikat s a kicsi magyar autópalettát... igazuk van az elemzőknek autópiaci szakértőknek: irtó best of elöregedett az autóparkunk...nyugaton nagyvilágban jobb a helyzi...de sztem ott is a fenti kínai sárkány fojtogat...Opel Citroen FIAT ide vagy oda. :() Magánvélemény: nincs kocsim és nem is lesz ...van saját futóművem és BKV bérletem... :D na de ha veszek kocsit nekem tolhatja a seggem alá a kínai állam a lóvét az olcsó kocsik által én biza elvből SOHA... nevezhetjük ezt egyfajta gazdasági lokálpatrotizmusnak a piacrablást ellenzem s mélységesen megvetem) :)  
oldrider 2025. 07. 29. 10:18
Előzmény: #8778  stansmith
Trump azt akarja, hogy az USA-ban konjuktúra legyen, másutt a világban pedig recesszió. Ehhez járult most hozzá Ursula von der Leyen.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek