Én nem kezdenék bele ismét ebbe a témába. Eladja: megindokolta, hogy miért. Jó ötlet, nem jó ötlet. Ha már döntött, teljesen mindegy mit írunk. Engem sem érdekelne mások véleménye. Nyitom a DAX shortot, pedig emelkedik, mások meg a longgal keresnek, én meg térdelek:) Pedig csak segíteni akarnak.
Naponta 50-60 BP lakáshirdetést nézek meg egyesek hónapok óta ott állnak. Belassult a piac Pesten. Nem igazán lehet semmit jó áron eladni az tavaly volt. PMAP 7% hozama duplája a lakáskiadás hozamának.
Olvass híreket. kis fizetésűeknél: csökkentett SZJA 9%-ig, az többlet bevétel - hitelfelvételi kedv-javító.:D nyugdíjasok is kapják az emelt nyugdíjakat (gondolok itt főleg a minimálnyugdíj bevezetésére), az is többlet pénz. családi pótlék emelés duplázás ha csökken az alapkamat végre, az is javíthat a hitelfelvételeken.
Továbbra is az a bajom az ingatlannal, hogy az áremelkedést csak a lakás teljes eladásával tudnám realizálni, szemben a részvénnyel, ahol meg van a lehetőség, hogy csak kis részét adjam, ha pénz kell. Egyik bérleti díjat, másik osztalékot fizet. Szóval maradok a részvény/kötvény vonalon. 2026-2031 között nem hiszek abban, hogy minden költséget beszámítva (!!!!!!!!!) az ingatlan jelentősen túlszárnyalja az éves 7%-ot. Mivel egyelőre nem kell hozzányúlnom a kamathoz, így (negyed)évente 7%-ot tudok visszaforgatni "kamatos kamatra", szemben az ingatlan 4-5%-os bérleti díjával. Nem vagyok jós, de az egyedi részvények mellé nekem kimondottan jól esik az állampapír.
Magyar Állampapír tulajok