Raiffeisen miért esik 3,65%-kal ma? Holnap van csak ex dividend date, vagy az osztrák tőzsdén is T+1-es elszámolás van, azaz amit ma eladnak az már gyakorlatilag ex div? (Remélem , hogy holnap nem esik még 1 eur-t...!)
Ez a kérdés túl konkrét nekem. Tavaly áprilisban a jó jelentésre gap up-pal ment a 100 napos mozgóátlag fölé. Nyáron korrigált és a 100 napos megtartotta. Novemberben letörte, majd fölément, de elvesztette. Idén is a 100 napos jelölte ki a duplacsúcsot, ez 4 fontos érintés 1 év alatt. Utána lement kitölteni az áprilisi rést. Most €28.78 a 100 napos mozgó, és idén is meg fogja érinteni (persze az érték naponta változik).
Bayn , VNA izmozik. Azt azonban érdemes észben tartani, hogy hónapos forduló gyertya van keszuloben mindenhol..Arra gondolni sem merek, ha egy vám háború tőke piaci háborúba fordul. Csak óvatosan.
Für das Geschäftsjahr 2025 erwartet Dermapharm einen Konzernumsatz von 1.160 bis 1.200 Millionen Euro sowie ein bereinigtes EBITDA zwischen 322 und 332 Millionen Euro
Dermapharm steigert den Konzernumsatz im Geschäftsjahr 2024 um 4,0 Prozent auf 1.180,8 Millionen Euro und das bereinigte EBITDA um 1,7 Prozent auf 315,6 Millionen Euro.
Igen! Én is épp ezen gondolkodtam ma... mi ez az árazás akkor??? Meglepi h vámok lesznek? Nem volt semmi igazán jóhír akkor mire mentek 30% fölött??? (CO 2 emisszió könnyítés tán pár hete?) Azt látom nov közepe felé fogtak aljat a német autógyártók. HA nagyon meg akarnám magyarázni a piacot: Tán akkor nov.-ben azokon az aljakon árazhatták Trumppal a legrosszabbat, akkor állt együtt a legtöbb (negatív) csillag így azok a novemberi aljak tán érthetőek is voltak.. Amit én sem tudok megmagyarázi az az utána következő emelkedés mire is történt? Többször gondoltam arra: 1 A piac lehet nem hitte el a vámokat? Ó Trump csak blöfföl taktikázik alkupozíciót nyit a vámokkal ..ezért jöhetett tán a meglepi Hja kérem Trump most alá is írta a vámokat akkor most már tényleg lesz? 2 A transz kontinentális ár-apály? Átjött USA rv piacairól a tőke egy vaskos része? (Emelte egész EU rv piacot úgy vélem) Most talán visszaindult a tőke egy része USA-ba mert tényleg lettek vámok? (Minden fenti okfejtésem fejtegetés csupán...én is csak gondolkozom mi lehetett az utóbbi hónapok árazása mögött) S mivel én sem tudtam választ adni Todi kérdéseire (Melyek bennem is sokszor felmerültek) ...nem láttam fundás okot az emelkedésre így nem vettem bele az emelkedésbe. HA most "végre" a több sebből vérző "válságos" autóipar fair árazása eljő (Én nem tudom...de tán kedves kollégáik itt segítenek DCF-et miegyebet számolni...hiszen vélelmezem itt most a sima P/E alapú árazás messze nem szentírás) akkor nézegetni kezdem közelebbről is az EU autóipart. De addig én sem. :) FUN fact: csütörtökön tán a GM kapta a legnagyobb ütést.
Ó Sajnos nincs! :((( Most léptem csak ki a kis magyar keltetőből BÉT... s mindenkinél képzetlenebb vagyok! :D USA Merckem van és Pumám... pár hete vettem őket. Merckből "tök véletlenül" épp kifolyt némi osztalék...csak pislogok én is mi van itt. :D S engem is érdekel hogy megy ez! :)))
Eurós részvények vitasarok