Mármint longot? A portfolio szerint történelmi összeomlás jön Irán miatt. USA tőzsdék +ban. Nem tudom melyik univerzumban várnak összeomlást. Én amatőr meg shortolok is:D.
március 16-én vennék még egy packot. kb. 400 MRD-nál jártak múlthéten, 700 a keret. 400+136: 536 körül járnak. Kíváncsi leszek, hogy új széria jön (6,75%-al), vagy még tovább emelik-e a keretet.
A forgalomban lévő lakossági állampapírokból a 9. héten az alábbi bruttó mennyiségek kerültek értékesítésre. Lakossági állampapír
Bruttó értékesített mennyiség (mrd Ft)
Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz)
57,45
Prémium Magyar Állampapír (PMÁP)
0,59
Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP)
4,22
Fix Magyar Állampapír (FixMÁP)
136,09
nyomdai Magyar Állampapír Plusz (nyomdai MÁP Plusz)
Google AI szerint: a Magyar Államkincstárban (MÁK) lehetőség van euróért (EUR) forintos (HUF) állampapírt vásárolni, de a folyamat a Kincstár saját devizakonverziós árfolyamán történik.A legfontosabb tudnivalók:
Devizaalapú fizetés:
A WebKincstárban vagy MobilKincstárban a vételár kiegyenlítésekor
kiválaszthatja, hogy euróban utalja a összeget, még akkor is, ha
forintos állampapírt (pl. PMÁP, MÁP+) vásárol.
Konverzió: A Kincstár a beérkezett eurót a saját devizaárfolyamán váltja át forintraés ezen a forintösszegen vásárolja meg az állampapírt.
Költségek:
A devizakonverzió költséggel járhat (árfolyamrés), ezért érdemes
összehasonlítani a Kincstár euró/forint árfolyamát más bankokéval.
Sziasztok! Jól tudom, hogy az államkincstár appban euróból nem tudok forintos állampapírt venni, de ha személyesen bemegyek akkor tudok megbízást kérni forintos állampapír vételre?
majd matekozunk és, ha megéri, akkor csere. de nem eszik olyan forrón. egyrészt lassan épül majd be az olajár, másrészt meglátjuk meddig tart ez az egész. ha marad a fidesz (remélem nem), akkor továbbra is lekamuzzák az inflát, így sok látnivaló nem lesz. a rendszerben van tartalék. erős a forint és alacsony a kamuinfláció. 1-2 emelkedés pedig belefér, hogy a jelenlegi papírokból ne kelljen kiszállni.
Magyar Állampapír tulajok