Az itt lévők többsége a MÁP+ot zsákolgatta, a fix mellett. Nekem jó a mostani szitu, relatíve alacsony inflációs környezetben zsákolhatom a fix 7%-os papírt, előtte meg 6,5% volt. Azóta történt egy -25 bp, mégsem 6,25 hanem 7%. Tökéletes.
Továbbra is azt gondolom, hogy a +1,5% prémiumú PMÁP tartása egyelőre jónak bizonyulhat. A 10-25 éves kötvények is jók lesznek, aki belevett már, az gondolom tisztában volt az időtávval. Valószínűleg lesz még jobb vételi pont is.
Ha esetleg nem menne át a "mint birkák a tanyán" üzenet, ez valójában azt jelenti számomra, hogy annyira nem fasza az állampapír helyzet. 2,1 infla után 1,4%, de a hiány meg 2100 MRD, elgondolkodtató. Még a maradék fűszálat is ell..ják, mindent, ami mozdítható.
2024 december: el kell adni a PMÁP-ot, mert hujjujj mi jön. Én meg mondtam,h dehogy adom el. Ki járt jobban? Aki tartotta, vagy aki eladta? 2025 február-március: nem fogják kifizetni a nagy PMÁP kamatokat, jön a drasztikus visszaváltás emelés 1ről akár 5%-ra, az se jött. Ismét itt vagyunk, mint birkák a tanyán, 2026 február-március, jön az összeomlás, mert így meg úgy az iráni patthelyzet. Minket birkákat nagyon nem érdekel merre van az arra, minden nap ATH. Ha jön infláció? Akkor is +7%, ha jön egy gazdasági rotty, akkor is +7%. Az iráni helyzet a legrosszabbkor jött, pont Varga -25bpje után, pedig az infláció megengedné, hogy csökkentsenek (amivel elvileg egy kicsit elindulhatna a gazdaság: leírom: ha szét nem lopják ugye) Az iráni hangulatjavulás rángatja a forintot, és szerinted "elindult" valami. Többen belevettek a 10-25 éves papírokba, hozamcsökkenés reményében, hát ők most pislognak. Mutogat ránk a lengyel, mutogat ránk a német, mutogat ránk a von der leyen, de azért csak "kicsúszott a száján": hogy amíg nincs megjavítva a Barátság kőolajvezeték, addig nuku-nista 90MRD. Németországban a benzinár 830 ft, itthon 595, MP szerint lehetne sokkal olcsóbb is az olaj, végülis, a német 830 is lehetne 600, ha engednék az orosz olajat bejönni, meg a holland 939 Ft-os üzemanyag is lehetne 700. Trump rájött, hogy elbaszta, ő oldja fel az orosz olaj-szankciókat 1 hónapra, aki eddig az EU-ra ráragasztotta az ősellenség címert. Trump kimondta: A Brent magas ára jó amerikának, több bevétel, másnak meg cumi-térdelés. Szóval így állunk, hogy egy ilyen hülye okozza az újabb "összeomlást", ami szerintem csak átmeneti.
Hiszem ha látom. Egyelőre nem mutatja a jelét az infla, vagyis mutatta : 2,1>1,4. A PMÁP annyiból rossz, hogy nem örök papír, hanem 2029-2030-ban úgyis lejárt volna. Logikusan utána kell/utolsó évben kellene dobbantani, addig pedig hülyét csinálni mindenkiből. Nekem teljesen mindegy a HUF irány, max akkor érdekelne, ha kereskedném. De egy életre megbántam, hogy a forintot piszkáltam. Amikor Margit néni szembejön, egy játszós tőke -50%-al, akkor azért elgondolkodok, hogy a Ft gyengülése vagy erősödése a reálisabb. Amúgy a forint gyengülésére játszottam. A gazdasági folyamatok a gyengülés irányába mutatnak, de ott van a de. Varga sokáig kitartotta a 6,5% alapkamatot. Az inflációs folyamataink már rég nem indokolják a 6,25%-os alapkamatot sem. Ahogy írjátok, és ezzel egyetértek: gazdasági folyamatok viszont indokolják a 6,25%-ot, nem mintha máshol nem indokolná: lengyeleknél, USA-ban, Romániában. Ők most vannak azok a szekéren, amikor "még nem" drága a finanszírozás, 1 év és jönnek utánunk.
A NATO védelmi szövetség. Csakxolok. Gyakorlatilag kimondva kimondatlanul a NATO tagállamok nem küldenek egységeket. Kivéve a trotykost ha a trumpli megkéri.
Egye meg amit főzött!!!! Tudjuk hogy a béke nobel díjra hajt.
Magyar Állampapír tulajok